Regionverksamhet U14 & U15

ALLMÄN INFORMATION

Svenska Basketboll förbundet (SBBF) vill härmed inbjuda till regionverksamhet i för pojkar & flickor födda -03 och 04.  I både U15 kategorin (födda 03) och i U14 kategorin (födda 04) används sex regioner för att göra verksamheten tillgänglig för så många som möjligt.

KONTAKTINFORMATION

OBS - Regionverksamheten hanteras av Regionansvariga och den eventuella information ni inte kan få på hemsidan här tas med dem.

Tommie Hansson                     Norra                      070-632 32 16    This is a mailto link
Anton Kalen                             Mellersta                 072-570 00 06    This is a mailto link
Christer Sjögren                      Stockholm Nord     070-534 51 45    This is a mailto link
Johan Persson                          Stockholm Syd        070-837 37 90   This is a mailto link
Peter Stenius                            Östra                        070-734 55 21    This is a mailto link
Jörgen Fastberg                       Södra                        073-634 16 80    This is a mailto link

REGIONERNA

NORRA - Mellannorrlands BDF, Västerbottens BDF, Norrbottens BDF.

MELLERSTA - Mellansvenska BDF, Norra Svealands BDF samt klubbar i Sigtuna, Upplands Bro och Upplands Väsby.

STOCKHOLM NORD - Klubbar i distriktet Stockholms BDF som är belägna Norr och Västerort (Undantaget Alvik)

STOCKHOLM SYD -  Klubbar i distriktet Stockholms BDF som är belägna i Stockholms Innerstad, "söder om slussen" och Alvik & Lidingö.

ÖSTRA - Småland-Blekinges BDF och Östsvenska BDF samt klubbar i Södertälje och Nykvarn.

SÖDRA -  Skånes BDF och Westra Sveriges BDF.

U14

I varje region genomförs denna verksamhet genom tre regionala läger som är helt öppna för alla spelare (gräns på ca 140 per läger för att kunna behålla den kvalité som eftersträvas.)

Regionverksamhetens syfte för U14:

• Medverka till utveckling av spelare och ledare genom praktisk och teoretisk utbildning.
  • Få fler att vara aktiva inom basketbollsporten längre (Skapa fler ”Basketmänniskor”).
  • Fungera som ett komplement till spelar- och ledarutveckling i den ordinarie verksamheten i föreningar och distrikt.
  • Ge föreningar breddad inblick och kunskap i spelarutveckling samt kunskaper i att arrangera kvalitativa läger.
  • Skapa, förbättra och implementera en röd tråd för regionverksamheten för U14 och U15.
  • Ge spelare och ledare inblick i vikten av planering i syfte att få in alla moment vid utbildning av spelare (SUP (Spelarutvecklingsplanen) – koppling, Fysisk träning, Teorikunskaper – Nutrition, Sömn, Sociala/Mentala aspekter).

Regionverksamhetens mål för U14:

• Ge spelare och klubbledare en möjlighet till ökad kunskap i SUP.
  • Identifiera vilken nivå spelare och ledare i åldersgruppen ligger på.
  • Ge fler ledare inblick i vikten av planering i syfte att få in alla moment vid utbildning av spelare (SUP – koppling, Fysisk träning, Teorikunskaper – Nutrition, Sömn, Sociala/Mentala aspekter)

Regionverksamhetens metod för U14:

• Tre läger genomförda med samma innehåll i samtliga regioner.
  • Transparens i verksamhetens upplägg.

Konkret kan detta sammanfattas med att spelare blir inbjudna till att få en inblick och en utbildning i vad som krävs för att bli en framtida elitspelare. Man kan välja att delta på 1 eller flera av lägrena, dock så är lägrena i progressionsform, dvs. man får mest ut av att vara på alla och får då möjligheten till återkoppling från ledarna i hur utvecklingen går.

U15

I varje region genomförs denna verksamhet genom fyra regionala läger och avslutas med en gemensam samling (MHC) för alla Regionslagen.

U15

Regionverksamhetens syfte:

• Ge ledare erfarenhet av talangutveckling och selekteringsprocesser.
  • Selektera ett lag per region som ska delta i Miki Herkel Cup.

Regionverksamhetens mål för U15:

• Ge samtliga spelare och deras ledare insikter och förståelse för vad som krävs för att bli elitspelare
  • Ta ut 15 spelare per kön och region för deltagande i Miki Herkel Cup (MHC)
  • Ge åldersgruppen och dess ledare chans till insyn och utbildning enligt SUP
  • Få fram en röd tråd för hela basketutbildningen från U14/U15 & uppåt
  • Få kunskap om vilken nivå spelare & ledare befinner sig i U15 kategorin

Regionverksamhetens metod för U15:

• Tre läger samt en rikstäckande samling (MHC) i de sex regionerna.
  • Spelarutvecklingsplanen (SUP)

Konkret kan detta sammanfattas med att spelare blir inbjudna till att få en inblick och en utbildning i vad som krävs för att bli en framtida elitspelare.

I regionverksamheten för U15 säsongen 17/18 ingår även en urvalsprocess som under helgerna leder till att 15 pojkar och 15 flickor kommer att representera respektive Region under Miki Herkel Cup (MHC). Denna helg är ett stort spelarutbildningstillfälle där de sex regionerna samlas, tränar tillsammans och möter varandra. Det är även den femte och sista delen av regionverksamheten 2016/17 för U15.

Inbjudan & anmälningsförfarande

Anmälan är öppen och länkar till respektive verksamhet (Region/åldersgrupp) finns HÄR

Tidsplan för respektive region finns HÄR (Här läggs även efterhand upp specifika dokument för respektive verksamhet och fylls på med känd information (lägerorter, kallelser, etc)

Uppdaterad: 2017-10-16 10:06