Svenska Bouleförbundet

Boulett
Boulett BK - Therese Broberg, Signe Holgersson, Linda Näslund, Anki Rosén och Åsa Tengström - vann årets upplaga av Svenska Cupen Dam, efter en ovanligt välspelad och spännande final mot Åstorps Björnboulare.

Linn Callderyd
Sveriges nya förbundskapten, David Le Dantec, har nu gjort sin första uttagning och valt ut 22 spelare som bjuds in till hans första landslagssamling/träning. Men loppet är långt ifrån kört för dem som inte är med bland dessa 22.

Birgitta Thorell (trea fr.v.) är en av spelarna i Club Boule la Pomme de Pin.
Landets bästa damklubb ska utses i helgen. Vilka de åtta bästa i år är har redan klarnat, genom Svenska Cupens första omgångar. Huvudstaden står helt utan representanter i finalomgången.

I helgen spelas första ronderna i Svenska Cupen. De sju lag som under finalhelgen ska möta de senaste två årens segrare, Coccinelle PC, kommer att gå segrande ur dem. Vilka blir det?

Mattias Thorell är en hängiven boule petanque-entusiast. Han arrangerar tävlingar, lär ut spelet och sitter i SM-sekretariat. Nu tänker han också börja livesända bouletävlingar via nätet.

Lars ”Nappen” Ekroth blir assisterande coach i den nya landslagsorganisationen och kommer att jobba tillsammans med David Le Dantec och spelarna. En utmaning han ser fram emot.

Ett VM-brons för Jessica Johansson och en plats i sextondelsfinal för Anders Csapó. Det blev det svenska resultatet av historiens första Singel-VM. Vann gjorde Yolanda Matarranz, Spanien, och Claudy Weibel, Belgien.

FIPJP:s kongress fortsatte till slut på söndagskvällen. Men inga beslut fattades.

Nyheter från RF

Utökad sökning
Nyhet från Riksidrottsförbundet
Föreningslivet vann kampen om föreningsmomsen