Svenska Bouleförbundet

Anders Larsson.
Anders Larsson, som varit både assisterande förbundskapten och tillförordnad förbundskapten, är nu – kort och gott – förbundskapten.

På lördag, den 20 maj, är det Boulens Dag. Runtom i landet spelas det boule på platser där den som är sugen och nyfiken ska kunna ansluta för att få en inblick i den förträffliga sporten, prova att spela och förhoppningsvis återvända med lust.

Trots att det inte blev några medaljer var Sverige en av de främsta nationerna när VM i Dubbel & Singel arrangerades för första gången.
Världspremiären för Dubbel-VM blev mer lyckad än förväntat. Både när det gäller arrangemanget i sig självt och – trots att en VM-medalj kom snopet nära och hade krävts för att kröna den med mer total belåtenhet – de sammanlagda svenska resultaten.

Årets ungdomsläger kommer att hållas i Rättvik, vid Siljan. Alla spelare under 23 år är välkomna att delta och även våra grannländers unga spelare är inbjudna. Anmälan ska göras senast den 4 juni.

När årets förbundsmöte genomförs under helgen sker det gissningsvis utan större dramatik. Vid verksamhetskonferensen förra månaden tydde inte mycket på att det kommer att bli några debatter av det mer omfattande slaget kring någon av motionerna.

Den tredje VM-dagen slutade inte lika lyckligt som de båda första. Sverige förlorade den första matchen i samtliga klasser och det blir inga svenska VM-medaljer den här gången – även om glansen från dem kom retsamt nära.

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo