Följ denna sida

Följ sidan "Väntade svenska lag till curling-EM"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out

Väntade svenska lag till curling-EM

2012-11-07 10:04

Det blir som väntat hemmafavoriterna Lag Niklas Edin från Karlstad som får representera Sverige vid curling-EM i Löfbergs Lila Arena 7-15 december. På damsidan spelar Skellefteås Lag Margaretha Sigfridsson. – Jag baserar min uttagning på lagens resultat på World Curling Tour under hösten, säger förbundskapten Peja Lindholm som nominerade sina EM-spelare under onsdagen.

Visserligen vann Lag Anette Norberg helgens Stockholm Ladies Curling Cup men Skellefteålaget har varit stabilast under hösten och ligger sjua på världsrankingen, med bara kanadensiska lag före sig.

– Det rådde ingen tvekan om att de här två lagen är de bästa, säger Peja om sina EM-lag.

Lag Niklas Edin har legat i Kanada och tränat och matchat under den senaste tiden för att vara på topp inför hemma-EM.

– Redan i våras enades vi om formerna för landslagstruppen och vad uttagningarna till mästerskapen baseras på, säger Peja.

De svenska lagen vid EM i Karlstad 2012

Damer
Margaretha Sigfridsson
Maria Prytz
Christina Bertrup
Maria Wennerström
Reserv: Agnes Knochenhauer
Coach: Fredrik Hallström

Herrar
Niklas Edin
Sebastian Kraupp
Fredrik Lindberg
Viktor Kjäll
Reserv: Oskar Eriksson
Coach: Eva Lund

Fakta EM 2012:
För fjärde gången står Sverige som arrangör av ett EM i curling. 1983 i Västerås, 1994 i Sundsvall, 2008 i Örnsköldsvik och 2012 är det Karlstad som står som värd. EM 2012 kommer att omfatta både A- och B-grupp för damer och herrar med totalt 27 deltagande länder. Tävlingarna kommer att hållas i både Löfbergs Lila Arena (A-grupp) och Karlstad Curling Arena vid Tingvalla isstadion (B-grupp). Sveriges dam- och herrlag spelar i A-gruppen och herrarna är först ut med premiärmatch mot Schweiz, lördag den 8 dec. kl 09.00 följt av damernas premiär mot Danmark kl 14.00. Grundspelet pågår under perioden 8-13 dec. och sedan väntar semifinaler, fredag den 14 dec. och finaler lördag den 15 dec.

> RANKING DAMER

> RANKING HERRAR