Svenska Bouleförbundet

Det blev dramatik av olika slag i Svenska Cupens finalspel i Falkenberg. Det slutade med att Coccinelle återtog cuptronen efter att i finalen ha besegrat Sibirien, som i fjol bröt deras tre år långa segersvit. Och nu är CPC tidernas mesta cupmästare.

Sibiriens segrartrupp från i fjol: Camilla Csapó, Olle Forsberg, Noon Geffenblad, Anders Csapó, Filip Goldéus, Lennart Wahlberg, Albin Plantin och Thomas Wiede.
Det har blivit dags att kora årets mästare i Svenska Cupen Öppen – tillika årets spelare i Europacupen. De regerande mästarna i Sibirien CP delar favoritskapet med Coccinelle PC. Och utmanas av ytterligare sex sugna klubbar.

De nya spelreglerna finns nu tillgängliga på svenska och gäller från och med i dag. Samtidigt publicerar vi en ny domarhandbok. Nedan kan du läsa om de viktigaste förändringarna.

Coccinelle PC försvarade sin titel från i fjol och vann återigen Svenska Cupen Dam. Därmed är klubben från Malmö den som har flest segrar i cupen – fem stycken.

Bara åtta klubbar återstår och under helgen kommer det att avgöras vilken av dem som har Sveriges bästa damlag. I Tyringe hålls finalspelet i Svenska Cupen Dam, där de regerande mästarna i Coccinelle PC utmanas av flera starka föreningar.

Sveriges förbundskapten, David Le Dantec, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Hans nya jobb tar betydligt mer tid i anspråk än han hade räknat med och han hinner inte längre med att lägga den kraft han behöver och vill på de svenska landslagen.

Nyheter från RF

fb