Mini World Cup för 25:e gången

28 OKT 2010 10:42
På fredag startar den 25:e upplagan av Mini World Cup på Sävstaås i Bollnäs. 16 lag gör upp om slutsegern i den prestigefyllda ungdomsturneringen.
  • Skapad: 28 OKT 2010 10:42

Bollnäs sportchef Sören Persson berättar att cupens invigning blir något extra.
- De 16 lagen kommer att tåga in på arenan och ställa sig runt bandyplanen en kvart innan elitseriematchen mellan Bollnäs och Sirius. Arne Eklöf från bandyförbundet kommer att sjunga nationalsånger och förhoppningsvis kommer det vara mycket folk på läktarplats, säger Sören till svenskbandy.se.

Ryskt i final?
I cupen deltar Sveriges tio bästa lag samt de två bästa lagen från Norge, Finland och Ryssland. Det ena ryska laget kom till Bollnäs redan i måndags och det andra laget anlände i tisdags.
- Jag har följt lagens träningar på Sävstaås och skulle bli förvånad om inte något av de ryska lagen spelar final på söndag. De är riktigt trimmade och vet vad de gör på isen, berättar Sören.

Till Mini World Cups hemsida >>

Skribent: Erik Jonsson