Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Senast den 9 juni ska anmälan in för SM i landsväg som äger rum på Sollerön, Dalarna, 18-28 juni 2015. Sollerö IF arrangerar mästerskapet för Ungdomar, Juniorer, Seniorer och Paracyklister. Nedan alla datum för samtliga mästerskap, landsväg 2015.

Det blev två pallplatser för SWE Paracykel Team dag tre på Europacuptävlingen Cologne Classics, som gick i Köln, 23 - 25 maj.

Herrlandslaget landsväg fick framgångar i Bałtyk - Karkonosze Tour, 20-24 maj. Det svenska landslaget visade upp sin bästa sida med fina prestationer och en andra placering för Marcus Svensson.

De svenska cyklisterna visade upp riktigt bra åkning i Flèche du Sud, med en fin andraplacering av Gustav Höög på 5:e etappen. Förbundskaptenen, Glenn Magnusson, rapporterar från Luxemburg.

Årets första internationella tävling för SWE Paracykel Team på landsväg blir Europacuptävlingen i Köln, Cologne Classics, den 23-25 maj. Efter den inledande tävlingen väntar en intressant internationell säsong för teamet.

En hård prövning för juniorlandslaget i Tjeckien

I helgen var det dags för Vårgårda att genomföra sin C1-tävling, den första C1-tävlingen inom MTB i Sverige på ca 10 år. Ett mycket starkt startfält kom till Västergötland för att göra upp om världsrankingpoängen och de stora prispengarna.

Sabine Spitz, Sabine Spitz Pro team, och Jaroslav Kulhavy, Specialized XC, blev idag europeiska mästare i marathon efter 3.10 och 3.22 timmar på den kuperade grusvägsbanan. Fredrik Edin gjorde mästerskapsdebut och blev 20:e man.

Under maj kör herrlandslaget i landsväg flera betydande lopp med möjlighet för våra bästa cyklister att utvecklas ytterligare samt att plocka UCI-poäng inför VM. Årets landslagsmedlemmar är starka och har goda förutsättningar att göra fina resultat.

Tack vare samarbete mellan de fyra cykelföreningarna IK Hakarpspojkarna, Jönköpings CK, IF Hallby och La Lepre Stanca tillsammans med Jönköpings kommun/Destination Jönköping har det bilvit möjligt att få hem EM i mountainbike, 5-8 maj 2016.

Efter starka prestationer och etappseger i danska Youth Tour i helgen, är formen i juniorlandslaget god inför Fredsloppet (Course de la Paix) i Tjeckien och Nations Cup.

Damlandslaget har nu kommit igenom etapploppet i Tjeckien, med två topp-tio placeringar.

Matthias Wengelin, Jenny Rissveds och Emil Lindgren kommer att få representera Sverige vid de första European Games-mästerskapen i mitten av juni i Azerbajdzjan.

Nu är det öppet att anmäla sig till årets SM i kortdistans, som går den 3 juli i centrala Sundsvall. Mästerskapet är en del av SM-veckan sommar, som i år äger rum mellan 29 juni och 5 juli.

Det var mycket vind och hög fart när det unga U23 landslaget (landsväg) körde ZLM Rompoot Tour, Holland i helgen.

Idrottslyftet 2015

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara