Idrottslyftet 2018

Idrottslyftet (IL) 2018

Samtliga basketföreningar som bedriver Barn- och/eller Ungdomsbasket ska ha fått meddelande om att Idrottslyftet (IL) 2018 nu är öppnat.

Idrottslyftet 2018 medför ett par uppdateringar och allmän information som alla föreningar behöver känna till innan de skickar in en ansökan.

ALLMÄN Information
För övergripande information om Idrottslyftet från Riksidrottsförbundet kan ni läsa om HÄR.

En förening som önskar söka Idrottslyftsstöd för en aktivitet och/eller delar av sin verksamhet behöver uppfylla följande kriterier.

1. Bedriver Barn- och Ungdomsverksamhet. För att kontrollera detta, tittar vi på att föreningen sökt LOK-stöd och har registrerat föreningens EB spelare.
    (förening som ej har EB verksamhet är självfallet välkomna att söka IL också)
  2. Innehar ett organisationsnummer
  3. Innehar ett konto som antingen är Plusgiro eller Bankgiro.
  4. Föreningen är medlemsförening i Svenska Basketbollförbundet.
  5. Att aktiviteten som genomförs inte blir Dubbelfinansierad genom Idrottslyftet.
  6. Föreningen har god ekonomisk stabilitet.

Samtliga ansökningar som skickas in kommer att utgå ifrån ovan kriterier innan behandling av ärendet sker.

Ansöka om medel via Modulen IDROTTSMEDEL.

En ansökan om Idrottslyftsmedel gör man via sin förenings IdrottOnline-sida.
Sedan 2017 gäller en ny modul som heter Idrottsmedel.
De som kan ansöka om medel i en förening är Ordförande, Kassör och Ansvarig för Idrottslyftet.

>>>KLICKA HÄR<<<< för en manual på hur man skapar och skickar in en ansökan. På sidan 5 beskrivs ansökningsförfarandet.

Vad kan man söka Idrottslyftsmedel för?

Vi har valt att prioritera medel för en hel del satsningar genom Idrottslyftet.
Dessa satsningar har vi grupperat in i nedan fyra (4) rubriker.
Dessa beskrivs väldigt kort här och i finns i sin helhet i menyn till vänster eller genom att klicka på de här nedan:

• Arrangemangsbidrag - De arrangemang som av SBBF är berättigat Idrottslyftsmedel.

• Föreningslyftet - En samling av fasta bidragsmallar ex. Nya Föreningar, Ledarinspiration, Långa Resor etc.

• Utvecklingsprojekt - Under 2018 kan er förening ansökan om projektmedel för satsningar som listas i länken till vänster.

Samtliga aktiviteter har begränsat med budget, så se till att planera er aktivitet och sök redan nu.

Har du frågor eller vill du veta mer om Svenska Basketbollförbundets projekt?
Kontakta Orkan Berktan som är SBBFs handläggare av Idrottslyftet: This is a mailto link

Uppdaterad: 08 FEB 2018 09:53
Skribent: Orkan Berktan