Svenska Bouleförbundet

Det är dags för omgång två av seriespelet. I helgen avgörs vilka klubbar som tar sig till kval- och slutspel, liksom vilka som tar hand om platserna för direktupp- (och ner-) flyttning.

Jenny Hamberg och Signe Holgersson är två av spelarna som åker till Dam-VM.
Nu är det sista av årets mästerskapslag uttaget och klart. Det blir Noon Geffenblad, Jenny Hamberg, Signe Holgersson och Lotta Larsson som åker till Dam-VM i Kina i november.

Patric Larsson, BK Strand Hjo, gör mästerskapsdebut vid EM i september.
EM-lagen till september månads mästerskap för herrar och U23:or är uttagna. Patric Larsson, BK Strand Hjo, gör mästerskapsdebut vid 47 års ålder, då han tillsammans med Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Thomas Wiede bildar det svenska herrlaget.

Förbundskapten Jimmie Olsen har, efter avslutat Boule-SM, bestämt vilka fyra juniorer som i november åker till VM i Kina: Sebastian Kallionpää, Fride Olsén, Lucas Rudin och Linnea von Eggers Patron.

Coccinelle PC klarade det till slut – att bli ett av de åtta lag som tog sig vidare till Europacupens finalspel. Men det var med nöd och näppe de klarade att bli ett av de två finallagen från sin sjulagsgrupp och i sista stund det avgjordes.

I dag startar Europacupen som utökats med singelspel. De 27 deltagande klubblagen, från lika många nationsförbund, ska bli åtta. Sveriges representanter, Coccinelle PC, har åkt till Danmark, där de bland andra slåss mot tyskar och luxemburgare.

ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo