Svenska Bouleförbundet

Anders Csapó
Anders Csapó är svensk mästare i singel. I januari får han – och vi andra – se hur han står sig mot resten av världen. Niklas Marklunds sista insats som förbundskapten var att ta ut Anders till Singel-VM.

Jessica Johansson
Hon har tidigare lämnat landslaget och gillar inte att spela singel på hemmaplan. Men nu är landets mest framgångsrika kvinnliga spelare ordentligt sugen på att spela Singel-VM. Jessica Johansson blir Sveriges representant där.

DSC01716
Både herr- och damlandslagens förbundskaptener lämnar sina poster 2015. Svenska Bouleförbundet vill ta fram en ny modell för landslagsverksamheten och sneglar på sina grannländer.

Majoriteten av Svenska Bouleförbundets pengar kommer i form av bidrag via Riksidrottsförbundet. Bidragens storlek minskar dessvärre ordentligt. Men varje förening kan hjälpa till för att öka dem igen.

Årets EM för damer är slut. Spanien blev dubbla mästare och Sverige slutade tvåa i Nationernas Cup. En klar besvikelse. Ändå är man inte alldeles nedstämd efter att ha upplevt det svenska laget på plats.

De yngre yngre juniorerna vann årets upplaga av Prins Bertils Juniorcup. 12-åringarna Rasmus Gustavsson Engdahl och Lucas Rudin, från Svealand och Sörbyängen, besegrade de regerande mästarna Matilda och William Silfverberg i finalen.

Under helgen tävlar boulespelare i alla åldrar över hela landet - från Luleå i norr till Malmö i söder. Ungdomarna gör upp om vandringspokalen i Prins Bertils Juniorcup medan de seniora ungdomarna gör upp om finalplatser i Svenska Cupen V55 och V65.

Claude Azéma, ordförande för FIPJP, fanns på plats vid EM i Mersin. Några nya besked angående VM i Tahiti hade han egentligen inte att komma med – men man fick intrycket av att han inte ens själv tror på ett Tahiti-VM nästa år.

Nyheter från RF

Telefontider:

Tisdag 13-16

Onsdag-Fredag 9-12

Titta under "Vanliga frågor" innan du ringer.

ResultITSBF

CC Sport