Hoppa till sidans innehåll

Finnish Open 2016


Finnish Open 2016

Det här är tredje gången som jag är på plats i Helsingfors och Finnish Open. Senast var 2013, då var det också samma hall och hotell som årets turnering. Hallen var en multiarena i Vantaa (nära flygplatsen). Det spelades på 6st banor under torsdag/fredag och under lördagen gick arrangören ner på 4 banor i kvartsfinalerna, samt 2 banor i semifinalerna. Finaldagen spelades det på endast en bana. Detta är normalt på turneringar, men det som var intressant är att hallen hela tiden gjordes mindre med hjälp av vikväggar. Ett bra sätt att få publiken att se större ut.

Tävlingen hade samlat ett starkt startfält, med många unga asiatiska spelare från Japan och Vietnam. Danmark hade också en stark trupp på plats. Det gjorde att de svenska spelarna, den här gången, fick otroligt tuffa matcher redan i kvalet. Till kvartsfinalerna var tyvärr alla svenska spelare utslagna.

Själv fick jag äran att döma damdubbelfinalen mellan ett ungt Japanskt par som spelade mycket bra och slog ganska enkelt ut sina Nederländska motståndare. Annars var matcherna i kvartfinalerna och semifinalerna otroligt tuffa, eftersom många spelare jagade poäng för att kvalificera sig till OS i Brasilien. Jag kommer ihåg min kvartsfinal i herrsingel mellan hemma favoriten Ville Lång och Litauens Kestutis Navickas. En tuff match över tre set som Kestutis till slut vann till publikens stora besvikelse.

Jag hann också med lite sightseeing i Helsingfors under torsdagen, där bland annat besöket till de två berömda kyrkorna, domkyrkan på Senatstorget och den Rysk ortodoxa kyrkan var intressanta upplevelser. Båda byggnaderna är imponerande både invändigt och utvändigt.

Slutintrycket av detta internationella domaruppdrag, är att Finnish Open håller hög europeisk klass på hela turneringens organisation. Att det var OS kval tider gjorde att startfältet var mycket bra och bidrog starkt till en positiv tävling.

 

/Janne A 

 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo