Svenska Bouleförbundet

Obesegrade. Coccinelle PC: Jessica Johansson, Joachim Andersson, Anders Larsson, Simon Åkesson och Kerstin Hjelm. (Rickard Nilsson saknas på bilden.)
Coccinelle vann den öppna elitseriens grundserie medan Boo SK tog hand om prispengarna i Veteranelitserien. Efter helgens matcher står det klart vilka föreningar som spelar slutspel och vilka som kvalar.

Fjolårets segrare i den öppna klassens elitserie, Coccinelle PC, ligger bra till också i år.
I helgen tampas det över hela landet om viktiga placeringar i allsvenskans olika serier. Det är nu det kommer att avgöras vilka sex föreningar som deltar i elitseriernas slutspel och vilka som direkt blir upp- eller nedflyttade.

Hannu Kolehmainen, Janne Johansson och Thomas Callderyd vann landslagskvalet och åker till Veteran-EM. Nu står det klart att Dennis Duvenfelt blir det svenska landslagets fjärde spelare i Monaco.

Till U23-EM, i månadsskiftet september/oktober, åker: Thor Andreas Hjelm, William Silfverberg, Tobias Svensson, Simon Åkesson, Emma Bergström, Rebecka Bergström, Moa Kallionpää och Saga Wahlberg. Därmed är alla höstens mästerskapslag uttagna.

Förbundskapten David Le Dantec har gjort sina uttagningar för årets mästerskap i seniorklasserna. Noon Geffenblad, Jessica Johansson, Lotta Larsson, Tove Orrbeck, Ali Abdi Aden, Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede åker till EM och VM.

Naturligtvis var 2016 års Boule-SM inte felfritt. Men det övergripande intrycket är ändå att det var ovanligt lyckat. Det är sällan så få missnöjesyttringar har hörts under veckan då de svenska mästerskapen avgörs.

Nyheter från RF

Driftstörningar