Svenska Bordtennisförbundet

WTTD puff115

Pingisnytt

Mattias Karlsson hade ledning med 3-1 i set i åttondelsfinalen i Spanish Open mot Kim Donghyun, Sydkorea, men Kim kom tillbaka och vann de tre avslutande seten.

Mattias Karlsson tog två fina segrar, mot Fegerl, Österrike och Eonrae, Sydkorea, i Spanish Open och är klar för åttondelsfinal i herrsingel.

Fyra svenska herrar klarade kvalspelet i Spanish Open och gör de direktkvalificerade Pär Gerell och Jens Lundquist sällskap i herrsingeln. I damsingeln finns Matiilda Ekholm.

Eslöv-Malmö, Storfors-Spårvägen, Team Mälarenergi-Dänningelanda och Ängby-Skurup. Där har ni kvartsfinalerna i Pingisligan damer. Första matcherna spelas 8 april.

Skurup och Malmö är klara för kvartsfinal i Pingisligan damer. Båda lagen vann även returerna i åttondelsfinalerna över Råå och BooSpåret.

Vid årets sjätte World Tour, Spanish Open, deltar tio svenskar, nio herrar och en dam. Matilda Ekholm, Pär Gerell och Jens Lundquist är seedade i singel, övriga kvalspelar.

Det blev två bortasegrar när slutspelet i Pingisligan damer drog igång med åttondelsfinaler. Skurup och Malmö kopplade grepp om kvartsfinalplatserna.

14-åriga Mima Ito, Japan, blev den yngste World Tour-segraren genom tiderna när hon vann damsingeln i German Open. Ma Long, Kina, vann herrsingeln och tog sin 19:e titel.

Tre svenskmatcher under fredagen i German Open slutade med tre förluster. Jon Persson hade ett par jämna set mot världsfyran Zhang Jike, Kina men det blev förlust, 1-4.

18-19 april genomförs två Ungdom 1 tränarutbildningar.

SBTF har beslutat om nya faktureringsrutiner till medlemsföreningar.

Nu finns handlingarna till förbundsmötet i Gävle 19 april klara. De kommer att skickas till distrikten och delegater men finns även att läsa här på hemsidan.

Halmstad Högskola planerar en ny idrottsutbildning till hösten som riktar sig till elitidrottare där bordtennis är en av de prioriterade idrotterna.

11 tränare från 8 klubbar är klara med sin Ungdom 1-utbildning.

Ansökningstiden till tjänsterna som föreningsutvecklare har förlängts från 9 till 27 mars.

Valberedningen har nu lämnat sitt förslag till SBTF:s förbundsmöte i Gävle den 19 april. Valberedning föreslår omval av ordförande, styrelseledamöter och revisorer.

Vem anser du ska få 2014 års Ledarsköld? Skicka in ditt förslag med motivering till Svenska Bordtennisförbundet senast den 20 mars.

Måndagen 9 mars genomfördes SOK:s fysprofil i Liljeholmshallen.

Den 6 april hålls för första gången pingisens världsdag, eller World Table Tennis For All Day. Detta är ett initiativ från det internationella bordtennisförbundet, ITTF.

Pingis i media

Förening/Förbund