Svenska Bordtennisförbundet

BOX övergångar ute_nu

Pingisnytt

Det var en bra första speldag för svenskarna i Hungary Open, elva matcher och elva vinster. Men under torsdagen väntar tuffare matcher för de flesta.

Åtta svenska spelare är på plats vid årets första World Tour som spelas i Budapest, Ungern. 376 spelare från 48 länder deltar i tävlingen som inleds med kvalspel onsdag.

Falkenberg tog sin tredje raka seger i Pingisligan herrar när laget besegrade Kävlinge på bortaplan. Halmstad, Eslöv och Österlen blev kvällens övriga vinnare.

Sex dubbelklasser fick avsluta Veteran-SM och bland segrarna fanns Mikael "Äpplet" Appelgren i par med Tommy Bergman i herrdubbel 50. En klass de vann även 2013.

Ängby vann toppmötet i Superettan mot Munkedal och återtog serieledningen i en haltande tabell. Ängby vann också helgens andra match över Partille.

Yua Xia Fridén var omutlig och vann både damernas 40- och 50-årsklass. Hon var också den ende som lyckades försvara en titel från förra året i de klasser som spelades lördag.

Det blev förlust för Eslövs herrar i returen mot franska Istres på bortaplan i ETTU Cup. Men Eslöv är vidare till semifinal tack vare bättre matchkvot.

Under fredagen spelades det lag och dubbel vid Veteran-SM i Skövde. Totalt 15 klasser spelades färdigt under fredagen.

Pär Gerells Chartres är klara för semifinal i Champions League. Kristian Karlssons Pontoise kunde däremot inte stå emot Düsseldorf i returen, trots bra utgångsläge.

Aktuellt

ITTF Legends Tour är ett unikt tillfälle att se några av bordtennisens absolut främsta legender. Den 4 mars bjuds det på underhållning i världsklass i Halmstad Arena.

SBTF:s styrelse har beslutat att publicera ett referat efter varje styrelsemöte. Detta för att ge information och ökad transparens. Här är årets första referat.

På grund av diskussionerna om kvaliteten på den nya plastbollen kommer här SBTF:s Tävlings- och Regelkommités kommentarer kring bollen.

Måndag och tisdag 19-20 januari genomförde Team Framtid 1 och seniordamerna fysprofilen i Köping.

Riksläger för pojkar födda 1999-2001 har fått svettats ordentligt vid sina läger denna säsongen.

Svenska Bordtennisförbundets styrelse har nu beslutat vilka som får arrangera nästa säsongs SM-tävlingar men riktar också ett stort tack till alla som sökt ett arrangemang.

Vem anser du ska få 2014 års Ledarsköld? Skicka in ditt förslag med motivering till Svenska Bordtennisförbundet senast den 15 mars.

Under februari hålls de flesta av distriktens årsmöten. Ta chansen som förening och påverka ditt distrikts verksamhet. Här hittar ni datum, plats och tid för årsmötena.

Utbildning är och kommer att vara en viktig faktor för att utveckla svensk bordtennis. Bl a för att stärka våra spelares utvecklingsmöjligheter, men också för att göra förenin...

I samband med SM i Falkenberg genomförs den 27/2 - 1/3 en förbundsdomarutbildning. Ta chansen och bli en av domarna vid VM i Halmstad 2018.

Pingis i media

Förening/Förbund