Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Landslaget landsväg lyckades återigen komma på pallen i Tour of Estonia med ett lag som visade en riktig kämparinstinkt.

Senast den 9 juni ska anmälan in för SM i landsväg som äger rum på Sollerön, Dalarna, 18-28 juni 2015. Sollerö IF arrangerar mästerskapet för Ungdomar, Juniorer, Seniorer och Paracyklister. Nedan alla datum för samtliga mästerskap, landsväg 2015.

Följ juniorlandslaget landsväg i Trofeo Karlsberg. Första etappen startar idag klockan 16:30. Tävlingen pågår fredag till söndag.

Den 3 juli går SM i kortdistans mitt i centrala Sundsvall. SVT planerar att sända mästerskapen på cykel, båda loppen i sin helhet. Cykelsport i direktsändning, det gillar vi. Cyklister - anmäl er nu!

Landslaget SWE Paracykel Team kör Världscuptävlingar i schweiziska Yverdon-les-Bains den 13-16 juni.

Det blev två pallplatser för SWE Paracykel Team dag tre på Europacuptävlingen Cologne Classics, som gick i Köln, 23 - 25 maj.

En hård prövning för juniorlandslaget i Tjeckien

I helgen var det dags för Vårgårda att genomföra sin C1-tävling, den första C1-tävlingen inom MTB i Sverige på ca 10 år. Ett mycket starkt startfält kom till Västergötland för att göra upp om världsrankingpoängen och de stora prispengarna.

Årets första internationella tävling för SWE Paracykel Team på landsväg blir Europacuptävlingen i Köln, Cologne Classics, den 23-25 maj. Efter den inledande tävlingen väntar en intressant internationell säsong för teamet.

Herrlandslaget landsväg fick framgångar i Bałtyk - Karkonosze Tour, 20-24 maj. Det svenska landslaget visade upp sin bästa sida med fina prestationer och en andra placering för Marcus Svensson.

De svenska cyklisterna visade upp riktigt bra åkning i Flèche du Sud, med en fin andraplacering av Gustav Höög på 5:e etappen. Förbundskaptenen, Glenn Magnusson, rapporterar från Luxemburg.

Svenska Cykelförbundet har beslutat att ta fram en ny webbplats och söker nu en leverantör som vill skapa en attraktiv och välfungerande hemsida tillsammans med oss.

SCF kansli har i dagarna hanterat 23 ansökningar om Idrottslyftmedel. Sammanlagt utbetalt fram till nu är 442 000 kronor vilket innebär att det fortsatt finns 915 000 kvar att ansöka om i år - pengar som ska komma våra barn och ungdomar till godo.

Det var mycket underhållande tävlingar varvat med både regn och strålande sol då Ungdoms SM i landsväg genomfördes på Sollerön i Dalarna under midsommarhelgen.

Svenska mästerskapen i landsvägscykel pågår på Sollerön och det blev en väntad seger av Emma Johansson när SM i gårdagens tempolopp för dameliten. Alla resultat och startlistor för SM 2015 går att hitta på www.solleroif.se/solleroloppet.

Tjäna pengar - Städa Sverige

stadasverige

Gör en insats för miljön och tjäna pengar till föreningen!

Idrottslyftet 2015

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara