Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Cykelforum vänder sig till ALLA som vill vara med och påverka Svensk cykels framtid. Du är måhända motionär, aktiv elitcyklist, ungdomsledare, arrangör, massör eller allt annat däremellan. Välkommen att vara med och påverka!

Svenska mästerskapen i CX går av stapeln den 15 november vid Slottsskogsvallen i centrala Göteborg.

Årets Postcyklist är ett pris som delas ut av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord, till en kvinnlig och en manlig cyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Nytt för i år blir att hela Cykelsverige får vara med och webbrösta!

Vi arbetar med en helt ny hemsida och just nu pågår flytt av information vilket kan medföra besvär med åtkomsten till sidan. Vänligen ha överseende med detta då störningarna är övergående.

Alexander Gingsjö, den svenska mästaren som tvingades avbryta sitt VM-lopp i Ponferrada tar ut cykeln igen för att delta i den anrika tävlingen Chrono des Nations i Frankrike.

Nu har du som paracyklist möjlighet att delta i Halvvättern och Vätternrundan 2015 i en förbokad startgrupp. Starttid för Halvvätterni 2015 är kl. 08:02 och starttid för Vätternrundan 2015 är kl. 02:00.

Fina prestationer och en seger på Kronoborg UCI cyclocross event i Danmark i helgen. Ida Jansson, Åsa Erlandsson (som dock inte körde i landslagsfärgena denna helg) och Herman Larsson stod för de bästa placeringarna.

Den här månaden får ni bland annat tips på samarbeten som lett till framgångsrika arrangemang, datum för kommande utbildningar och en inbjudan till er alla cykelfantaster där ute att delta på årets Cykelforum 28-29 november.

Tre nya mästartröjor delades ut idag när SM i downhill avgjordes i Falun. Lina Skoglund, Fricyklisterna blev svensk mästarinna i damklassen. Klubbkamraten Robin Wallner vann herrklassen och Marcus Hansson, CK Wänershof blev juniormästare.

Det blev Sveriges världsstjärna Felix Beckeman, Uddevalla CK, som tog hem mästartröjan före Filip Svanberg, Kungsbacka BMX, och evigt unga Tommy Johansson, Falu CK.

I januari 2015 arrangerar SCF ett ungdomscamp för ALLA intresserade och licensierade ungdomar mellan 13-16 år från samtliga grenar. Flera av våra främsta elitcyklister och elittränare kommer att delta under helgen som ledare och inspiratörer.

Tjäna pengar - Städa Sverige

yellowbag221

Ett bra sätt att tjäna ihop extra pengar till föreningen är att med hjälp av idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige samtidigt göra en insats för miljön.

Idrottslyftet 2014

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara