Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Den 6-7 december är det dags för Bancykel SM 2014 på Velodromen i Falun. Velodrom CK i samarbete med Svenska Cykelförbundet välkomnar alla licensierade cyklister att delta!

För att det ska bli en styrelse med bred förankring i cykelsverige är det viktigt att du kommer med just DIN input när det gäller vad du tycker och tänker. Så ta kontakt med valberedningen, hör av dig med dina tankar, idéer och funderingar!

Vi är glada att få hälsa Anders Grönqvist välkommen till Svenska Cykelförbundet och den nyinsatta tjänsten som kanslistöd.

Nu på söndag, den 2 november klockan 19.30 är det dags att bänka sig framför Lilla Sportspegeln, då cykelsporten återigen är i fokus!

Vi kan för närvarande inte skriva ut licensbrickor på grund av att vår kortskrivare har gett upp efter många års trogen tjänst. Licensansökningar godkänns däremot löpande och både licens och försäkring blir giltig i samband med betalning.

Cykelforum vänder sig till ALLA som vill vara med och påverka Svensk cykels framtid. Du är måhända motionär, aktiv elitcyklist, ungdomsledare, arrangör, massör eller allt annat däremellan. Välkommen att vara med och påverka!

Svenska mästerskapen i CX går av stapeln den 15 november vid Slottsskogsvallen i centrala Göteborg.

Årets Postcyklist är ett pris som delas ut av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord, till en kvinnlig och en manlig cyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Nytt för i år blir att hela Cykelsverige får vara med och webbrösta!

Alexander Gingsjö, den svenska mästaren som tvingades avbryta sitt VM-lopp i Ponferrada tar ut cykeln igen för att delta i den anrika tävlingen Chrono des Nations i Frankrike.

Nu har du som paracyklist möjlighet att delta i Vätternrundan och Halvvättern 2015 i en förbokad startgrupp. Starttid för Vätternrundan kl. 02:00 och Halvvättern är kl. 08:02. Sista dag för anmälan till Vätternrundan är 28 oktober! Anmäl dig i tid!

Fina prestationer och en seger på Kronoborg UCI cyclocross event i Danmark i helgen. Ida Jansson, Åsa Erlandsson (som dock inte körde i landslagsfärgena denna helg) och Herman Larsson stod för de bästa placeringarna.

Den här månaden får ni bland annat tips på samarbeten som lett till framgångsrika arrangemang, datum för kommande utbildningar och en inbjudan till er alla cykelfantaster där ute att delta på årets Cykelforum 28-29 november.

Tre nya mästartröjor delades ut idag när SM i downhill avgjordes i Falun. Lina Skoglund, Fricyklisterna blev svensk mästarinna i damklassen. Klubbkamraten Robin Wallner vann herrklassen och Marcus Hansson, CK Wänershof blev juniormästare.

Det blev Sveriges världsstjärna Felix Beckeman, Uddevalla CK, som tog hem mästartröjan före Filip Svanberg, Kungsbacka BMX, och evigt unga Tommy Johansson, Falu CK.

I januari 2015 arrangerar SCF ett ungdomscamp för ALLA intresserade och licensierade ungdomar mellan 13-16 år från samtliga grenar. Flera av våra främsta elitcyklister och elittränare kommer att delta under helgen som ledare och inspiratörer.

Tjäna pengar - Städa Sverige

yellowbag221

Ett bra sätt att tjäna ihop extra pengar till föreningen är att med hjälp av idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige samtidigt göra en insats för miljön.

Idrottslyftet 2014

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara