Hoppa till sidans innehåll

SÄSONGEN 2008/09


Det svenska F17-landslaget avslutade VM-turneringen i Lappeenranta med att besegra Norge med klara 4-0 i bronsmatchen. Målskyttar var Lisa Östman, Michelle Löfblad, Linnea Bergqvist och Camilla Andersson.
- Vi spelade ut Norge och gjorde en bra match, säger förbundskaptenen Annika Lundberg till svenskbandy.se och ger extra beröm till Natalie Jönsson.


Foto: Stefan Månsson

I och med att Sverige, Ryssland och Finland hamnade på samma poäng efter att gruppspelsmatcherna var spelade fick lagen skiljas åt genom att göra en inbördes miniserie. När man räknar ihop de tre lagens inbördes möten toppar Finland tabellen i kraft av flest gjorda mål. Ryssland tog den andra finalplatsen genom att de besegrade Sverige i gruppspelsmatchen.
- Det var helt klart tungt eftersom vi förlorade mot Ryssland med uddamålet (1-2), men reglerna är såna och det är bara att bita ihop, säger Annika Lundberg.

Sverige vann tre av sina fyra VM-matcher och tog i alla fall hem bronsmedaljen efter att ha avgjort tidigt mot Norge. Redan efter drygt en kvart ledde Sverige med 3-0 och spelarna verkade ha glömt finalmissen och lyckats ladda om.
- Tjejerna hade verkligen lyfts sig inför matchen, menar Annika och berättar att det var kallt och blåsigt när bronsmatchen spelades och att Sverige därför körde täta byten för att hålla igång alla spelare så mycket som möjligt.

Finalen vann Ryssland mot Finland med 3-2.Foto: Stefan Månsson

/Erik Jonsson

Uppdaterad: 21 AUG 2018 16:11
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg