Hoppa till sidans innehåll
Följ denna sida

Följ sidan "Internationellt: Stor glädje i Davos "

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out

Internationellt: Stor glädje i Davos

2014-01-07 12:42

Under trettondagen spelades en fyra-nationsturnering i Davos för att fira 100-årsjubiléet av Europamästerskapet i bandy 1913. Tjeckien, Tyskland, Holland och Ungern gjorde upp om slutsegern.

Under nästan tre års tid har Anders Sjöberg, Schweiz Bandyförbund, och Lars Wennerholm från det svenska och internationella jobbat för att få till turneringen. På speldagen bjöd den schweiziska skidorten på strålande vinterväder och isen var av yppersta klass på Davos Eisstadion.

- Äntligen har vi fått chansen att visa upp bandy för Schweiz och det ger mig möjlighet att rekrytera spelare till bandyn här i landet, säger Anders Sjöberg.

 

Två nya nationer 

För det tyska och tjeckiska laget innebar turneringen premiär på stor bana.

- Båda nationerna visade att de kommer att kunna delta vid flera turneringar mot andra nationer. Tyskland kommer dessutom att spela VM i Ryssland redan i år, säger Lars Wennerholm och fortsätter.

- Det är viktigt att vi kan erbjuda nya nationer chansen att prova på bandy samt att hitta tillfällen för andra nationer inom bandyfamiljen att utvecklas. Det är mycket välinvesterade pengar och tid. Det känns direkt att vi får mycket tillbaka.

 

Från spelarhåll var det muntra miner under hela dagen och turneringen var väldigt uppskattad.

- Tack till det internationella bandyförbundet. Denna form av turnering ger oss mindre nationer inom bandyn en chans att utvecklas på ett bra sätt, säger Kristian Marosi i Ungerns lag.  

 

Förhoppningsvis kommer bandyn att ta fäste även på värdorten Davos.

- Vi vill erbjuda flera idrotter möjligheten att få vara här och vi ser gärna bandy här vid flera tillfällen. Vi vill att denna turnering kommer tillbaka nästa år, säger Cyprian Sutter på Davos turistbyrå.

 

Davos 2014 Holland Tjeckien
Holland, som tränas av svenske Michael Bratt, tog hem slutsegern i turneringen efter tre raka vinster. På bilden poserar Holland tillsammans med Tjeckien. 

 

Resultaten:   

Ungern - Tyskland 7-2 
Tjeckien - Holland 1-4 
Tjeckien - Ungern 4-10 
Tyskland - Holland 0-5 
Tyskland - Tjeckien 4-9 
Ungern - Holland 1-3  

Uppdaterad: 2014-07-12 23:07
Skribent: Erik Jonsson
Epost: This is a mailto link

Svenska Cupen Ungdom

SVCBANDYUNGDOM_226px_

Genvägar på svenskbandy.se

Facebook

Twitter

Elitrapport

 

Aktuella cuper

-     

Sveriges bandyhallar

 

Samarbetspartners

  
Officiell Partner


SJ_25mm_svartMoelven 220px
  
Bandyförbundet

Svenska Cupen 26-28/9

Svenska Cupen logo 226px
Hall_of_Fame_160px_webb_ Herrlandslagets lägerpartners 2014:Nextjet 250pxSLA 250pxSaxnäsgården_250px idrottsledarpris-250x250 webbBP 20140818Skridskokul 250px_Bissen_Brainwalk_250x400px