Idrottslyftet

Idrottslyftet 2019

Riktlinjer för Idrottslyftet 2019

Din förening har nu möjlighet att söka medel för att utveckla er barn- och ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning på barn- och ungdomsidrott. Idrottslyftets målgrupp är barn och ungdomar 7–25 år.

Vi fördelar Idrottslyftsmedel i tre olika kategorier:

FöreningsutvecklingI syfte att stärka föreningarnas barn – och ungdomsverksamhet

UtbildningsstödVi får inga barn och ungdomar om vi inte ha ledare

Övrigt projektAndra speciella insatser som går i linje med RF:s och SBF:s intentioner med Idrottslyftet, ”att utveckla barn – och ungdomsverksamheten i åldern 7-25år som väljer att idrotta i en förening och till ett livslångt idrottande”

Så ansöker du
Alla ansökningar skickas in via föreningens IdrottOnline-sida under fliken Idrottsmedel. Mer information om hur du går tillvägar hittar du via länken nedan. Manual för ansökan till Idrottslyftet steg för steg hittar du på IdrottOnline här.

Ansökningstillfälle 2019
Ansökningsperioden startar 15 februari 2019. Ansökningar tas emot löpande under hela året.

För att få stöd ska din förening

-        Betalt in årsavgift till SBF och distrikt

-        Återrapportering av projekt skall göras innan den 28 januari 2020

-        En förening kan bli återbetalningsskyldiga om:

• Projektet inte genomförs enligt
  • Om återrapportering inte genomförs enligt tidsplan
  • Om ekonomisk redovisning inte lämnas in

-        Tidigare projekt måste vara redovisade för att föreningen skall kunna få ett nytt bidrag

-        Idrottslyftsgruppen kan vid förfrågan begära in följande handlingar från föreningen:
senaste verksamhetsberättelse, balans- och resultatrapport och aktuellt medlemsregister

Återrapportering
Återrapportering för Idrottslyftet 2019 skall vara inne senast 28 januari 2020 för beviljade idrottsmedel.

Mer information om hur du går tillvägar för att lämna in återrapport hittar du via länken nedan. Manual för återrapport till idrottslyftet för steg för steg hittar du på IdrottOnline här.

Frågor eller information

Har du frågor om Idrottslyftet är du välkommen att kontakta:
Frida Milevi, Administratör för Idrottslyftet, telefon: 08 – 699 64 62

Idrottsapplikationen