Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet

spargris
Majoriteten av Svenska Bouleförbundets pengar kommer i form av bidrag via Riksidrottsförbundet. Bidragens storlek minskar dessvärre ordentligt. Men varje förening kan hjälpa till för att öka dem igen.
 
DSC01318
Årets EM för damer är slut. Spanien blev dubbla mästare och Sverige slutade tvåa i Nationernas Cup. En klar besvikelse. Ändå är man inte alldeles nedstämd efter att ha upplevt det svenska laget på plats.
 
IMG_2074
De yngre yngre juniorerna vann årets upplaga av Prins Bertils Juniorcup. 12-åringarna Rasmus Gustavsson Engdahl och Lucas Rudin, från Svealand och Sörbyängen, besegrade de regerande mästarna Matilda och William Silfverberg i finalen.
 
Under helgen tävlar boulespelare i alla åldrar över hela landet - från Luleå i norr till Malmö i söder. Ungdomarna gör upp om vandringspokalen i Prins Bertils Juniorcup medan de seniora ungdomarna gör upp om finalplatser i Svenska Cupen V55 och V65.
 
Claude Azéma, ordförande för FIPJP, fanns på plats vid EM i Mersin. Några nya besked angående VM i Tahiti hade han egentligen inte att komma med – men man fick intrycket av att han inte ens själv tror på ett Tahiti-VM nästa år.
 
Engelsmannen Mike Pegg valdes vid kongressen i Mersin till ny ordförande för CEP och de nya nordiska kandidaterna valdes bort, efter en valprocess som lämnar en del övrigt att önska. Nya regler kring lagsammansättningar röstades både fram och bort.
 
Spanien vann den jämna EM-finalen mot Danmark, Sverige förlorade finalen mot Monaco i Nationernas Cup. Spaniens Yolanda Matarranz vann dessutom EM-finalen i precisionsskytte mot Frankrikes Audrey Bandiera.
 
Sverige vann bara två av fem matcher i grundspelet och slutade efter det på 18:e plats. Alltså var vi inte bland de 16 som gick vidare i EM-turneringen. Istället kommer Sverige imorgon att spela kvartsfinal i Nationernas Cup.

Nyheter från RF

Nyhetsbrev

Kontakt:

This is a mailto link

08-699 64 60

Telefontider:

Tisdag 13-16

Onsdag-Fredag 9-12

Titta under "Vanliga frågor" innan du ringer.


ResultITSBF

 

CC Sport

Idrottslyftet_rod_webb


RB_puff_200


Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Besöksadress:
Södra Fiskartorpsvägen 15 A-H
114 33 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 64 60
E-post: This is a mailto link