Svenska Bordtennisförbundet

SBTF_facebook_banner domartavla

Pingisnytt

Stolta Falkenbergs BTK med 55 år i herrarnas högsta serie gör debut – som SM-arrangör. 25-27 april står 88-åringen som värd för USM med 256 spelare från 112 klubbar.

Andradivisionen 2006, första 2008, andra 2010, första 2012, andra 2014 och...ännu en gång upp i första? Står allt och faller med Matilda Ekholm som har 14–2 i kvot på två VM?

Efter sex dagars uppladdning i Eslöv och några dagars påskledighet drog fem svenska VM-herrar till Tokyo. "Där, på japanska pingiscentret, har de redan hunnit med ett pass".

Det blev en glad påsk i Luxemburg för Linda Bergström som semislog hemmahoppet Tessy Gonderinger och blev tvåa. Lindas bästa tävling? Vår främsta herre: Anton Källberg, femma.

Det blev svensk seger i herrarnas lagtävling i Luxemburg. Anton Källberg och Carl Ahlander Johansson finalbesegrade Tjeckien. Damsamarbetet Sverige-Spanien gav en andraplats.

Aktuellt

Av ekonomiska skäl måste SBTF ställa in det stora läger som var planerat i Eslöv 3-8 augusti.

Vid förbundsmötet 6 april fattades en del beslut som träder i kraft kommande säsong. Här hittar du en sammanställning av dessa förändringar.

Antalet medlemmar har ökat men licenserna har minskat något. Det och mycket annat går att utläsa av statistikrapporten för årets första kvartal.

Ansökningsperiod 2 öppnar den 15 april och har öppet till den 4 juni. Det finns medel kvar att söka för. Vi uppmanar alla föreningar att ta del av inriktningarna för Idrottsly...

Petra Sörling omvaldes till ordförande vid söndagens förbundsmöte i Göteborg, liksom övriga fyra styrelseledamöter som stod för omval.

Pingis i media

Förening/Förbund