Svenska Bordtennisförbundet

SBTF_facebook_banner  puff314

Pingisnytt

Mattias_Oversjo
Eslövs herrar fick en behaglig resa mot ett reservbetonat Spårvägen när Pingisligan drog igen efter EM-uppehållet. 4-0 på en timme och ett tappat set för Skånelaget.

Marcos-Freitas
Marcos Freitas blev stor matchhjälte när Portugal bröt Tysklands svit i lag-EM och blev mästare för första gången någonsin. På damsidan försvarade Tyskland EM-titeln.

Jon_Persson1
De svenska herrarna var på väg att vända matchen mot Portugal efter underläge 0-2 men portugiserna var starkare i de avgörande lägena. Brons till Sverige.

Li Fen kunde inte spela semifinalen på grund av magsjuka och utan henne kunde Sverige aldrig hota Tyskland. Förlust 0-3 och brons till de svenska damerna.

De svenska herrarna säkrade Sveriges andra medalj genom att besegra Spanien med 3-1. Kristian Karlsson matchvinnare med två vinster.

De svenska damerna säkrade en medalj vid lag-EM genom att besegra Rumänien i kvartsfinalen med 3-2. Matilda Ekholm blev matchvinnare för Sverige i en riktig rysare.

Damerna lottades mot Rumänien och herrarna mot Spanien i fredagens kvartsfinaler vid lag-EM. Damerna spelar klockan 15.00 och herrarna 19.00.

Sverige har två lag i kvartsfinal, det efter att de svenska herrarna besegrat Italien med 3-0 i den sista gruppspelsmatchen. Senast Sverige hade två lag i kvarten var 2002.

De svenska damerna är klara för kvartsfinal, det efter en imponerande 3-1-seger över Vitryssland i den sista gruppspelsmatchen. – Jag är oerhört imponerad av tjejerna.

Upprop-fler-tjejer
De svenska landslagstjejerna skickar en uppmaning till alla föreningar att rekrytera fler tjejer. Därför anordnar vi en kampanj där man bland annat kan vinna SOC-biljetter.

Tävlingsledare
Två genomförda tävlingsledarutbildningar i september har gett tjugo nya tävlingsledare till svensk bordtennis.

Konventbild_webb
Det finns fortfarande platser kvar till konventet så vi håller anmälan öppen ända fram till 15 oktober.

Två medaljer, Ingrid Bogren blev uttagen att döma damfinalen och förbundschefen Mikael Peterson invald i ETTU:s Youth Committee. Det var ett, på många sätt, lyckat EM.

Vid ETTU-kongressen beslutades bland annat om framtida upplägg för EM, ändrade rutiner kring anmälan till EM och att införa ett U21-EM från 2016.

SBTF har just nu en tävling för alla föreningar, där priset är 10 SOC-biljetter till de två finaldagarnas spel, 15-16 november, i Stockholm.

I månadsskiftet juni/juli 2015 är det Veteran-EM i Tampere, Finland. Anmälan före 16 november ger ett förmånligare pris. Kanske dags att slå till redan nu?

Från årsskiftet ska den nya plastbollen användas i samtliga nationella serier samt SM-tävlingar, det har Svenska Bordtennisförbundets styrelse beslutat.

Kommunalrådet Elizabeth Salomonsson klippte bandet då SBTF:s nya kanslilokaler i Köping invigdes. Ett fyrtiotal närvarade när kommunalrådet hälsade SBTF välkomna till Köping.

Ellen Holmsten, Stina Källberg och coach Pernilla Andersson deltog på Euro Talent läger i Luxemburg 25-31 augusti.

Pingis i media

Förening/Förbund