Svenska Bouleförbundet

Downloads
Tvåfaldig världsmästare och trefaldig fransk mästare som coachat sitt klubblag till två segrar i Europacupen. Så kan man beskriva Sveriges nya förbundskapten – David Le Dantec, som under Fyrlingen gör sitt första Sverigebesök i den nya rollen.

lindomebänk
Det blir Stefan Holmström som följer med Anders Csapó som coach till Singel-VM i Nice. Ett uppdrag den före detta damlandslagskaptenen ser mycket fram emot. Och han tror att Anders har goda chanser – tack vare sitt lugn.

Henri x 3
De första juniorer som får spela i landslagströja 2015 blir Robert Ulfsson, Lucas Rudin och Jacob Andersson. Många andra kommer också att få chansen, förklarar förbundskapten Henri von Eggers Patron när han avslutar året med en julhälsning.

Tävlingskommittén presenterar härmed den preliminära serieindelningen för förbundsserierna 2015. Synpunkter på serieindelningen kan skickas in av förening till och med den 17 december.

När årets upplaga av Juniorvinterspelen avslutades innebar det också slutstation för Juniortouren 2014. Därmed blev vinnarna fler än vanligt. Dessvärre också förlorarna — en ovanlig olycka drabbade nämligen tävlingen och en av miniorspelarna.

Det blev en ovanligt dramatisk finalhelg när Europacupen avgjordes i Luxemburg. Sedan två spelare stängts av vann italienska klubben Bocciofila Taggese den slutgiltiga finalen, som spelades mot Monaco — inte de regerande mästarna i franska RP Metz.

I helgen avgörs årets upplaga av Europacupen. För första gången gör åtta klubbar under finalhelgen upp om slutsegern. Men precis som i fjol kommer de svenska representanterna från Coccinelle PC och precis som i fjol heter guldfavoriterna RP Metz.

Till helgen avslutas juniortouren. Touren var en nyhet för året och har redan omfattat fem tävlingar. Juniorvinterspelen i Jönköping blir den sjätte och avgörande.

Nyheter från RF

Anmälningsknapp Svenska Cupen Öppen