Svenska Bouleförbundet

Förra årets finalföreningar: Lindome, BK Strand, Sibirien, Boule Bangers, IFK Goteboule, Boulero, Coccinelle och Nobel. Hur många av dem tar sig till årets finalspel?
Stockholmsklubben Sibirien är redan klar för final. Vilka de övriga sju finalisterna, som kommer att tampas med sibirierna om en plats i Europacupen, blir avgörs under helgen.

Svenska Cupens finalspel avgörs medelst cirkelpool medan poolspelet försvinner från veteranernas landslagskval, där ett lag numera kan bestå av fyra spelare. Det är konsekvenserna av de förändringar som just har genomförts i tävlings-bestämmelserna.

Jessica Johansson, Noon Geffenblad, Rickard Nilsson och Joachim Andersson åker till Dubbel- och Singel-VM i påsk.
När Dubbel-VM avgörs för första gången, samtidigt som Singel-VM, kommer Sverige att representeras av Joachim Andersson, Rickard Nilsson, Noon Geffenblad och Jessica Johansson – som dock inte kommer att försvara sitt VM-brons i singel.

I helgen inleds Svenska Cupen Dam, då 34 klubblag genom kvalspel på tre olika orter ska bli sju. Och redan nu i första etappen måste åtminstone någon förhandsfavorit falla bort.

Team Europe – det vill säga Yolanda Matarranz, Laura Cardo och Jessica Johansson – fick en tuff lottning i den prestigeffyllda PPF-finalen, som livesänds under hela fredagen.

Det tyska petanqueförbundet, DPV, har nu beslutat att stänga av klotfuskaren Klaus Mohr från landslaget på livstid. Mohr kan inte heller lösa någon tävlingslicens förrän den 1 september 2021.

fb

instagram youtube