Hoppa till sidans innehåll

Austrian Open 2017


Efter 5år var jag tillbaka i Wien och Austrian Open. Tävlingen är fortfarande en av de attraktivaste challenge turneringarna på BEC touren. Det visade sig stämma på pricken, eftersom det var dubbelt så många nomineringar från de olika ländernas domare än som fick plats i turneringen. Därför var det med glädje, som jag var en av de uttagna domarna.

Tävlingen spelas på samma ställe år efter år, nämligen Wiener Stadthalle B som ingår i sportkomplexet med Ishall, sporthallar, bad, mm. Boendet är endast 5-7 min från hallen, vilket gör att transporterna är enkla, det är promenad som gäller. Hotellet är utomordentligt, ett 4 * boende med stor buffe frukost.

Tävlingen innehöll som vanligt en stor Asiatisk representation av unga spelare. Det var duktiga kineser och japaner, som gjorde tävlingen svår för de mera rutinerade europeerna. Någar kinesiska par såg inte ut att var mera än 14-15 år, men spela badminton kunde de verkligen. Jag är imponerad av deras tidiga utveckling. Gissar att det ligger många hårda träningstimmar bakom deras standard. Om det är bra eller dåligt får framtiden utvisa?

Jag blev uttagen att döma damsingelfinalen mellan Kirsty Gilmore Skottland och Fabiene Deprez Tyskland. Det blev en snabb final i ca 30 min, där Kirsty var den starkare och kunde vinna i två raka set. Alla finaler spelas på lördag kväll från kl.17.00, vilket innebar att det var ordentligt med folk på läktaren ca 700 personer. Det här upplägget kan kanske vara något att ta efter för andra arrangörer?

Tävlingen var utomordentligt bra organiserad, med matkuponger till lunch och middag för oss funktionärer. Vi kunde gå och äta på tävlingens restaurang ca 200m från hallen. Det är en lokal restaurang med de största wienerschnitzlar, som jag ätit. En favorit är "Cordon Blue" med ost och skinka, som gott och väl räckte till tre personer. Jag orkade inte äta upp allt, men det gjorde nästan ingen annan heller?

Passade även på att ta ett par dagar extra till sightseeing och besökte b.l.a Stephansdomen, slottet Schönbrunn och ett antal andra sevärda byggnader. 

Till sist måste jag verkligen rekommendera den här tävlingen för alla domare i Sverige. En otroligt trevlig stad och bra organiserad turnering. Att det var vårvärme ute 10-14 plusgrader gjorde upplevelsen ännu bättre.

Jan Andersson

Uppdaterad: 02 MAR 2017 13:57 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo