Svenska Bordtennisförbundet

BOX övergångar SBTF_facebook_banner

Pingisnytt

Simon Berglund och Oscar Permans kvartsfinal i dubbel var det bästa svenska resultatet i de individuella juniorklasserna i Polish Junior & Cadet Open.

Robert_Svensson
Det blev precis så jämnt som väntat i den första finalen i Pingisligan herrar mellan Halmstad och Eslöv där bortalaget avgjorde i den första sudden death-omgången.

Ikväll spelas den första finalmatchen i Pingisligan herrar mellan Halmstad och Eslöv och det känns svårtippat. Halmstad börjar hemma och finalen direktsänds via webben.

Ängby bröt Eslövs segersvit i Pingisligan damer. Efter två raka SM-guld för Eslöv hittade Ängby ett flyt i slutspelet som bar ända fram till ett efterlängtat guld.

Det blir en final i Pingisligan herrar mellan grundseriens två bästa lag, Halmstad och Eslöv. Det efter att de båda vunnit returerna i semifinalerna mot Söderhamn och Rekord.

Ängby vann den första finalmatchen över Eslöv i Pingisligan damer med 5-2. Eslövs suveräne Zhang Fang åkte på sin första förlust för säsongen.

Tre damjuniorer och tre flickkadetter har tagits ut till sommarens Ungdoms-EM i slovakiska Bratislava.

World Tour-tävlingen Croatian Open drar igång under tisdagen och nio svenska spelare finns med, fyra damer och fem herrar.

Det blev favoritsegrar för Halmstad och Eslöv i de inledande semifinalerna av Pingisligan herrar men det satt hårt åt, både Söderhamn och Rekord gav hårt motstånd.

Aktuellt

Under VM-dagarna spelades samtidigt Kinesiska ligan div 2, Ungdom 13-20 år, i Shenzhen. RIG deltog med tre spelare och en coach.

Vill du se första finalmatchen i Pingisligan herrar mellan Halmstad och Eslöv så finns hela matchen här. Retur på lördag klockan 17.00.

Riksläger för pojkar födda 1999-01 arrangerades 6-10 april i Eslöv.

I Varberg genomförs sista rikslägret för flickor säsongen 2014-15.

Det blir Halmstad som står värd för riksfinalen i Bästa 4:an 2016 som återuppstår efter ett års uppehåll. Avtalet mellan SBTF, Halmstad kommun och Halmstad BTK är nu klart.

Här hittar ni VM-rapporten gällande de svenska herrarna vid VM i Suzhou.

Eleverna på Asperogymnasiet i Halmstad (certifierat NIU-gymnasium) gick 20-21 maj igenom SBTF:s tränarutbildning Ungdom 1.

Vid Parasportförbundets årsmöte beslutades att man vill fortsätta att arbeta nära SBTF för att framöver lämna över bordtennisen till SBTF.

Torsdag 14 maj kl. 18.00 arrangeras årets "Rikslägermöte" i Eslövshallen, Eslöv.

Lördagen 16 maj kl. 08.00-09.00 bjuder SBTF in till tränarträff i Eslövshallen.

Pingis i media

Förening/Förbund