Svenska Bouleförbundet

Det tyska petanqueförbundet, DPV, har nu beslutat att stänga av klotfuskaren Klaus Mohr från landslaget på livstid. Mohr kan inte heller lösa någon tävlingslicens förrän den 1 september 2021.

Efter flera finalfajter kommer världs- och Europamästaren Yolanda Matarranz och årets svenska spelare, Europatvåan Jessica Johansson, att spela tillsammans i prestigefylld tävling.
Årets stipendiater till prins Bertils minne är utsedda. Årets juniorer är Linn Callderyd och Ivar Liljegren, årets ledare är Herman Thorell och årets spelare är Jessica Johansson, som 2017 bildar lag med Laura Cardo och Yolanda Matarranz.

Bästa klubben i Europa 2016: Pachy Waterloo, Belgien.
Europacupen avslutades med att fransmännen fick se sig besegrade på nytt. Inte vid, men av, Waterloo. Den belgiska klubben från Vallonien är ny mästare i slaget om Europas bästa klubblag.

Europacupens final i Borås boulehall står emellan Pachy Waterloo från Belgien och La Ronde Pétanque Metz från Frankrike. Finalen livesänds via webben. Danska Boule Hedebo delar tredjeplatsen med schweizarna i Leman Pétanque.

Under helgen samlas Europas åtta främsta klubbarna i Borås för att göra upp om segern i Europacupen. Arrangörsföreningens ordförande, Herman Thorell, ser fram emot att få skörda frukten av ett halvårs förberedelser.

Madagaskars hårt kritiserade lag lyckades vinna VM på hemmaplan efter att i den helafrikanska finalen ha slagit Benin, som i sin tur besegrade Frankrike i semifinalen. Efter tio raka VM-titlar är Frankrikes guldsvit därmed bruten.

Nyheter från RF

fb