Svenska Bordtennisförbundet

BOX övergångar SBTF_facebook_banner

Pingisnytt

Anton_Kallberg2
De svenska herrjuniorerna är redo för Junior-VM men åker dit utan några uttalade medaljmål, istället blir det fokus på lagkänsla och glädje.

Michaela-Karlsson
Efter fem omgångar i Pingisligan Damer har Eslöv och Team Mälarenergi full pott, fem segrar vardera. Nykomlingen Kättilsmåla tog sin första seger för säsongen.

Munkedal vann toppmötet mot Ängby SK i Superettan i helgen och gick därmed upp i ledning i tabellen. Men det är fortsatt jämnt, bara tre poäng skiljer mellan ettan och fyran.

Kristian och Mattias Karlsson kvalade in i dubbel till World Tour-slutspelet i Bangkok. Men paret avstår tävlingen då den ligger i en intensiv period av CL- och seriematcher.

Eslöv tog tredje raka segern i Champions League och har nu ett gyllene läge att nå kvartsfinal. Än en gång vann Eslöv med 3-2 och Robert Svensson blev matchhjälte vid 2-2.

Eslövs herrar har imponerat i Champions League med två segrar på tre matcher. Ikväll väntar tyska Werder Bremen på hemmaplan, seger där och en kvartsfinal hägrar.

Österlen tog sin första seger för säsongen och två viktiga poäng borta mot Warta i Pingisligan herrar. Topplagen Halmstad och Rekord vann också sina matcher.

Falkenberg spelade sin andra hemmamatch på tre dagar i Pingisligan herrar. I måndags förlust mot Eslöv men ikväll en poäng i mötet med Kävlinge.

Karlsson/Karlsson kvitterade två gånger mot Tsuboi/Yoshimura i SOC-åttondelen utan att nå ända fram. Slutspelschansen borta? Nej, Kristian och Mattias tog sista platsen.

Aktuellt

Måndagen 1 december är sista ansökningsdag för de som vill söka till Svenska Bordtennisförbundets riksidrottsgymnasium eller något av de certifierade NIU-skolorna (regionala b...

Hans Svensson är inte bara känd i Blekinge utan i stora delar av pingis-Sverige. Nu har han uppmärksammats på högsta ort och som fjärde pingisledare förärats Prinsens Plakett.

Den första helgen i januari 2015 spelas den traditionsrika Talangjakten. Det är en rikstävling för pojkar och flickor 11, spelare födda 2003 och senare.

SBTF presenterar Idrottslyftet 2015. Nu kan din förening ansöka om Idrottslyftsprojekt för nästa kalenderår. Ansökan till första perioden görs senast den 8 januari 2015.

Arrangören för Veteran-EM i Tammerfors, Finland, sommaren 2015 har förlängt anmälningstiden med den lägre avgiften fram till den 15 december 2014.

Samtliga styrelseledamöter och revisorer står på omval vid förbundsmötet i april 2015. Till och med 31 januari 2015 har distriktsförbunden möjlighet att nominera kandidater.

Falkenbergs tränare och före detta storspelaren Peter Karlsson har fått ett hedervärt pris för sina humanitära insatser att föra ut bordtennisen i drabbade områden.

Jessica Larsson och Simon Nilsson har utsetts till årets Unga Ledare-stipendiater. De fick ta emot sina stipendier i samband med SOC i Stockholm.

De svenska lagen som vann brons vid lag-EM i Portugal i september uppmärksammades under SOC. SBTF delade ut blommor till lagen som också fick ta emot publikens applåder.

I helgen träffas sju av SBTF:s utbildningsledare i Stockholm. Detta för att diskutera utbildningssidan inom förbundet.

Pingis i media

Förening/Förbund