Hallsvenskan 2017/2018

2017-10-05 04:43
Vi kan notera en liten ökning av antal lag som vill spela Hallsvenskan, 40 lag har anmält sig till denna säsongens sammandrabbningar.
  • Uppdaterad: 2017-10-05 05:06

Nu är arrangörerna till denna säsongens Hallsvenska utsedda och informerade, serieindelningen är klar och skickad till respektive arrangör. Domarschemat däremot är ännu inte satt.
Det är ju ingen hemlighet att domarkåren är väldigt utarmad. De få licensierade domare vi har i distriktet upptäcker vid den här tiden på året -  när det är dags att dra igång Hallsvenskan - att de "sitter på två stolar". Domaransvarig Lisa Köhalmi har samma besvär varje år att få ihop domare till sammandragen, samtidigt som den klubben de spelar för behöver spelare till sina respektive trupper. En till synes omöjlig ekvation, men tack vare våra trogna och duktiga domare Stefan Andersson och Claes Simängen brukar hon lyckas hon lösa uppgiften.
Hur gärna vi än vill gynna alla klubbar med hall, kan vi inte fördela sammandragen så att även  de klubbar som har mindre hallar får arrangemang. Vi hade mer än gärna förlagt spel i både Silltunnan i Simrishamn och Äpplegårdens Boulecenter i Staffanstorp, men det går inte att lösa då vi inte har tillräckligt med domare.
Denna säsongen har som sagt lockat 40 lag till start fördelat på 5 divisioner. Till allas glädje innebär detta att inget lag behöver stå över något möte.
Som vanligt ligger Hallsvenskan upplagd på SBF Online-->Seriespel-->Hallsvenskan 2017-2018--> aktuell division.
Serieindelningen med spelprogram och spelplatser hittar ni om ni klickar på länken.

Skribent: Lisa Köhalmi

logga hemsidan

Klickbar bild till vår Facebooksida

RB_puff_170

Vi tar gärna emot förslag på vad ni vill ha på distriktets hemsida. Skicka ett mail till Lisa Köhalmi.

Sydsvenska Bouleförbundet
Lisa Köhalmi, Solvändegatan 7c