Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Vinteruniversiaden 2013"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out

Vinteruniversiaden 2013


Vinteruniversiaden 2013 avgörs den 11-21 december 2013 i Trentino, Italien. Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) samordnar det svenska deltagandet och ansvarar för truppledningen.

 

Trentino

Trentino-Alto Adige är en region i norra Italien bestående av en italienskspråkig del, Trentino, och en till stora delar tyskspråkig del, Alto Adige tyska och på italienska Bolzano. Regionen har ett omfattande självstyre och skiljer sig från de andra italienska regionerna. Alto Adige ingick länge i det Tysk-romerska riket och blev sedan en del av kejsardömet Österrike. Den överfördes till Italien genom freden i Saint-Germain 1919, efter första världskriget.

Regionen är belägen högst mot norr i de italienska alperna med "La Vetta d´Italia" som den nordligaste punkten i landet Regionen är mycket bergig med över 600 sjöar, de flesta belägna på 1800 meters höjd över havet.

Naturen är fantastisk och bjuder vinterhalvåret på många utmärkta och omfattande skidområden som t ex Madonna di Campiglio och Val Gardena. I den södra delen av regionen sticker Gardasjön upp med den mysiga och pittoreska staden Riva del Garda. Från Riva kan man ta en båttur som går tvärs över Gardasjön till den södra delen och staden Sirmione som är känd för sina varma källor.

 

Datum
Vinteruniversiaden äger rum den 11-21 december 2013. Idrotterna som avgörs är: alpin skidåkning, längdskidor, skidskytte, snowboard, curling, ishockey, konståkning, teamåkning, short track samt skridsko.

Lagidrotter och domare måste vara på plats senast två dygn före första tävlingsdag. Övriga idrotter måste vara på plats senast en dag innan. Klicka här för ett mer information från arrangören.

 

Behörighet
För att vara behörig att delta i Vinteruniversiaden 2013 ska man vara:

  • Svensk medborgare
  • Född 1985-1995
  • Student (man ska bedriva eftergymnasiala studier vid universitet, högskola, folkhögskola, ky-utbildningar eller komvux). Man uppfyller även FISU:s studiekrav om man avlagt eftergymnasial examen under 2012 eller 2013. Distansstudier, deltidsstudier och studier utomlands är behörighetsgrundande.)

 

Deltagaravgift
Deltagaravgiften vid Universiaden är 60 Euro per person och dygn. I avgiften ingår helpension, deltagande i tävlingarna och lokala transporter, inklusive hämtning och lämning vid flygplatsen. SAIF kommer att lägga ut för deltagar- och ackrediteringsavgifter och fakturera i efterhand.

 

Ackrediteringsavgift
Ackrediteringsavgiften är 20 Euro (en engångsavgift). Deltagar- och ackrediteringskostnaderna är desamma för aktiva och ledare.

 

Domare
För vissa idrotter ingår även avgifter för domare. Kontakta Johanna Olsson: This is a mailto link eller 010-476 54 93 för information kring specifika idrotter.

 

Resa
Internationella resor bokas individuellt av deltagarna (eller av SF när det gäller lagidrotter). Arrangörerna hämtar och lämnar vid flygplatserna. SAIF:s delegationsledare möter upp vid ankomst till Universiadbyn och visar er till rätta. SAIF har ett avtal med Svenska Resebolaget. Hör av er till oss om ni vill använda dem som resebyrå.

 

Uttagning
Uttagningen till Universiaden sker i samråd med respektive specialidrottsförbund.

 

Anmälningsprocess
Intresseanmälningar görs till Johanna Olsson, This is a mailto link.

1. Sex månader i förväg ska en allmän anmälan göras av den svenska truppen, vilket innebär den 4 juni 2013. Anmälan är inte bindande.

2. Tre månader i förväg ska en kvantitativ anmälans göras, vilket innebär den 4 september 2013. Anmälan är inte bindande.

3. Den definitiva anmälan ska göras senast två månader före Vinteruniversiaden, vilket innebär den 4 oktober 2013. Anmälan är bindande.

4. Efteranmälan kan göras fram till den 4 november 2013 men då mot ett högre dygnspris. Iställer för 60 Euro/person/dygn kostar det 70 Euro/person/dygn.

 

Kläder
SAIF tar fram en gemensam truppklädsel för svenska truppen. Tävlingsdräkter står dock deltagarna eller respektive SF för.

 

Dopingdispens
Om du av medicinska skäl tar något dopingklassat läkemedel måste du ansöka om dispens (TUE) hos ditt internationella specialidrottsförbund. Vanligtvis ska en sådan ansökan skickas senast 21 dagar före evenemanget, men kolla för säkerhets skull i god tid upp vad som gäller för din idrott. Skicka kopia på beviljad dispens till SAIF och ta även med en kopia själv, som du ska vara beredd att visa upp vid eventuella dopingtester.

 

Försäkringar
Sveriges Akademiska Idrottsförbund har inga försäkringar för deltagare i Vinteruniversiaden. Ni uppmanas därför att se över ert eget försäkringsskydd inför avresan. Vissa specialidrottsförbund kan ha tecknat försäkringar för deltagare i internationella arrangemang.

 

Frågor
För frågor eller mer information, kontakta Johanna Olsson: This is a mailto link eller 010-476 54 93.

Uppdaterad: 2012-10-03 09:44
Skribent: Josefine Liljeborg

Postadress:
Sveriges Akademiska IF
Box 2052
750 02 Uppsala

Kontakt:
Tel: 010-476 54 90
E-post: This is a mailto link