Svenska Bouleförbundet

DSC01400
Engelsmannen Mike Pegg valdes vid kongressen i Mersin till ny ordförande för CEP och de nya nordiska kandidaterna valdes bort, efter en valprocess som lämnar en del övrigt att önska. Nya regler kring lagsammansättningar röstades både fram och bort.

Spanien vann den jämna EM-finalen mot Danmark, Sverige förlorade finalen mot Monaco i Nationernas Cup. Spaniens Yolanda Matarranz vann dessutom EM-finalen i precisionsskytte mot Frankrikes Audrey Bandiera.

DSC01338
Sverige vann bara två av fem matcher i grundspelet och slutade efter det på 18:e plats. Alltså var vi inte bland de 16 som gick vidare i EM-turneringen. Istället kommer Sverige imorgon att spela kvartsfinal i Nationernas Cup.

Det svenska landslaget inledde årets Dam-EM med tre förluster och har därmed satt sig själva i en svår sits. För att kunna ta sig vidare krävs en seger mot Österrike imorgon bitti - och att resultaten går Sveriges väg i övriga matcher.

Noon Geffenblad gick vidare till återkvalet för EM i precisionsskytte efter att ha skjutit hem 22 poäng. Väl där blev det 22 nya poäng - och det räckte inte för en plats i kvartsfinalerna.

I helgen avgörs Europamästerskapen för damer. De regerande bronsmedaljörerna i det svenska landslaget åker till Turkiet på gott humör och med gott självförtroende efter en lyckad uppladdning i Malaysia, där bland andra världstrean Canada besegrades.

En fjärdeplats i Confederations Cup är en ståtlig fjäder i den svenska boulehatten. Startfältet var riktigt tufft och damlandslaget tog sig till semifinal efter att ha mött såväl världsmästarna som världstvåorna och -treorna.

Det skulle ha blivit en del av förberedelserna inför VM på Tahiti. I helgen åker herrlandslaget till Sevran och den internationella stortävlingen där. Målet är nu att visa övriga lag att Sverige skulle ha haft goda chanser – om VM bara hade spelats.

Nyheter från RF

Telefontider:

Tisdag 13-16

Onsdag-Fredag 9-12

Titta under "Vanliga frågor" innan du ringer.

ResultITSBF

CC Sport