Svenska Bordtennisförbundet

SBTF_facebook_banner  FalkenbergSMbox

Pingisnytt

Jon Persson är för första gången klar för semifinal i herrsingeln vid SM. Trots att han under lång tid varit i den absoluta toppen har han tidigare som längst nått kvarten.

För tredje året i rad är Jennifer Jonsson framme i semifinal i damsingel. 2013 och 2014 tog det stopp, blir det tredje gången gillt?

Favoriten i damsingel, Matilda Ekholm, kom aldrig till spel i åttondelsfinalen utan lämnade återbud på grund av sjukdom.

Linda Bergström mot Filippa Bergand och Anton Källberg mot Hampus Söderlund. Där har ni finalparen i U20-klasserna som spelas söndag.

Färskingar? Nej, syskonen Källberg – Anton, 17, och Stina, 14 – överrumplade Mattias Översjö/Daniela Moskovits i mixedfinalen och tog guldet med 6–11, 3–11, 11–9, 11–5, 11–5.

Förra årets segerpar i herr- och damdubbel, Brodd/Nordberg och Ekholm/Moskovits tog sig inte förbi kvartsfinalerna. En annan storfavorit som föll var Karlsson/Karlsson.

Samtliga seedade spelare är kvar i herr- och damsingeln efter den första omgången. I damsingeln är det föga förvånande då de seedade går in först i den andra omgången.

Syskonparet Anton och Stina Källberg är framme i final i mixeddubbel. Där väntar Mattias Översjö och Daniela Moskovits.

Det har varit relativt få skrällar i U20-klasserna där man nu är framme vid semifinaler och medaljerna ska fördelas.

Aktuellt

SBTF inför utmärkelsen Årets arrangemang och vill gärna ha in nomineringar av arrangemang under 2015.

Fram till den sista mars är anmälan till Veteran-EM i Tammerfors, Finland, öppen. Knappt 2000 deltagare från 35 länder är hittills anmälda.

I helgen (21-22 februari) genomfördes SBTF:s tränarutbildning Ungdom 1 i Aktivitetshuset, Mölndal.

Lördagen 28 februari kl. 08.00 arrangerar SBTF tränarträff i Falkhallens konferensrum, Falkenberg.

SBTF söker föreningsutvecklare som ska arbeta med rekryterings- och utvecklingsfrågor. Sista datum för ansökan är den 9 mars.

Distriktsförbunden Bohuslän-Dal och Västergötland har planer på att slå ihop sina distrikt. Till årsmötena ligger ett förslag för föreningarna att ta ställning till.

Inte mindre än tre svenska domare, Rebecca Bergfeldt, Ingrid Bogren och Erik Fahlén, har tagits ut för att döma VM i Suzhou, Kina.

I Vetlanda genomfördes SBTF:s tränarutbildning Ungdom 1 under helgen 7-8 februari.

Under februari och mars är det kampanj på alla teknikmärken samt handledningshäftet. Finns att köpa i webbshoppen till halva det ordinarie priset.

SBTF bjuder under 2015 in till tränarträffar. De kommer att genomföras vid fyra olika tillfällen.

Pingis i media

Förening/Förbund