Svenska Bordtennisförbundet

puff115 SBTF_facebook_banner

Pingisnytt

Jennifer_Jonsson_VM_2015
Minsta möjliga marginal, 11-9 i avgörande set i avgörande gruppspelsmatchen men det räckte för att Jennifer Jonsson skulle ta sig in i huvudturneringen.

Truls Möregårdh var den ende som lyckades med bedriften att ta hem två titlar vid USM i Borås. Seger i singeln och i dubbeln i par med Theo Abrahamsson.

Filippa Bergand i F15 och Rebecca Muskantor i F12 såg till att Hallandsklubben vann två av fyra klasser vid USM. Simon Söderlund och Truls Möregårdh vann pojkklasserna.

Efter två singelsegrar väntar en direkt avgörande match för Jennifer Jonsson. Seger och hon är inne i huvudturneringen.

Jennifer Jonsson vann sin första singelmatch i gruppkvalet över Grufanova, Uzbekistan. I damdubbeln är det dock färdigspelat efter förlust i första kvalmatchen.

De svenska spelarna undvek de allra högst rankade spelarna när lottningarna genomfördes under lördagen. - Det ser ok ut men det är tufft ändå, sa "Tickan".

De tionde separata mästerskapen för klasserna 12 och 15, pojkar och flickor, spelas i Borås fredag-söndag 24-26 april. Minns ni vilka som vann förra året?

De svenska VM-damerna Matilda Ekholm och Jennifer Jonsson finslipar på formen i Eslöv de sista dagarna inför avresan mot Kina.

Stina Källberg vann kadettsingeln i French Junior and Cadet Open efter en klar seger i finalen. "Imponerande, sa coachen Pernilla Andersson."

Aktuellt

Det var stort intresse kring tjänsterna som föreningsutvecklare. Över 30 ansökningar kom in och av dem har nu tre valts ut och börjar sina nya projekttjänster den 15 augusti.

Idrottsutövandet bland barn och ungdomar inom föreningslivet, sett till inrapporterade aktiviteter, har minskat med 12 procent mellan 2004 och 2013.

Sju företag, med verksamhet i och runtom den kinesiska VM-staden Suzhou, har valt att sponsra den svenska truppen som spelar individuella VM den 26 april till den 3 maj.

Petra Sörling omvaldes till ordförande för Svenska Bordtennisförbundet de kommande två åren. Även övriga styrelsen omvaldes på två respektive fyra år.

Förbundsmötet beslutade om ändrade stadgar vilket nu gör det möjligt för distrikt att gå samman. Först ut blir Västergötland och Bohuslän-Dal.

Hammarbys Anders Ylitalo tilldelades Ledarskölden vid söndagens förbundsmöte. ”För sin insats i övergången från liten förening till storklubb”, sa ordförande Petra Sörling.

Vid första dagen av förbundsmöteshelgen berättade Hans-Göran Karlsson, klubbchef i Brynäs IF, om den klubbens verksamhet, framför allt kring rekrytering och utveckling.

Helgen den 18-19 april är det Svenska Bordtennisförbundets förbundsmöteshelg, detta år i Gävle. Löpande rapporter kommer på hemsidan.

6-9 augusti 2015 arrangerar SBTF tränarutbildning Ungdom 2 i Köping.

Den 15 april öppnar ansökningsperiod nummer två, vilket hittas via föreningens IO-hemsida. Perioden är öppen till 4 juni.

Pingis i media

Förening/Förbund