Svenska Bordtennisförbundet

BOX övergångar SBTF_facebook_banner

Pingisnytt

Eslöv vann hemma över Tibble-Kungsängen med 4-1. Matchen var en hängmatch från den sjunde omgången av Pingisligan herrar.

Tibble-Kungsängen tog en viktig seger borta mot Warta i Pingisligan herrar. I och med segern lämnade de över jumboplatsen till Warta.

Hampus_Nordberg
Söderhamn vann sin sista match i Pingisligan herrar inför juluppehållet mot Falkenberg på bortaplan med 1-4. Söderhamn är fyra i tabellen.

Kristian Karlsson är uttagen till Top-16 som avgörs i Baku, Azerbajdzan, i februari nästa år. Pär Gerell och Matilda Ekholm är båda reserver vid eventuella återbud.

Halva serien för Pingisligan damer är avklarad och det står nu klart vilka åtta som efter årsskiftet spelar i Pingisligan A respektive B. Den 10 januari är första matchen.

Ängby tog tillbaka serieledningen i Superettan efter att Munkedal, något oväntat, förlorat mot jumbon Partille i den sjunde omgången.

Li Fen var chanslös i första omgången av World Tour Grand Finals. Förlust i fyra raka set mot Sayaka Hirano, Japan.

Torsdagen den 11 december startar World Tour Grand Finals i Bangkok, Thailand. Enda svensk på plats är Li Fen i damsingeln som ställs mot Hirano, Japan i första matchen.

Kina tog samtliga sju guldmedaljer vid Junior-VM på hemmaplan. Anton Källberg nådde längst av svenskarna i singel, han föll i åttondelsfinalen mot Liang Jingkun, Kina.

Aktuellt

Pojkarna födda 1999-2001 vid rikslägret i Varberg (18-22 december), inledde lägret med fysiska tester.

Efter att Riksidrottsförbundet i början av december gjorde en uppdatering av sina system har det varit svårt att få över nya medlemmar till SBTF:s system för licensiering.

Svenska Bordtennisförbundet har beslutat att förlägga 2015 års förbundsmöte till Gävle. Mötet hålls den 19 april.

Svenska Bordtennisförbundet har utbildningsmaterial till försäljning inom olika områden. T o m sista januari 2015 har vi rabatt på flera material.

Den 7-8 februari 2015 genomförs en tävlingsledarutbildning på Hotell Horisont i Helsingborg.

När Arvsfonden delade ut utmärkelsen Årets Guldkorn 2014 vann Laholms BTK Serve kategorin Lokalstöd. Föreningen får, utöver äran, 50 000 kronor att sprida sina erfarenheter.

Har din förening goda förutsättningar att växa stort? Ta då chansen och ansök om att vara med i SBTF:s rekryteringsprojekt som nu går in på sitt andra år.

Arbetet med nästa års World Cup i Halmstad är igång och nu är också samarbetsavtalet klart mellan SBTF, Destination Halmstad och Halmstad BTK.

Då är det snart dags för Damer Top 12 i Växjö. Tisdagen 6 januari spelas tävlingen i Teleborgshallen.

Hans Svensson är inte bara känd i Blekinge utan i stora delar av pingis-Sverige. Nu har han uppmärksammats på högsta ort och som fjärde pingisledare förärats Prinsens Plakett.

Pingis i media

Förening/Förbund