Nyheter från SF

Tävlingsutskottet kan nu presentera de förslag till ändringar i Tävlingsbestämmelserna för amerikansk fotboll och flaggfotboll som inkommit.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet.

IFAF meddelar nu att det VM i amerikansk fotboll som var planerat att spelas i Finland 2021 kommer att flyttas till 2022

Regeringen meddelade på torsdagen att den planerade lättnaden för idrotten att ta in mer publik får vänta med anledning av den ökade smittspridningen.

Just nu skriver studenterna Erika Karlsson och Sandra Frost en C-uppsats om skadeförekomst och sömnkvalitet hos amerikanska fotbollsspelare i åldern 15-49 år. Alla spelare inom SAFF inbjuds att delta genom att fylla i en enkät.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan snart ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020. Ansökan sker till RF

På söndag spelas semifinaler och final i SM-serien herrar i Uppsala.

På tisdagskvällen meddelade Minette Rogner vid ett extrainsatt förbundsstyrelsemöte att hon avgår som ordförande i SAFF med omedelbar verkan.

SM-finalerna i amerikansk fotboll kommer i år att spelas i Karlstad. SAFF har beslutat att tilldela Carlstad Crusaders evenemanget.

Som en del av sammanslagningen mellan SAFF, SBSF och SLHF pågår just nu ett arbete kring varumärke och identitet för det nya förbundet. Nu har du som medlem chansen att vara med och påverka det arbetet.

Arbetet med en sammanslagning av de tre förbunden SAFF, SBSF och SLHF har tagit ny fart efter sommaren och kommer ytterligare att intensifieras under hösten.

Inget Finnkampen 2020

(2020-08-31 09:00)
På grund av situationen, med coronapandemin, ställs årets Finnkamp in.

Här följer en sammanfattning av det som diskuterades på den senaste SF-dialogen med Riksidrottsförbundet.

Den 26 augusti fastställde förbundsstyrelsen den senaste versionen av corona-protokoll för både amerikansk fotboll och flaggfotboll.

För att stötta de föreningar som har fått ökade kostnader efter anpassningar som krävts på grund av Coronaprotokollet, har SAFF anpassat de stöd som kan fördelas till föreningarna.

Idrottens utbildningsplattform

Folksam