Svenska Bouleförbundet

DSC03440
Den första landslagssamlingen med förbundskapten David Le Dantec genomfördes under helgen i Göteborg. Det blev en lyckad tillställning med gott om övningar och matcher.

FIPJP spring meeting
I helgen som gick samlades styrelsen för det internationella förbundet (FIPJP) i Nice. På agendan stod framför allt kommande VM. Och styrelsen beslutade – tvärtemot de europeiska medlemsförbundens önskemål – att på nytt ge Tahiti chansen.

Collage
Nu är alla poster i elitorganisationen tillsatta. Niklas Carlén och Henrik Hugosson träder, liksom Daniel Gillan och Anders Larsson, in som assisterande coacher för det kommande landslagsåret.

Coccinelle PC har gjort det ingen annan svensk förening har lyckats med: Vunnit Svenska Cupen – och tagit plats i Europacupen – tre år i följd. I år satt segern långt inne. Finalen mot Sibirien CP var nästan så jämn den kunde bli.

Samtidigt som Svenska Cupen närmar sig sin upplösning har den Franska Cupen just nått sin. Och den svenske förbundskaptenen, David Le Dantec, var med i det vinnande laget – för fjärde året i rad.

De senaste två åren har Coccinelle PC, Malmö, representerat Sverige i Europacupen. Vilken klubb det blir i år avgörs under helgen i MunktellArenan i Eskilstuna.

För första gången har båda de svenska U23-landslagen kvalificerat sig till finalhelgen. Damerna imponerade med bra spel i rätt lägen. Herrarna bör tacka sina lyckliga maskotar (England och Tyskland) för sitt avancemang.

Efter första EM-dagen har de båda svenska U23-lagen vunnit varsitt möte och förlorat varsitt. Fortfarande är alla resultat tänkbara.

Nyheter från RF

IdrottOnline-appen
IdrottOnline-appen
Nyhet från Riksidrottsförbundet