27:e titeln till New York Yankees

05 NOV 2009 21:09
New York Yankees tog sin 27:e World Series titel när man besegrade Philadelphia Phillies med 4-2 i matcher. Japanen Hideki Matsui utsågs till MVP efter att ha slagit in sex poäng i den sista matchen.
  • Skapad: 05 NOV 2009 21:09

Inför 50.315 åskådare på Yankee Stadium startade pitchern Andy Pettitte på kort vila (tre dagar mot normalt fyra dagar) och fick rejält med support av offensiven, och då främst japanen Hideki Matsui som hade en bra dag för Yankees.

Matsui slog in matchens två första poäng med en homerun i den andra inningen, utökade ledningen till 4-1 i den tredje inningen med en linedrive till centerfield, och slog in ytterligare två poäng till Yankees i den femte inningen då man drog ifrån till 7-1.

Till slut blev resultatet 7-3 till New York Yankees och den 27:e titeln i World Series för New York Yankees - och Hideki Matsui utsågs till Most Valuable Player.

Den 35-årige slagmannen, som i den avgörande matchen gjorde sin tredje home run i finalserien, blev som förste asiat vald till ligans mest värdefulle spelare.

– Det är fantastiskt, otroligt. Jag är själv överraskad. Allt jag kan säga är att jag är väldigt glad just nu, sade Matsui efter segern till AFP.

Det lär bli mycket firande i New York de kommande dagarna, framförallt vid segerpareden vid "Canyon of Heroes" på nedre Broadway, fredag eftermiddag svensk tid.

För mer om World Series och Yankees seger - gå till mlb.com!

Skribent: Kristian Pälviä

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60 contact-follow-twitter-60x60

Idrottslyftet

Utrustning

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig!

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!

www.swedishbirchbats.com

MLB.com