Svenska Bordtennisförbundet

BOX övergångar SBTF_facebook_banner

Pingisnytt

Robert_Svensson_Eslov
Eslöv tog tredje raka segern i Champions League och har nu ett gyllene läge att nå kvartsfinal. Än en gång vann Eslöv med 3-2 och Robert Svensson blev matchhjälte vid 2-2.

Eslövs herrar har imponerat i Champions League med två segrar på tre matcher. Ikväll väntar tyska Werder Bremen på hemmaplan, seger där och en kvartsfinal hägrar.

Österlen tog sin första seger för säsongen och två viktiga poäng borta mot Warta i Pingisligan herrar. Topplagen Halmstad och Rekord vann också sina matcher.

Falkenberg spelade sin andra hemmamatch på tre dagar i Pingisligan herrar. I måndags förlust mot Eslöv men ikväll en poäng i mötet med Kävlinge.

Karlsson/Karlsson kvitterade två gånger mot Tsuboi/Yoshimura i SOC-åttondelen utan att nå ända fram. Slutspelschansen borta? Nej, Kristian och Mattias tog sista platsen.

Och så hade SOC-turen då kommit till Fan Zhendong. Han tog revansch för fjolårets finalförlust och slog Fang Bo med 14–12, 18–16, 6–11, 5–11, 11–8, 11–5.

Hoppsan, vem kunde tro att Liu Shiwen skulle vika sig så lätt i damsingelfinalen mot Zhu Yuling? Zhu släppte inte mer än 22 bollar och gjorde 11–3, 11–4, 11–8, 11–7.

De två högst rankade fick ge sig i herrarnas dubbelfinal. Wang Hao/Yan An höll undan för Fan Zhendong/Xu Xin, 11–6 i skilje. Wang Haos tredje SOC-seger med tredje partnern.

Liu Shiwen och Zhu Yuling bestämde takten i damdubbeln. Finalsegern mot Hu Lime och Wu Yang skrevs i tre raka set. Lius och Zhus siffror i semin var 3–0 och i kvarten 3–1.

Aktuellt

Falkenbergs tränare och före detta storspelaren Peter Karlsson har fått ett hedervärt pris för sina humanitära insatser att föra ut bordtennisen i drabbade områden.

Jessica Larsson och Simon Nilsson har utsetts till årets Unga Ledare-stipendiater. De fick ta emot sina stipendier i samband med SOC i Stockholm.

De svenska lagen som vann brons vid lag-EM i Portugal i september uppmärksammades under SOC. SBTF delade ut blommor till lagen som också fick ta emot publikens applåder.

I helgen träffas sju av SBTF:s utbildningsledare i Stockholm. Detta för att diskutera utbildningssidan inom förbundet.

SBTF arrangerar tränarutbildning Ungdom 2 i Köping 2-5 januari 2015.

Tisdagen 6 januari spelas Damer Top 12 i Växjö. Arrangör är SBTF tillsammans med Dänningelanda BTK.

Kampanjen under oktober är avslutad och slutresultatet blev att det den 1 november fanns 270 fler kvinnliga medlemmar än en månad tidigare. Fyra klubbar belönas med SOC-biljet...

Är du svensk medborgare och mellan 18-28 år samt studerar, eftergymnasiala studier, så är du behörig att delta i Sommaruniversiaden. 2015 arrangeras den i Gwangju, Sydkorea.

SBTF inbjuder till lag-SM i klasserna F13, F15, DJ17, P13, P15 och HJ17. Kvalspel genomförs den 18 januari och finalspel i Karlskrona den 28-29 mars 2015.

Den 29-30 november avgörs Riks Top-12 i Skellefteå med Skellefteå AIK BTF som arrangör. 96 spelare i 8 klasser har kvalificerat sig.

Pingis i media

Förening/Förbund