Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet

SWE-ITA
Trots att det länge såg illa ut slutade årets Junior-EM med en bronsmedalj i precisionsskytte. Och med den bästa svenska match förbundskapten Henri von Eggers Patron upplevt under sina fyra år som förbundskapten.
 
Skyttepallen
William "Wille" Silfverberg kom hem från sitt sista Junior-EM med ett brons. Sedan han placerat sig som tredje bästa skytt i grundspelet och besegrat Ahmet Musa i kvartsfinalen kunde Wille kliva upp på prispallen och ta emot en efterlängtad medalj
 
BOO V55
Boo SK försvarade sin titel och är fortfarande Svenska Cupmästare i V55-klassen, även om det till en början såg ut som om BK Kärnan skulle ta den ifrån dem. I V65-klassen blev Varbergs BK Kulknappen nya mästare, till hemmapublikens glädje.
 
I precisionsskyttet vid Junior-EM besegrade William Silfverberg i kvartsfinal Ahmet Musa, Turkiet med 21-17. Därmed har han tagit sig till semifinal och en EM-medalj till Sverige. För trippellaget tog det däremot stopp i åttondelspoolen.
 
William Silfverberg har redan tagit Sverige till en kvartsfinal i precisionsskytte. På lördagsmorgonen avgörs det om trippellaget håller sig kvar i EM-turneringen. Matchen mot Tyskland kan betyda allt.
 
Helgens finalspel i Svenska Cupen bjuder på ett ovanligt scenario – nämligen att hela fem klubbar finns representerade i båda tävlingsklasserna och alltså har chans till dubbla mästartitlar. Däribland de regerande mästarklubbarna – Boo och Kärnan.
 
Svenskarna har siktet inställt på kvartsfinaler i helgen, då ett extra spännande EM för juniorer spelas i boulesportens hemland Frankrike. Redan på torsdagen inleds mästerskapet med precisionsskytte, där Sverige representeras av William Silfverberg.
 
Svenska Bouleförbundets valberedning har som uppgift att komma med ett förslag på kandidater för val av förbundsstyrelse, revisorer och disciplinnämnd. Nomineringar skall ha inkommit till valberedningen senast den 15 januari.

Kontakt

Nyhetsbrev

Licenser

Sv Cupen Dam

 

ccsport_logo

 

Idrottslyftet_banner

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Besöksadress:
Södra Fiskartorpsvägen 15 A-H
114 33 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link