Hoppa till sidans innehåll

French International 2014


Reseberättelse från French International 2014 Orléans
Det var med spänning och förväntan man kom ner till Frankrike och det började med flygplatsen Charles De Gaulle ...en gigantiskt flygplats måste jag säga.
Skulle ta mig till en stad som heter Orléans ca: 15 mil söder om Paris och tyvärr ingen färdig transport utan fick ta Metro med byten och senare tåg till Orléans .Kan säga att Paris är större än Trollhättan :-) nyttigt o ta sig fram och leta sig fram till en destination.
 
Allt började med en briefing på onsdagkvällen med presentation av Fédération Française de Badminton”...nu är inte franska nåt jag behärskar så jag kan inte påstå att jag förstod så mycket men redan här förstod jag att organisationen av tävlingen var noga och väl genomtänkt. 20 domare ifrån elva länder och jag kände en del av dom bl.a några som var med på Swedish Masters.
Tävlingen började med kval på torsdagen och spelades på fem banor varav två st var tv-court. Vi domare jobbade i team om fyra st på varje bana i två dagar. 
Kvartsfinalerna fick alla två matcher var sen inför semifinaler valdes det sedemera ut domare och jag hade tur som fick två matcher ( en som Umpire och en som servedomare ). Inför finalerna så vill man ju va med och hade återigen tur och fick en plats som servedomare i mixed i första finalmatchen .
Själva finalerna var med bra presentationer och mycket musik och ljusspel och man fick öva på inmarsch med linjedomare och prisceremoni osv , spännande värre :-)
Tävlingen genomfördes med proffsligan av linjedomare  från europa och inhemska linjedomare från den franska organisationen. Slutligen vill jag säga att tävlingen var mkt bra organiserad och av bra klass och spänningen var på topp. Orléans och French International är något jag varmt rekommenderar
Mvh / Tony Torstensson
Uppdaterad: 12 APR 2014 07:46 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo