Svenska Bouleförbundet

CPCtEurofinal
I helgen avgörs årets upplaga av Europacupen. För första gången gör åtta klubbar under finalhelgen upp om slutsegern. Men precis som i fjol kommer de svenska representanterna från Coccinelle PC och precis som i fjol heter guldfavoriterna RP Metz.

Till helgen avslutas juniortouren. Touren var en nyhet för året och har redan omfattat fem tävlingar. Juniorvinterspelen i Jönköping blir den sjätte och avgörande.

SWE-ITA
Trots att det länge såg illa ut slutade årets Junior-EM med en bronsmedalj i precisionsskytte. Och med den bästa svenska match förbundskapten Henri von Eggers Patron upplevt under sina fyra år som förbundskapten.

William "Wille" Silfverberg kom hem från sitt sista Junior-EM med ett brons. Sedan han placerat sig som tredje bästa skytt i grundspelet och besegrat Ahmet Musa i kvartsfinalen kunde Wille kliva upp på prispallen och ta emot en efterlängtad medalj

Boo SK försvarade sin titel och är fortfarande Svenska Cupmästare i V55-klassen, även om det till en början såg ut som om BK Kärnan skulle ta den ifrån dem. I V65-klassen blev Varbergs BK Kulknappen nya mästare, till hemmapublikens glädje.

I precisionsskyttet vid Junior-EM besegrade William Silfverberg i kvartsfinal Ahmet Musa, Turkiet med 21-17. Därmed har han tagit sig till semifinal och en EM-medalj till Sverige. För trippellaget tog det däremot stopp i åttondelspoolen.

William Silfverberg har redan tagit Sverige till en kvartsfinal i precisionsskytte. På lördagsmorgonen avgörs det om trippellaget håller sig kvar i EM-turneringen. Matchen mot Tyskland kan betyda allt.

Helgens finalspel i Svenska Cupen bjuder på ett ovanligt scenario – nämligen att hela fem klubbar finns representerade i båda tävlingsklasserna och alltså har chans till dubbla mästartitlar. Däribland de regerande mästarklubbarna – Boo och Kärnan.

Svenska Bouleförbundet
Idrottens Hus