Svenska Bordtennisförbundet

SOClogo silver

Pingisnytt

Ding_Ning
Världsettan Ding Ning höll för favorittrycket när hon vann Women's World Cup i Linz. I finalen slog hon Li Xiaoxia med 4-0 i set och tog sin andra WC-titel.

Sverige hade tre spelare som kvalificerat sig till Stiga Masters Minimes. Det slutade med två i kvarten, Rebecca Muskantor och Isak Cederlund, och en i semi, Theo Abrahamsson.

Xu-Xin
Årets upplaga av SOC ser ut att bli en av de starkaste någonsin med stora delar av den yttersta världseliten är på plats. Eller vad sägs om 13 herrar och 13 damer på topp-20.

Det blev Hampus Nordberg som vann kvaltävlingen som spelades i samband med herrseniorernas landslagsläger i Köping. I potten låg en garanterad plats till SOC.

Träningsläger i Toronto och därefter läger och tävling på Barbados. Martin Friis har spännande veckor framför sig med ITTF Hopes.

Eslöv tog sin andra raka seger i Champions League genom att besegra Pär Gerells Chartres på bortaplan. Robert Svensson blev matchvinnare med två segrar.

Nu står det klart att bordtennis finns med på programmet även vid Paralympics i Tokyo, Japan 2020. Bordtennisen var en av de 16 idrotter som valdes ut först.

Hemmalagen Rekord och Spårvägen var starkast i slutet när matcherna i Pingisligan herrar skulle avgöras. Båda lagen vann de två avslutande singlarna vilket gav 4-2-segrar.

Li Fen och Pär Gerell är högst på den senaste världsrankingen men fyra svenskar, Matilda Ekholm, Kristian Karlsson, Jon Persson och Simon Arvidsson, tar rejäla kliv.

Panelen
Paneldebatt, seminarier och information från SBTF stod på agendan under Konventets sista dag. - Tack för att ni kom, hem och gasa nu, avslutade ordförande Petra Sörling.

Olof_Röhlander
Olof Röhlander och Stefan Olsson höll inspirerande föredrag under den första dagen av Konventet. Dessutom hann deltagarna med mindre seminariepass i det späckade schemat.

Fyra damer åkte till Lissabon för spel i EM 24-28 september. Efter mycket svett och många glädjetårar åkte man hem med bronsmedalj!

Det är dags för en av säsongens trevligaste helger för pingisintresserade, nämligen SBTF:s Konvent i Köping, 18-19 oktober!

Sveriges herrar åkte formtoppade till Lissabon, Portugal, för spel i lag-EM 24-28 september. Man åkte hem från tävlingen med bronsmedaljer runt halsen!

Peter Sartz och Thomas von Scheele höll i trådarna när herrjunior- och pojkkadettlandslaget tränade i Eslöv 31/8-5/9.

De svenska landslagstjejerna skickar en uppmaning till alla föreningar att rekrytera fler tjejer. Därför anordnar vi en kampanj där man bland annat kan vinna SOC-biljetter.

Två genomförda tävlingsledarutbildningar i september har gett tjugo nya tävlingsledare till svensk bordtennis.

Två medaljer, Ingrid Bogren blev uttagen att döma damfinalen och förbundschefen Mikael Peterson invald i ETTU:s Youth Committee. Det var ett, på många sätt, lyckat EM.

Vid ETTU-kongressen beslutades bland annat om framtida upplägg för EM, ändrade rutiner kring anmälan till EM och att införa ett U21-EM från 2016.

Pingis i media

Förening/Förbund