Slutspel: Fördel SAIK i finaljakten

2013-03-08 22:34

Försvarsspelaren Joakim Bergman blev matchhjälte när hans Sandviken vann borta mot Villa Lidköping med 5-4 under fredagskvällen. – Det känns oerhört skönt. Vi ska till Friends Arena, säger SAIK-tränaren Daniel "Zeke" Eriksson till TV4 Sport efter segern.

4633 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena fick se en svängig match där gästande SAIK välförtjänt gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning. Villa gjorde tre raka mål efter paus fram till 3-1 innan Sandviken vände på matchen och tog ledningen med 4-3 med knappt tio minuter kvar att spela. På tilläggstid satte Villas Johan Malmqvist 4-4 och matchen gick till förlängning.

En hel del chanser skapades i förlängningen innan Joakim Bergman avgjorde matchen på hörna.

– Det känns oerhört skönt. Sett över 90 minuter skapar vi fler vassa målchanser än Villa och jag tycker att vi vinner rättvist. Vi spelade mer konstruktivt än dom, säger SAIK:s tränare Daniel "Zeke" Eriksson till TV4 Sport.

SAIK leder nu semifinalserien med 2-1 inför den fjärde matchen som spelas i Göransson Arena på söndag.

Se bilder från matchavgörandet:

Uppdaterad: 2013-03-09 15:08
Skribent: Erik Jonsson

Genvägar på svenskbandy.se

Elitrapport

Aktuella cuper

Sveriges bandyhallar

Nationell Partner

Officiell Partner

SJ_25mm_svart

Svenska Cupen Ungdom

SVCBANDYUNGDOM_226px_