Hoppa till sidans innehåll

Reserapport från Rio


 

Reserapport från Rio

En morgon i juni vid köksbordet plingade det till i inboxen, ett mejl från Badminton Europa med ett erbjudande om att döma Brazil Open. Först till kvarn gällde, jag svarade direkt och var den andre som svarade och mindre än 10 minuter efter utskicket var alla tre platserna tillsatta.

Det var första gången det spelades en BWF GP-tävling i Sydamerika, det tillsammans med att BWF ville träna linjedomarna inför OS var anledningen till att tre domare bjöds in.

Reste lördag eftermiddag från Kastrup till Rio via Frankfurt och landade söndag 05.00 lokaltid. Blev hämtad och körd till hotellet, som låg i Barra da Tijuca och är en förmögen del av Rio. Anlände för tidigt för att checka in så det var att ta ut ett par badbyxor ur resväskan och slänga dem i ryggsäcken. Tog en taxi till Copacabana och badade före 08.00. En promenad över vägen och vips är du vid Ipanema, tveklöst två av finaste stränder jag någonsin badat vid.På eftermiddagen blev det un tur upp till Kristus statyn och där var det trångt, varmt och bedårande vacker utsikt.Dagen avslutades med ett dopp längs den milslånga stranden utanför hotellet.

Måndagen var det briefing på eftermiddagen, men först en taxitripp till stränderna i centrum. Hallen låg inne på flygvapnets anläggning och var ganska svår att hitta, men till slut var jag där.Tisdag började matcherna och redan i första rundan var det 10 linjedomare per bana, alla mycket duktiga trots relativt lite praktik.

Tävlingen flöt på fint och arrangörerna var mycket nöjda med allt, det var vi också. Fick döma herrsingelfinalen, tyvärr måsta jag medge eftersom Henri förlorade i semi. ”Den enes bröd den andres död” passar väl in på detta.

En möjlighet jag aldrig fått om jag inte valt att bli badmintondomare och jag hoppas att fler svenskar ska få samma möjlighet att uppleva spännande platser och möta underbara människor precis som jag fått göra.

/Per-Åke Andersson

Läs berättelsen igen och se även bilder från Rio klicka här

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:37 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo