Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Testa parabadminton på Start Your Impossible Camp


Badminton Sweden är med och visar upp parabadminton på Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés stora satsning Start Your Impossible Camp. Lägren som varje år anordnas på sex olika platser i Sverige syftar till är att få barn, unga och vuxna med en funktionsnedsättning att ta steget in i idrotten oavsett ambitionsnivå.

Med som parabadmintonledare på lägren är bland annat Tove Söderdahl, Paniz Yousefi och Erik Söderdahl samt ledare från den lokala badmintonklubben, och målet är att få deltagarna på lägren intresserade av just badminton. Förhoppningsvis vill spelaren sedan fortsätta träna i en förening som redan har parabadminton eller i en annan förening där det finns passande träningsgrupper.

En person som är särskild tacksam för Paniz och Toves engagemang är 12-åriga Malin Jaferzadeh, som tack vare dem hittade vägen in i idrotten och parabadminton.

– Jag testade parabadminton första gången under ett idrottsläger, Start Your Impossible Camp, och tyckte direkt att det var något för mig. Det var väldigt engagerade ledare och de fick mig att börja brinna för sporten, säger Malin Jaferzadeh.

– Jag tycker att det är hur kul som helst. Sen är det väldigt skönt att det inte spelar någon roll om man har en funktionsnedsättning eller inte, alla får samma möjligheter att utvecklas, säger Malin Jaferzadeh som efter lägret börjat spela regelbundet i föreningen BMK Komet i Järfälla.

Här finns bilder från lägret i Eskilstuna där Malin Jaferzadeh deltog:
http://paralympics.se/start-your-impossible-camp-i-eskilstuna/

Läs om kommande Start Your Impossible Camp här:
http://paralympics.se/impossible-camp/


Uppdaterad: 23 DEC 2020 12:29 Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo