Styrgruppen Elit/Landslag styr landslagsverksamheten.

Ansvariga från förbundets sida är Stefan Nyberg (styrelserepresentant) och sportchef, tillsammans med övriga representerar inom styrgruppen.

Verksamhetsområdet Elit/Landslag är övergripande ansvarig för all landslagsverksamhet och landslagsorganisationen består av de olika landslagen, från senior till U15 och Eurocenter (de nationella träningscentret).

Förutom de personer som formellt har ansvar för respektive landslag, medverkar och stöttar tränare från klubbar och badmintongymnasier för att möjliggöra ett maximalt stöd till de spelare som ingår de olika landslagen.

Organisation och personal i landslagsverksamheten och på Eurocenter

Sportchef har övergripande ansvar för seniorlandslagsverksamheten. Sportchefen ansvarar för verksamheten på Eurocenter (det nationella träningscentret)

Assisterande Sportchef med fokus Ungdom ansvarar för ungdomslandslagsverksamheten.

Förbundskapten ansvarar för seniorlandslaget och för träningen på Eurocenter (det nationella träningscentret).

Centertränare arbetar på Eurocenter och har delansvar för aktiviteter/uppgifter på Eurocenter.

Förbundskapten Ungdom (3 st) ansvarar för landslagsverksamheten i U15, U17 och U19.

Förbundstränare består av flera klubbtränare som samarbetar med förbundskapten och deltar på olika landslagsaktiviteter.

Dokument

Här under lägger Styrgruppen Elit/Landslag upp dokument och rapporter som kan vara av intresse för de som arbetar med elitbadminton i Sverige.

Internationell omvärldsanalys U19

SOK Kravanalys Badminton