Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet

 

Det franska förbundet, FFPJP, klarar inte av att fullfölja sitt åtagande och arrangera årets Singel-EM.
Om sex veckor skulle de första europeiska mästerskapen i singel någonsin hållas i Nîmes, Frankrike. I går kväll meddelade det europeiska bouleförbundet, CEP, att mästerskapen ställs in.
 
Norges Signe Hovind läser, innan hon blir styrelsens enda kvinnliga ledamot, revisorsrapporten för kongressen och presidiet: Tony Smith, Mike Pegg, Bruno Fernandez och Joseph Cantarelli.
Europacupen görs om så att en singelrond införs och avbytare tillåts. Det beslutades på CEP:s kongress i Bratislava, där också Grekland valdes in som medlem och Signe Hovind och Henrik Toft till styrelseledamöter.
 
Jessica Johansson tog Sveriges första EM-silver, i precisionsskytte, vid årets Dam-EM.
Jessica Johansson dammade hem en medalj i precisionsskytte och satte, med hjälp av ett mantra, silverkant på årets Dam-EM. Bara två gånger tidigare har Sverige tagit skyttemedalj i seniorklasserna. Aldrig förr har landslaget åkt hem med EM-silver.
 
Det blev ett lyckat Dam-EM i Bratislava, Slovakien. Både för svensk del – där laget slutade på femteplats, med klar mersmak, och Jessica Johansson toppade det hela med ett EM-silver – och för värdnationens. Frankrike vann finalen mot Spanien.
 
Inför EM:s finaldag är Sverige kvar i både lagturneringen och i precisionsskyttet. Det blir kvartsfinal mot Italien, som Sverige besegrat redan tidigare i turneringen, och Jessica Johansson skjuter semifinal mot Sarah Huntley, England.
 
Med återkvalets bästa resultat, 33 poäng, tog Jessica Johansson sig till kvartsfinal i EM i precisionsskytte. Där besegrade hon Danmarks Camilla Svensson med 35-26, hon är nu klar för semifinal och har bärgat en svensk medalj.

Nyheter från RF

Nyhet från Riksidrottsförbundet
Astma, idrott, doping
Nyhet från Riksidrottsförbundet
Nya medarbetare
Nyhet från Riksidrottsförbundet
Filmtips: Dopningsjakten
Nyhet från Riksidrottsförbundet
Registreringsstopp efter hackerattack

fb

instagram youtube

Knapp Kontakt

 

-----------------------------------------------

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

Idrottslyftet_banner 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link