Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

Cykelforum vänder sig till ALLA som vill vara med och påverka Svensk cykels framtid. Du är måhända motionär, aktiv elitcyklist, ungdomsledare, arrangör, massör eller allt annat däremellan. Välkommen att vara med och påverka!

Det fullkomligt regnar in ansökningar till både SM i XCM samt SWE-cupdeltävlingar. Jättekul att det finns så många hugade spekulanter till dessa arrangemang. Vi kommer kunna ha minsta fem SM i XCM som det ser ut just nu.

Svenska banlandslaget körde sina sista tävlingar för säsongen i belgiska Gent. International Belgian Open hette tävlingen där våra svenska cyklister bidrog med fina prestationer. Viktor Lundmark som gjorde debut internationellt tog pallplats!

Den 6-7 december är det dags för Bancykel SM 2014 på Velodromen i Falun. Velodrom CK i samarbete med Svenska Cykelförbundet välkomnar alla licensierade cyklister att delta!

Distrikt och föreningar kan lämna in motioner som ska behandlas på förbundsmötet. Senaste datum för att lämna in dem är den 1 december.

Det är fortfarande möjligt för föreningarna att ansöka om idrottslyftsmedel för deltagande på ungdomscampen och för utbildning.

Under Sweden Bike Expo i helgen presenterades ett helt nytt proffslag med Thomas Löfkvist som general manager. Team Tre Berg-Bianchi heter den nya satsningen, som initierats av Kristian Wejshag från Skara.

Titeln Årets cyklist 2014 togs hem av Emma Johansson och Emil Lindgren. Priset delades ut på Sweden Bike Expo idag av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord.

Ni som vill genomföra ett arrangemang under 2015 års säsong ombeds skicka in er ansökan så fort ni kan i IndTA. Ansökningstiden är just nu satt ”tillsvidare” men vi ser framför oss ett avslut i mitten av december.

Svenska mästerskapen i CX avgjordes idag på Slottsskogsvallen i Göteborg. Ett väldigt fint och välordnat arrangemang med en högt varierad bana.

Sweden Bike Expo öppnar sina dörrar på Kistamässan på fredag den 14 november och pågår i tre dagar. Här minglas det och pratas cykel och här delas priset för Årets postcyklist ut. Har du licens går du in gratis på mässan!

Bengt Viebke, en av Svenska Cykelförbundets två suveräna förbundskaptener BMX tackar för sig och går nu vidare till andra uppdrag.

Nu på lördag den 8 november avgörs Europamästerskapen i Cyclo-cross i den sydtyska staden Lorsch. Det är i klasserna Dam elit, Dam U23, Herr U23 och Herr junior som det ska tävlas om EM-medaljer.

POSTTRAMPET for KIDS gick av stapeln i Södra Sandby förra veckan under höstlovet. De som trotsade regnet och körde banan fick cykla nerför trappor, under ribba, över vippbräda, langa, spurta och köra Följa John.

För att det ska bli en styrelse med bred förankring i cykelsverige är det viktigt att du kommer med just DIN input när det gäller vad du tycker och tänker. Så ta kontakt med valberedningen, hör av dig med dina tankar, idéer och funderingar!

Tjäna pengar - Städa Sverige

yellowbag221

Ett bra sätt att tjäna ihop extra pengar till föreningen är att med hjälp av idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige samtidigt göra en insats för miljön.

Idrottslyftet 2014

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara