Följ denna sida

Följ sidan "Svensk triumf efter rysare i Moskva"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out

Svensk triumf efter rysare i Moskva

VM-finalen mellan Ryssland och Sverige i Moskva blev högdramatisk. Ryssland kvitterade till 5-5 på övertid och matchen fick avgöras genom förlängning. Daniel Mossberg blev stor matchhjälte när han avgjorde i den 20:e förlängningsminuten efter förarbete av Patrik Nilsson.
- Det här är en bragd och det är lagandan som avgör, säger tremålsskytten Patrik Nilsson till SVT Sport direkt efter avgörandet. Det är första gången ett svenskt bandylandslag vinner guld i Moskva.

- Matchen innehåller det mesta. Vi ger oss fan på att kämpa in i det sista och jag fattar egentligen inte att vi kunde vinna, säger lagkaptenen Andreas Westh.

Matchvinnare. Daniel Mossberg har precis prickat in det avgörande 6-5-målet.

Guldjubel. Sverige tog sitt andra raka VM-guld genom att besegra Ryssland i Moskva.

Ryssland - Sverige 5-6 (2-3) 5-5 efter full tid
Ryssland: Sergei Lomanov 2, Yurij Pogrebnoj, Ivan Maximov, Pavel Ryazantsev
Sverige: Patrik Nilsson 3, Daniel
Andersson, Johan Andersson, Daniel Mossberg