Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet

Seriespelet har startat. Elitserien och Veteranelitserien spelar under helgen på Vårbergs IP i Stockholm.
I helgen spelas det boule petanque över hela landet. 2017 års seriespel har startat och den viktiga klättringen upp och ner i och mellan divisionerna påbörjats. Storfavoriterna började blygsamt...
 
Leif Bäckström, Peter Bengtsson och Åke Löwbeer vann finalen i årets landslagskval och bildar tillsammans med Jona Näs, som var med under grundspelet, årets svenska EM-lag.
Leif Bäckström, Peter Bengtsson, Åke Löwbeer och Jona Näs – alla från Maria BK – är årets svenska EM-lag i V55-klassen. Dag Hervieu, Ove Lindeberg och Jan Vejdegren, Boo SK, gör segrarna sällskap till Nations Veterans Cup.
 
Fjolårets veteranlandslag. Dennis Duvenfelt, tvåa från höger, spelar nu – när årets landslag ska utses – återigen i ett annat lag än de regerande mästarna Hannu Kolehmainen, Thomas Callderyd och Janne Johansson.
På söndag vet vi vilka spelare som i oktober åker till Danmark för att representera Sverige i Veteran-EM. Då spelas den sista och avgörande matchen i veteranernas landslagskval i Falkenberg, där finalhelgen inleds redan på lördag morgon.
 
Då vi har fått in många förfrågningar om dispens om anmälningstiden har nu anmälningstiden förlängts för alla till 7 juni.
 
Nästa års Boule-SM kommer att spelas i Karlstad. Det ska byggas boulebanor både vid Löfbergs Arena och på Stora torget när SBF valt att samarbeta med kommunens evenemangsbolag som ägs av Färjestads BK.
 
Anders Larsson, som varit både assisterande förbundskapten och tillförordnad förbundskapten, är nu – kort och gott – förbundskapten.

Nyheter från RF

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link