Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


Sveriges Nationella Antidopingorganisation

Riksidrottsförbundet är Sveriges Nationella Antidopingorganisation, som har till syfte att försvara idrottares självklara rätt att delta i en idrott fri från doping. Det operativa arbetet sker under benämningen Svensk Antidoping. De svenska dopingreglerna och antidopingarbetet styrs av de globala reglerna i Världsantidopingkoden. 

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som finns samlade på denna sida. Mer om oss

Den 1 januari 2021 börjar den nya världsantidopingkoden att gälla. För att klara den nya kodens krav och skapa största möjliga oberoende för antidopingverksamheten bildar Riksidrottsförbundet en stiftelse, Antidopingstiftelsen.

Tipsfunktion för misstänkt doping

Hjälp till att bekämpa doping och bidra till en ren idrott. All information om möjliga förseelser mot idrottens dopingregler är viktiga för oss. Information om idrottsutövare, tränare, läkare eller andra personer med koppling till idrotten är av intresse.

Tipsa här

Dopinglistan & Läkemedelssök

Som idrottsutövare är du alltid ansvarig för att en förbjuden substans inte kommer in i din kropp. Du har också ansvar att känna till dopingreglerna.  

Här kan du läsa mer om 

Länkar:

Svensk antidoping

BWF Anti-doping

I am clean honest badminton BWF

Uppdaterad: 28 DEC 2020 12:31 Skribent: Svenska Badmintonförbundet
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo