Svenska Bouleförbundet

I Borås Boulehall har Europas främsta klubbar gjort sig redo för Europacupens slutstrid.
Under helgen samlas Europas åtta främsta klubbarna i Borås för att göra upp om segern i Europacupen. Arrangörsföreningens ordförande, Herman Thorell, ser fram emot att få skörda frukten av ett halvårs förberedelser.

Med stolthet kunde de inhemska tidningarna på måndagen meddela att Madagaskar kvällen före vann VM på hemmaplan.
Madagaskars hårt kritiserade lag lyckades vinna VM på hemmaplan efter att i den helafrikanska finalen ha slagit Benin, som i sin tur besegrade Frankrike i semifinalen. Efter tio raka VM-titlar är Frankrikes guldsvit därmed bruten.

Sok Chan Meon från Kambodja vinner världsmästerskapet i precisionsskytte 2016. Vilket innebär att Kambodja nu har de regerande världsmästarna i såväl herrklassen som damklassen i den disciplinen.

Sverige förlorade åttondelsfinalen mot Belgien med 7-13 och slutar därmed nia i årets Herr-VM. Det är, tror vi, den bästa placeringen under de senaste nio världsmästerskapen.

Sverige slutade på övre halvan efter grundspelet och är vidare i Herr-VM. Det svenska laget rankas som det tjugonde, av 48, efter de fem grundspelsmatcherna. Därmed får de fortsätta att spela i VM, som fortsätter på lördagsmorgonen.

Efter några dagar i Madagaskars huvudstad Antananarivo har det den svenska truppen nu fått inleda VM. Som inleddes i dag, torsdag, med precisionsskytte, där Rickard Nilsson var en poäng ifrån återkvalet. Lagspelet startar fredag morgon.

Nyheter från RF

fb