Svenska Bordtennisförbundet

SOClogo silver

Pingisnytt

Simon_Arvidsson
Söderhamn, Falkenberg och Rekord, där har ni torsdagskvällens vinnare i Pingisligan herrar. Rekord tog fjärde raka segern och toppar tabellen efter fyra omgångar.

Linda_Bergström
Ängby gick upp i topp av tabellen i Pingisligan damer norra efter seger över BooSpåret. Linda Bergström och Roxana Istrate vann sina singlar.

Mattias_Karlsson1
Halmstad tappade sin första poäng för säsongen i Pingisligan herrar när man spelade oavgjort mot Kävlinge. Favoriten Eslöv tog tredje raka segern genom att besegra Warta.

Carl Ahlander Johansson, Anton Källberg, Elias Ranefur och Anders Eriksson, där har ni den svenska truppen till Junior-VM i Shanghai, Kina, i början av december.

Världsettan Ding Ning höll för favorittrycket när hon vann Women's World Cup i Linz. I finalen slog hon Li Xiaoxia med 4-0 i set och tog sin andra WC-titel.

Sverige hade tre spelare som kvalificerat sig till Stiga Masters Minimes. Det slutade med två i kvarten, Rebecca Muskantor och Isak Cederlund, och en i semi, Theo Abrahamsson.

Årets upplaga av SOC ser ut att bli en av de starkaste någonsin med stora delar av den yttersta världseliten är på plats. Eller vad sägs om 13 herrar och 13 damer på topp-20.

Aktuellt

SBTF inbjuder till lag-SM i klasserna F13, F15, DJ17, P13, P15 och HJ17. Kvalspel genomförs den 18 januari och finalspel i Karlskrona den 28-29 mars 2015.

Den 29-30 november avgörs Riks Top-12 i Skellefteå med Skellefteå AIK BTF som arrangör. 96 spelare i 8 klasser har kvalificerat sig.

Nu är anmälan till Veteran-SM i Skövde öppen. Anmälan görs direkt via Skövde PK:s hemsida och ska vara inne senast 14 december.

Även i år delar SBTF ut stipendium till två unga ledare som bidrar till svensk bordtennis utveckling. Ansökan ska skickas in senast 7 november

Paneldebatt, seminarier och information från SBTF stod på agendan under Konventets sista dag. - Tack för att ni kom, hem och gasa nu, avslutade ordförande Petra Sörling.

Olof Röhlander och Stefan Olsson höll inspirerande föredrag under den första dagen av Konventet. Dessutom hann deltagarna med mindre seminariepass i det späckade schemat.

Fyra damer åkte till Lissabon för spel i EM 24-28 september. Efter mycket svett och många glädjetårar åkte man hem med bronsmedalj!

Det är dags för en av säsongens trevligaste helger för pingisintresserade, nämligen SBTF:s Konvent i Köping, 18-19 oktober!

Sveriges herrar åkte formtoppade till Lissabon, Portugal, för spel i lag-EM 24-28 september. Man åkte hem från tävlingen med bronsmedaljer runt halsen!

Peter Sartz och Thomas von Scheele höll i trådarna när herrjunior- och pojkkadettlandslaget tränade i Eslöv 31/8-5/9.

Pingis i media

Förening/Förbund