Svenska Bordtennisförbundet

214 SBTF_facebook_banner

Pingisnytt

Till slut tog segersviten slut för Elias Ranefur. Obesegrad i lagtävlingen och i singelfinal men fransmannen Cassin blev för svår. Jämna set men 0-4 och silver till Elias.

Elias Ranefur vann svenskmötet i semifinalen över Anton Källberg och är klar för UEM-final i herrjuniorsingel. Där väntar fransmannen Cassin. Matchstart 15.15.

Det blev till slut ett brons för Anton Källberg och Carl Ahlander Johansson i herrjuniordubbeln. Semifinalen innehöll tre jämna set men svenskparet förlorade alla tre.

Både Anton Källberg och Elias Ranefur tog sig till semifinal i singel efter 4-0 i sina kvartsfinaler. I semin ställs de mot varandra.

Anton Källberg och Carl Ahlander Johansson säkrade ytterligare en svensk medalj genom att ta sig till semifinal i herrjuniordubbeln.

Herrjuniorerna Carl Ahlander Johansson, Anton Källberg och Elias Ranefur samt pojkkadetten Viktor Gullbo är alla klara för åttondelsfinal i singel.

Dubbelspelet verkar stämma bra i den svenska truppen. Fem dubbelpar är framme i åttondelsfinal som spelas lördag.

Aktuellt

Fredagen den 25 juli begravdes Svenska Bordtennisförbundets hedersordförande, Gunnar Ollén, i St Andreas kyrka i Malmö.

11-20 juli spelades årets Ungdoms-EM i Italien. Något som alla inbitna knappt kan ha undgått att notera.

Den 1 september tillträder Thomas Weikert som ny ITTF-president. Nedräkning pågår på ITTF:s hemsida, bland annat med en intevju med Petra Sörling.

Ny spelform i Pingisligan herrar, fler till slutspel i Pingisligan damer, fortsatt spel med celluloidboll i lägre serienivåer.

Till säsongen 2015-2016 söker SBTF arrangörer till SM-tävlingar och Riks Top-12.

SBTF har sina landslag indelade i OS-, A- och B-landslag.

Lag-EM spelas 24-28 september i Portugal. Till det svenska damlaget finns en plats att kvala om.

Den 18-19 oktober blir det Pingiskonvent i Köping. Bland mycket annat kommer Olof Röhlander, talare och inspiratör och Stefan Olsson, sportchef i friidrottsförbundet, att före...

Nu släpps biljetterna till en av säsongens höjdpunkter - SOC i Eriksdalshallen. Under juli är det halva priset på samtliga biljetter.

Pingis i media

Förening/Förbund