Svenska Bordtennisförbundet

BOX övergångar SBTF_facebook_banner puff215

Pingisnytt

Almedalen
För första gången är Svenska Bordtennisförbundet med på Idrottens dag på Almedalsveckan i Visby på Gotland

Elias Ranefur var ende svensk att ta sig in i huvudturneringen i herrsingeln i Japan Open. Där blev det dock förlust mot Wong Chun Ting, Hong Kong med 0-4 i set.

De svenska herrarna tog flera fina segrar under den första speldagen i Japan Open. Elias Ranefurs seger över 58-rankade japanen Yuya Oshima var kanske pricken över i.

Skurups BTK drar sig ur Pingisligan Damer. Laget meddelar att man inte kan fortsätta på grund av att kommunen inte fortsätter med sitt sponsorstöd.

Sex svenska herrar är på plats i Kobe för att spela World Tour-tävlingen Japan Open den 24-28 juni.

Både Kristian Karlsson och Pär Gerell förlorade sina åttondelsfinaler i herrsingeln vid European Games i Baku. Därmed är samtliga svenskar utslagna.

Båda de svenska herrarna, Kristian Karlsson och Pär Gerell, är klara för åttondelsfinal i singel vid Europaen Games i Baku.

Det såg ut som att Matilda Ekholm var på väg mot tredje raka segern mot rumänskan Samara men 2-0-ledningen räckte inte och därmed är Matilda utslagen ur European Games.

Pär Gerell besegrade vitryssen Pavel Platonov i den första omgången av herrsingeln vid European Games i Baku.

Aktuellt

Senast den 15 september 2015 skall ansökningar för att arrangera SM-tävlingar och Top-12 2016-2017 vara SBTF tillhanda.

Nu finns möjligheten för föreningar, distrikt och kommuner att ansöka om arrangörskap av Bästa 4:ans Riksfinal 2017

sbf_WC_logo
I samband med World Cup-tävlingarna i Halmstad arrangeras ett Seminarium den 17 oktober med inblick i nya och intressanta rön.

Från den 1 juli 2015 ska nya domartröjor användas vid nationella uppdrag. Till den 31 augusti är tröjorna nedsatta med 50:- per tröja.

13-19 juni spelades Europeiska spelen (European Games) i Baku, Azerbazdjan.

Tidigt i höst så arrangeras tränarutbildning Ungdom 1 i östra Sverige respektive södra Sverige.

Här finns en kort sammanfattning över några viktiga saker att känna till och tänka på inför kommande säsong.

Måndag den 15 juni kl. 13.10 gjordes en licensfakturering. Tyvärr har en uppdatering i licenssystemet orsakat ett systemfel med massutskick av fakturor via mejl.

De svenska ungdomslandslagsflickorna spelade Polens GJC 27-31 maj och STIGA Cadets 6 Nations Tournament i Köping 5-7 juni.

Den 12-13 september genomförs en tävlingsledarutbildning i Stockholm. Sista anmälningsdag är 18 augusti.

Pingis i media

Förening/Förbund