Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

SÄSONGEN 2008/09


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en svensk kanonstart och en 2-0-ledning tidigt i finalen av P17-VM i Kirov spelade Ryssland upp sig. En bit in i den andra halvleken ledde ryssarna med 5-2, men Sverige vägrade att ge sig. Blågult tog sig tillbaka in i matchen genom två raka mål.
- Jag tycker att vi hade dom när vi gick upp till 5-4 och fick en straff vid ställningen 6-4. Då trodde jag att vi skulle fixa det, säger förbundskaptenen Joacim Forslund till svenskbandy.se. Straffen missades dock och Ryssland vann till slut med 8-6.

 

Sverige fick en suverän start i finalen av P17-VM i Kirov. Först stänkte Jens Wijk in en hörna och bara några minuter senare satte en frispelad Tobias Andersson 2-0 till Sverige. Ryssland kom dock tillbaka i matchen och gjorde fyra raka mål innan halvtidsvilan inför storpubliken.
- Vi fick en riktigt bra start, men sen har dom mosat ner oss. Men när de fick två utvisningar i slutet av halvleken kom vi tillbaka. Jag tycker att vi var värda en reducering på slutet, menade Joacim Forslund i halvtid.

Ryssland utökade sin ledning i den andra halvlekens inledning och ledde med 5-2 innan Sverige kom in i matchen igen. Genom mål av först Martin Söderberg och därefter av Anton Eklund blev det återigen nerv i matchen. Vid ställningen 6-4 skaffade blågult sig en straff som den ryska målvakten dock räddade. Två raka ryska mål följde efter straffmissen och finalen var avgjord. Petter Björling hann putsa till siffrorna vid två tillfällen innan den fanatiska hemmapubliken fick brista ut i ett mäktigt segerjubel.
- Jag tycker att grabbarna gjorde en bra match och det här var en fantastisk underhållning, summerar Joacim finalen.

Matchen spelades i ett lätt snöfall och ca 12 minusgrader. Rena vårvärmen(?) om man jämför med de 30 minusgrader som Sverige spelade i under fredagen och lördagen.Då var det dags. Det svenska P17-landslaget har full fokus på finalen.


Du gamla du fria...


Svenskt måljubel. Blågult fick en kanonstart på finalen, Jens Wiik har precis stänkt dit 1-0.


Hög säkerhet. Den svenska bänken omringad av ryska armén.


7000 i publiken. "Davai Russia" hördes under hela matchen. 


En blågul klick i publikhavet.


Fartfylld bandy. Sveriges Felix Persson, till vardags i IFK Rättvik, tar sig förbi en ryss.


Publikfavoriter. Trots finalförlusten var de svenska spelarna populära bland de ryska fansen.


Sådärringa! Rodina Kirov har värvat tre svenskar: Christoffer Fagerström, David Brodén, Martin Söderberg poserar i sina klubbkläder. Sorry Vänersborg, Sandviken och Edsbyn...


Sveriges ledarteam. Från vänster; Mattias Rehnholm (biträdande förbundskapten), Lars Olofsson (överledare), Joacim Forslund (förbundskapten), Anders Nilsson (materialare), Calle Bolldén (läkare), Lars Wennerholm (Überkonsulent)

/Erik Jonsson, svenskbandy.se

Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:12
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg