Svenska Bordtennisförbundet

SOClogo silver

Pingisnytt

Peter_Nilsson
Tibble-Kungsängen och Kävlinge delade på poängen när de möttes i Pingisligan herrar. Det var Tibble-Kungsängens första poäng för säsongen men hemmalaget hade matchbollar till ...

Li_Fen3
Det är bara knappt två veckor kvar till en av årets höjdpunkter, SOC i Eriksdalshallen. Startfältet är oerhört starkt. Tyvärr har svenska stjärnan Li Fen lämnat återbud.

Xu_Hui
Förra årets finalister, Eslöv och Söderhamn, möttes i kvällens enda match i Pingisligan herrar. Liksom i finalen förra året var Eslöv det starkare laget och vann med 4-1.

Andreas Törnkvist och Mattias Karlsson var båda obesegrade inför kvällens möte i Pingisligan herrar. Mattias vann och Halmstad tog med sig båda poängen.

Zhang Jike vann World Cup efter finalseger över Ma Long. Segerfirandet blev dock dyrt då han sparkade sönder två barriärer och blev utan prispengar.

Team Mälarenergi och förra årets finalister, Ängby och Eslöv, visar klass i Pingisligan damer. Alla tre lagen är obesegrade efter tre omgångar.

Årets Superetta ser ut att bli riktigt jämn. Efter tre omgångar är inget lag obesegrat och samtliga har tagit poäng. Ängby toppar före Munkedal och Eslöv, alla fyra poäng.

Aktuellt

Är du svensk medborgare och mellan 18-28 år samt studerar, eftergymnasiala studier, så är du behörig att delta i Sommaruniversiaden. 2015 arrangeras den i Gwangju, Sydkorea.

SBTF inbjuder till lag-SM i klasserna F13, F15, DJ17, P13, P15 och HJ17. Kvalspel genomförs den 18 januari och finalspel i Karlskrona den 28-29 mars 2015.

Den 29-30 november avgörs Riks Top-12 i Skellefteå med Skellefteå AIK BTF som arrangör. 96 spelare i 8 klasser har kvalificerat sig.

Nu är anmälan till Veteran-SM i Skövde öppen. Anmälan görs direkt via Skövde PK:s hemsida och ska vara inne senast 14 december.

Även i år delar SBTF ut stipendium till två unga ledare som bidrar till svensk bordtennis utveckling. Ansökan ska skickas in senast 7 november

Paneldebatt, seminarier och information från SBTF stod på agendan under Konventets sista dag. - Tack för att ni kom, hem och gasa nu, avslutade ordförande Petra Sörling.

Olof Röhlander och Stefan Olsson höll inspirerande föredrag under den första dagen av Konventet. Dessutom hann deltagarna med mindre seminariepass i det späckade schemat.

Fyra damer åkte till Lissabon för spel i EM 24-28 september. Efter mycket svett och många glädjetårar åkte man hem med bronsmedalj!

Det är dags för en av säsongens trevligaste helger för pingisintresserade, nämligen SBTF:s Konvent i Köping, 18-19 oktober!

Sveriges herrar åkte formtoppade till Lissabon, Portugal, för spel i lag-EM 24-28 september. Man åkte hem från tävlingen med bronsmedaljer runt halsen!

Pingis i media

Förening/Förbund