Svenska Bouleförbundet

Sv Cupen Öppen 2015 Coccinelle
Coccinelle PC har gjort det ingen annan svensk förening har lyckats med: Vunnit Svenska Cupen – och tagit plats i Europacupen – tre år i följd. I år satt segern långt inne. Finalen mot Sibirien CP var nästan så jämn den kunde bli.

img550dc08ce62d6
Samtidigt som Svenska Cupen närmar sig sin upplösning har den Franska Cupen just nått sin. Och den svenske förbundskaptenen, David Le Dantec, var med i det vinnande laget – för fjärde året i rad.

P1280944
De senaste två åren har Coccinelle PC, Malmö, representerat Sverige i Europacupen. Vilken klubb det blir i år avgörs under helgen i MunktellArenan i Eskilstuna.

För första gången har båda de svenska U23-landslagen kvalificerat sig till finalhelgen. Damerna imponerade med bra spel i rätt lägen. Herrarna bör tacka sina lyckliga maskotar (England och Tyskland) för sitt avancemang.

Efter första EM-dagen har de båda svenska U23-lagen vunnit varsitt möte och förlorat varsitt. Fortfarande är alla resultat tänkbara.

I dag, torsdag, färdas en svensk delegation mot Spanien och U23-EM, som inleds i morgon. Det ser ut att kunna bli mycket spännande uppgörelser om finalplatserna.

Valberedningen har presenterat sitt förslag till ny förbundsstyrelse. Där framgår det att nuvarande ordföranden, Ingela Eriksson, kommer att avgå i april. Men någon avskedsintervju blir det inte – ännu – eftersom det hela är mer komplicerat än så.

IFK Goteboule har återigen fyllt köpcentrets mitt med grus. Nordstan Bouledagar har börjat på nytt. Med turneringar av allehanda slag – för nybörjaren såväl som för världsmästaren. Och de kommer – både nybörjarna och världsstjärnorna.

Knapp Inbjudan LL-kval Veteran

Resultat & sändning SvCupen Öppen