Svenska Bouleförbundet

nordic cc
I år arrangerar Club la Boule de Trix Nordic Petanque Weekend för tredje gången och Skövde Centrum förvandlas till en plats för boulefest. Den här gången kommer en trippel från Holland/Belgien och Monacos landslag, som blir årets favoriter.

SMVECKAN__Sundsvall_CMYK_
SM i precisionsskytte i klasserna Dam och Öppen kommer precis som de senaste åren att avgöras under RF:s SM-vecka. I år är det Sundsvall som är värd för SM-veckan.

BRO och BOO - Dennis Duvenfelt, Bertil Adlivankin, Lars Ekroth
Under helgen möttes landets veteranlag för att utse finalisterna i årets landslagskval. 44 lag blev 15, som ska ställas mot varandra och de regerande mästarna för att kora landets bästa veteranlag den sista helgen i maj.

Det är långfredag och i Malmö har runt 150 boulespelare samlats vid Pegasusstatyn i Slottsparken. I dag ska kampen om de exklusiva keramikäggen göras upp.

Årets förbundsmöte är avslutat. Det resulterade i en ny styrelse med en ny ordförande, Pontus Thuresson, och ett antal nya beslut. Bland annat förändras reglerna för seriespelet.

Nästa års Boule-SM spelas i Malmö. Det beslutade förbundsstyrelsen på det styrelsemöte som föregår årsmötet. Spelplatsen blir publika Ribersborg och mästerskapen kommer att kryddas med vissa Danmarksinfluenser.

Den första landslagssamlingen med förbundskapten David Le Dantec genomfördes under helgen i Göteborg. Det blev en lyckad tillställning med gott om övningar och matcher.

I helgen som gick samlades styrelsen för det internationella förbundet (FIPJP) i Nice. På agendan stod framför allt kommande VM. Och styrelsen beslutade – tvärtemot de europeiska medlemsförbundens önskemål – att på nytt ge Tahiti chansen.

Nyheter från RF

Nyhet från IdrottOnline
Manual för senaste uppdateringen
Nyhet från Riksidrottsförbundet