Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet

Årets bouleprestation
Som brukligt delades priset för fjolårets bouleprestation ut under SM-dagarna. De som stått för 2013 års prestation är Ronnebyspelarna Dan Edman, Bo Persson och Patrik Wiik, som i fjol lyckades vinna den internationella stortävlingen i Travemünde.
 
Nerman
Årets stipendiat till Nisse Warbergs minne är Bo Nerman, som tog emot utmärkelsen vid Boule-SM i Växjö.
 
DSC01098
Sällan har en SM-seger varit mer övertygande. Efter 13-0 i både semi och final ställde sig Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson överst på prispallen.
 
På tisdagen tog de SM-silver i mixdubbel. Men makarna Csapó nöjde sig inte med det. Dagen efter blev Camilla Csapó svensk mästare i singel. Anders ville inte vara sämre – några minuter senare upprepade han hustruns bragd.
 
Yngre junioren Sebastian Kallionpää utklassade den regerande mästaren William Silfverberg i finalen och är ny svensk mästare i precisionsskytte för juniorer.
 
Albin Plantin och Noon Geffenblad försvarade sin titel och blev ånyo svenska mästare i mixdubbel på tisdagskvällen. Makarna Löfgren från Kärnan vann V65-klassen och makarna Tengström V55-klassen.
 
Det står nu klart att FIPJP kommer att arrangera VM i singel från och med nästa år. Redan i januari är det dags för det första världsmästerskapet i singelspel - damer och herrar tävlar samtidigt.
 
Årets SM fick en blöt start. Genomblöt. Men trots det myckna regnandet visade boulespelarna glada miner och svenska mästare kunde koras i juniorklassen. På måndagskvällen spelas den första finalen i öppna klassen och veteranklasserna.

Nyheter från RF

Nyhetsbrev

Kontakt:

This is a mailto link

08-699 64 60

Telefontider:

Tisdag 13-16

Onsdag-Fredag 9-12

Titta under "Vanliga frågor" innan du ringer.


SM anmälan

 

SMVECKAN logga

 

ResultITSBF

 

 

CC Sport

Idrottslyftet_rod_webb


RB_puff_200


Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Besöksadress:
Södra Fiskartorpsvägen 15 A-H
114 33 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link