Hoppa till sidans innehåll

Uppsala Junior International 2015


I helgen 20-22 mars har Uppsala Junior International spelats med Fyrisfjädern som arrangör. Tyvärr blev tävlingen mindre än väntat p.g.a många wo. Jag tycker synd om Fyrisfjädern med Mia Thorselius i spetsen, som har lagt ner ett stort arbete på att få arrangemanget att bli bra.

Det positiva ur domarsynpunkt var att alla matcher kunde spelas med både servedomare och huvuddomare, vilket ger en bra upplevelse för alla inblandade. Vi var 6st domare som dömde i turneringen. Linda Wahlin, Claes Lundskog, Stefan Eldh, Åsa Sahlberg, Elias Magnusson och Jan Andersson. Referee var Daniel Sahlberg.

En spännande överraskning var att tävlingen spelades med 5 set till 11 och det nya testet med förlängning till max 15 vid 10 lika. Du skall fortfarande vinna med två bollar exempelvis 13-11, 14-12. och till sist 15-14. Personligen har jag svängt i mitt tyckande om detta räknesätt. Jag var för det i höstas när vi testade för första gången i Täby SGP. Men nu tycker jag att det "vanliga" räknesättet  till 21 är bättre för de inblandade spelarna. Det blir mera "spel". Om BWF vill korta matcherna finns det bättre saker att focusera på. Problemet med långa matcher finns på högsta världsnivå och inte i sådan här tävling.

Jag hoppas verkligen att den här tävlingen fortsätter även nästa säsong, eftersom det är en tävling som ger internationell erfarenhet både för spelare och funktionärer. Samtidigt måste hela Badminton Sverige ställa upp och prioritera arrangemanget. På något vis gäller det också att få hit flera utländska spelare.

Till sist än en gång tack till Fyrisfjädern för ett bra arrangemang.

 

/Jan Andersson

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo