Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Vasst lagarbete men stolpe ut på Côte Picarde, andra tävlingen i Nations Cup, landsväg. Ett kuperat lopp på 180 km avverkades under onsdagen.

Paris-Roubaix för juniorer 2015 eller "Hell of the North" som tävlingen också kallas, gick av stapeln söndagen den 12 april. Sverige hade sex taggade och väl förberedda cyklister på startlinjen.

Är du aktivt elitsatsande inom cykel, eller har en långsiktig ambition att utvecklas mot elit? Då kan Dala Sports Academy vara något för dig. Sista anmälningsdag är 15 maj!

En mycket offensiv cykelåkning och en riktigt fin lagkörning under den inledande tävlingen i Nations Cup, landsväg.

Imorgon söndagen 12 april så går "Helvetet i Norr" av stapeln. Juniorernas lopp körs två timmar innan proffsens och på samma bana (sista 10 milen och 16 pavésträckor) med målgång på Velodromen i Roubaix.

Etter en hektisk start på säsongen där det har varit rekordmånga svenska tjejer till start i internationella tävlingar är det äntligen säsongspremiär för damlandslaget.

Nu till helgen drar tävlingssäsongen igång för våra BMX-cyklister. Här presenteras ett preliminärt upplägg för uppdragen som svenska BMX-landslaget ska genomföra.

Sex veckor med gips och specialskydd väntar MTB-stjärnan Emil Lindgren efter den svåra kraschen i säsongspremiären i Sydafrika nyligen. Mountainbikeåkaren har opererats och fått den sönderslagna armbågen lagad med bland annat ståltråd.

Nu är laget uttaget till U23 Nations Cup tävlingarna i april. Först ut är Flandern runt som går lördagen den 11 april följt av Côte de Picarde, den 15:e april och ZLM Rompoot Tour den 17-18 april.

Under veckan som gått har utvalda cyklister från Guldlaget kört fystester hos Bakala Academy i Belgien.

"Svett och Etikett" är tillbaka i SVT Flow med nya utmaningar. I premiärprogrammet testar Kalle Zackari Wahlström Cyclo-Cross under coachning av proffscyklisten Calle Friberg. Kolla in SVT Flow nu på onsdag, 25 mars!

Vi har stor efterfrågan på våra tävlingsledarkurser! Därför arrangerar vi nu ett extra tillfälle i Värnamo den 18-19 april. Det finns även platser kvar till utbildning i det nya resultatprogrammet Orbit Cycle i Helsingborg, Örebro och Stockholm.

VM på bana körs 26 - 29 mars i Apeldorn, Holland och blir SWE Paracykel Teams första VM på bana någonsin. Tävlande är Henrik Rüffel på tandem med pilot Johan Landström och Henrik Marvig på racer.

Vill du kombinera dina högre studier med att satsa på din idrott? Då är Sport Campus Sweden ett bra alternativ.

I slutet av mars åker ett gäng landslagscyklister ner till Malaga i södra Spanien för att slipa på tekniken och formen inför den kommande tävlingssäsongen.

Idrottslyftet 2015

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara