Torbjörn Ek har avlidit

2010-08-19 11:18
Idrottsprofilen Torbjörn Ek är död. Han har varit med om att vinna många matcher i sina dagar. Och när han i december månad fick beskedet att hans svalgproblem var cancer så bestämde han sig. Han skulle vinna över cancern också. Men Torbjörn Ek avled på Ljusdals sjukhus tidigt på onsdagsmorgonen, 61 år gammal.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:00

Att påstå att Torbjörn Ek var en stor idrottskändis i landet är ingen överdrift. "Tobbe" började sin idrottskarriär hemma i Ljusdal, men efter SM-guldet i bandy med Ljusdals BK 1975 vände han söderut och hans första anhalt blev Västerås och Västerås SK.

Så småningom gick flytten till västkusten och där spelade Torbjörn i IFK Kungälv innan han blev tränare i laget. Han tränade också Ale/Surte och han var också svensk förbundskapten i bandy en kortare tid.

Men Torbjörn Ek var inte bara en duktig bandyspelare med 102 a-landskamper och utsedd till Årets Man två gånger, 1970 och 1978, på sin meritlista. Han var en duktig fotbollsspelare också, spelade division 2-fotboll med Ljusdals IF, allsvenskt med AIK åren 1971-1973 under sin studietid på GIH i Stockholm. Det blev 54 matcher i AIK och ett SM-silver. När "Tobbe" sedan kom tillbaka hem till Ljusdal blev det allsvenskt spel i GIF Sundsvall.

Torbjörn Ek var anställd åt Svenska Spel som etableringsansvarig i norr. Familjen flyttade hem till Ljusdal 1992 och byggde då hus i Lillhaga. Han var gift med Kia och tillsammans hade de barnen Jessica, Matilda och Karolin.

Just familjen, frun Kia och barnen med deras familjer, var Torbjörns stora intresse vid sidan om skötseln av huset och tomten i Lillhaga. Ett annat stort intresse var att följa idrottssändningar på tv.

Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter