Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bordtennisförbundet

  SBTF_facebook_banner puff315 soc_2015_thumb

Pingisnytt

Dags för fjärde omgången av Champions League då Eslöv på hemmaplan tar emot Energa-Manekin Torun ikväll.
 
Både Halmstads damlag och herrlag fick under torsdagen spela en form av hängmatch, herrlaget kompletterade den sjätte omgången och damerna inledde den fjärde omgången.
 
Återigen så har vi en haltande omgång då det under tisdagen spelades tre av fyra ligamatcher för att på torsdag kompletteras med omgångens sista match.
 
Sex av åtta segrare vann alla elva matcherna i ungdomens 36:e Riks Top 12. Arrangerande Spårvägens BTK blev enda klubb med två ettor – Ellen Holmsten och Martin Friis.
 
För den intresserade så finns det en ny hemsida som genomför intervjuer med idrottsprofiler i podcast-format. I avsnitt två intervjuas J-O Waldner.
 
Efter en väldigt bra insats kunde Halmstads BTK besegra Caen TTC med 3-1 och med det avancera till kvartsfinal av herrarnas ETTU-cup.
 
Den hängande matchen av herrarnas Pingisligas femte omgång spelades mellan BTK Warta och Österlens BTK på torsdagskvällen i Göteborg.
 
Under tisdagskvällen spelades tre av fyra matcher av den femte omgången i herrarnas Pingisliga.
 
För fjärde SOC i rad gick allt till Kina – i herrsingeln, damsingeln, herrdubbeln och damdubbeln. 2013 var speciellt då Jens Lundquist hade äran vara på segersidan med Xu Xin.

Aktuellt

RF har fr o m hösten 2015 skrivit speciella idrottsavtal med 14 högskolor/universitet. Tanken är att få fler elitidrottare att på ett bättre och mer optimalt sätt kunna kombi...
 
Uppvaktning av svenska spelare
Under SOC i Stockholm så passade Svenska Bordtennisförbundet på att uppvakta några av våra framgångsrika spelare lyckats väl i internationella sammanhang under sommaren och hö...
 
Svenska Bordtennisförbundet följer utvecklingen i världen och med anledning av kommande junior världsmästerskap i Frankrike så uttalar sig förbundsstyrelse ordförande Petra Sö...
 
Särskilt inbjudna till mötet var SBTFs valberedningsom efter Förbundsmötet i våras fått ny sammansättning. På mötet presenterade man sig för varandra och valberedningen har re...
 
Lars Ljung, SOK, jobbar sedan våren 2014 med de svenska herrarnas analyser av bordtennismatcher/spelare med hjälp av video.
 
Skolledare från bordtennisens RIG och NIU träffades för fortbildning/information kring gymnasieverksamheten. Platsen var GIH, Stockholm.
 
Nu är det hög tid att anmäla din klass till Sveriges största skoltävling i bordtennis. Läs mer i inbjudan och gör er anmälan redan idag!
 
Söndagen 15/11 kommer SOK:s Lars Ljung hålla ett bordtennisspecifikt föredrag om videoanalys och taggning.
 
Som ett led i integrationen med Parapingisen genomfördes den 31 oktober en utbildnings- och introduktionsdag under Stockholm Paragames i Solna.
 
I anslutning till Ängbys internationella kommer SBTF:s sportchef Anders Johansson att hålla en föreläsning på temat "Vägen till landslaget".

Pingis i media

Förening/Förbund

Champions League Herrar
Fredag 27 november 20.00
Eslövs AI-KST Energa-Manekin Torun 
rch_Lankar

webbshop

 
  

 sponsorer    

 stiga 

 koping

 falkoping

 SRB

 sporrong