Svenska Cykelförbundet

Nyheter från SCF

RF publicerar en studie om idrottsföreningar och deras ekonomi på hemsidan rf.se. Informationen är bra för föreningar och distrikt att känna till. Vad kan vi göra för att göra vår idrott mer tillgänglig för alla? Läs och diskutera.

Guldlaget kommer att köra «Lotto Belisol Belgium Tour» den 11-15 september, som en förberedelse till årets VM. Större delen av personalen och de förhandsuttagna cyklisterna, samt aktuella VM-cyklister och reserver kommer att vara på plats i Belgien.

Årets trupp till landsvägs-VM i Ponferrada i Spanien den 21-28 september är uttagen. Flera av de svenska cyklisterna har visat framfötterna under året och det blev slutligen 17 cyklister som kommer att representera Sverige under VM-veckan.

Det blev en tuff världscup i Vårgårda för det svenska damlandslaget i går, söndag. På den hårda banan i dåligt väder och med hela världseliten på plats fick de svenska tjejerna verkligen känna på den internationella toppnivån.

Holländskt överst på prispallen – igen! För sjunde gången av nio möjliga var det den nederländska nationalsången som spelades efter damcyklisternas världscuplopp i Vårgårda på söndagen.

Proffstouren i 4X hade cupavslutning i Bulgariska Pamporovo. Felix Beckeman körde mycket bra och slutade på tredje plats.

Det blev ordentligt fina svenska insatser i dagens världscup i franska Méribel. Emil Lindgren låg under drygt första varvet 2:a bakom världsmästaren Nino Schurter från Schweiz.

Världscupen i MTB har avgjorts och i damer elit var Sverige representerade av Kajsa Snihs.

Världscupen som hade sin sista deltävling i franska Méribel är nu avgjord. Fint väder och tuff bana fällde avgörandet.

I morgon, söndag den 23 augusti, kör Guldlaget årets svenska världscupstävling i Vårgårda. «Crescent WC Vårgårda» blir andra gången den här säsongen som det svenska damlandslaget samlas. På plats är även några debutanter i blågul dräkt.

Visst blev det en Fåglum högst upp på prispallen i Velofondo Vårgårda. Marcus Fåglum Karlsson vann en spurtstrid med åtta man inblandade längs Kungsgatan i centrala Vårgårda.

Tjäna pengar - Städa Sverige

yellowbag221

Ett bra sätt att tjäna ihop extra pengar till föreningen är att med hjälp av idrottsrörelsens miljöorganisation Städa Sverige samtidigt göra en insats för miljön.

Idrottslyftet 2014

idrottslyftet

Syftet med Idrottslyftet är att bidra till "mer & fler", nämligen att stötta
utökad och ny aktivitet för flera barn och ungdomar än i dag. Alla ska få vara