Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Velodrom CK arrangerar SM i downhill och 4X i Falun den 11-12 oktober tillsammans med Hagströmska Gymnasiet. Sista anmälningsdatum är 5 oktober.

Herrjuniorerna gjorde ett riktigt bra lopp i förmiddagens linjelopp på VM i spanska Ponferrada. Lucas Eriksson och Hampus Anderberg satte blågul färg på juniorernas VM linje i Spanien.

Det var danskan Amalie Dideriksen som målmedvetet försvarade fjolårets guldmedalj i juniorernas linjelopp idag. Julia Karlsson bröt tävlingen efter att ha blivit påkörd med en strulande växel och ett tidskrävande cykelbyte som följd.

Efter en tävlingsfri dag i Ponferrada med förberedelser, bantester och fixande av cyklar och praktikaliteter hänger allvaret nu i luften för VM-truppen inför de kommande linjeloppen. Först ut är damjuniorerna med tre svenskor på startlinjen.

SWE PARACYKEL TEAM kör Prag Para Cycling European Cup kommande helg med målsättningen att ta fler viktiga UCI poäng för både damer och herrar i paracykel 2014.

Det blev Bradley Wiggins från Storbritannien som tog guldmedaljen idag, följt av Tony Martin från Tyskland och Tom Dumoulin, Holland. Tobias Ludvigsson tappade en aning i den långa backen och kom i mål som 33:a.

När alla trodde att det inte skulle bli något SM i downhill och 4X 2014 så klev Velodromcykelklubben fram och skickade in en ansökan som godkändes i rekordfart av styrelsen,

Segovia 2014
SWE PARACYKEL TEAM kör Prag Para Cycling European Cup kommande helg med målsättningen att ta fler viktiga UCI poäng för både damer och herrar i paracykel 2014!

Herrjuniorerna fick köra tempoloppet idag i uppehållsväder och på torra fina banor. Både Hampus Anderberg och Gustaf Andersson hade önskat sig en topp tio placering, men trots bra körda lopp tekniskt sett gick det inte hela vägen ut.

Svenska landslagets damjuniorer och U23:or herrar genomförde sina första tävlingar i Ponferrada idag under mycket regniga förhållanden. Men trots fina insatser blev det inga blågula topplaceringar.

De sista två deltävlingarna i 2014 års SWE-Cup BMX arrangerades av Malmö BMX Racing. Runt 110 cyklister deltog. På lördagen flöt allting på utan några avbrott och tävlingen var avklarad på två timmar.

Tjäna pengar - Städa Sverige

yellowbag221

Ett bra sätt att tjäna ihop extra pengar till föreningen är att med hjälp av idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige samtidigt göra en insats för miljön.

Idrottslyftet 2014

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara