Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Trippelseger av Team Tre Berg-Bianchi (Skara CK) som hade ett starkt lag i startfållan på SM i kortdistans i Sundsvall idag. På damsidan var det Frida Knutsson som vann, och som därmed tog sin tredje SM-medalj på lite mer än en vecka.

I helgen avgjordes världsmästerskapen i mountainbikens mest uthållighetsbetonade disciplin; långlopp (XCM). Italien stod som värd och skidorten Val Gardena bjöd på många höjdmeter.

Ida Jansson, Falu CK, blev överlägsen guldmedaljör i SM för damjuniorer i dagens linjelopp på Sollerön. Förra årets tempomästare, Alexander Gingsjö, Skara CK tog guldet i elitklassen.

Idag genomfördes svenska mästerskapen i landsväg linje på Sollerön. Mästare i herrjuniorklassen blev Gabriel Hallgren, Motala AIF CK och bland dameliten var det Emma Johansson, Härnösands CK som tog sitt femte linjeguld.

Svenska mästerskapen i landsvägscykel tempo avgjordes idag för herreliten och damjuniorerna på Sollerön. Guldmedaljerna gick till Gustav Larsson, Skoghalls CK-Hammarö och Frida Knutsson, Falu CK.

Svenska mästerskapen i Paracykel genomfördes i år i samband med landsvägs SM på klassisk cykelmark i Dalarna. Para SM hölls i sju tävlingsklasser och i fyra av dem kunde mästerskapsmedaljer för första gången någonsin delas ut.

Svenska mästerskapen i landsvägscykel pågår på Sollerön och det blev en väntad seger av Emma Johansson när SM i gårdagens tempolopp för dameliten. Alla resultat och startlistor för SM 2015 går att hitta på www.solleroif.se/solleroloppet.

Lördagen den 4 juli genomförs svenska mästerskapen i BMX racing på en purfärsk arena som invigs i samband med SM-tävlingarna i Uppsala.

Det var mycket underhållande tävlingar varvat med både regn och strålande sol då Ungdoms SM i landsväg genomfördes på Sollerön i Dalarna under midsommarhelgen.

Mountainbike-SM 2015 går i sommar på Smålandsfjället Isaberg. Välkommen att testa banan, 4,7 km , 200 höjdmeter. En riktig utmaning!

Svenska Cykelförbundet har beslutat att ta fram en ny webbplats och söker nu en leverantör som vill skapa en attraktiv och välfungerande hemsida tillsammans med oss.

SCF kansli har i dagarna hanterat 23 ansökningar om Idrottslyftmedel. Sammanlagt utbetalt fram till nu är 442 000 kronor vilket innebär att det fortsatt finns 915 000 kvar att ansöka om i år - pengar som ska komma våra barn och ungdomar till godo.

Bo Lövstrand har av Svenska Cykelförbundets styrelse blivit utsedd till Cykelombudsman (CO). Till CO kan cyklister vända sig för att få råd vid situationer som uppstått på tävlingsbanan och som kanske kräver en oberoende genomlysning.

Den 17-19 juli kör det svenska damlandslaget etapploppet BeNe Ladies Tour i Belgien. Tävlingen går vid den holländska gränsen och består av fyra etapper på tre dagar, varav en tempoetapp.

Landsvägs SM och Para SM går på Sollerön den 24-28 juni. Till start i damelitklassen kommer vår svenska världsstjärna, Emma Johansson, som precis har taggat formen med tre vinster i Spanien. På Para SM startar två Paralympicsmedaljörer.

Idrottslyftet 2015

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara