#nouse{ color:red; } Edsbyn tog en historisk cupdubbel - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn tog en historisk cupdubbel

31 OKT 2016 13:45
Inom loppet av en vecka har Edsbyn vunnit både Svenska Cupen P20 och P18.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2016 13:49

Edsbyns P18-gäng segrade i helgens finalspel i Sandviken efter en målskillnadsaffär med Vetlanda. Då Edsbyn även vann Svenska Cupen P20 förra veckan betyder det att hälsingarna bärgat den första dubbeln i cupens historia.

- Det känns fantastiskt bra. Det här är ett kvitto på att vi jobbar rätt i föreningen tillsammans med akademien och bandygymnasiet, säger Edsbyns P18-tränare Stefan Clahr.

Som vanligt var samtliga matcher väldigt jämna, undantaget Västerås-Edsbyn där Edsbyn bäddade för segern genom att ösa in mål.

- Det är Sveriges bästa lag som möts och då blir det väldigt jämna matcher. Då är det till slut små detaljer som avgör. Jag tycker att vi har det bredaste spelarmaterialet och det är det som fäller avgörandet helt enkelt. Vi rullar med fyra avbytare på bänken hela tiden, säger Stefan Clahr.

   
I helgens fortsättningsspel vann Vänersborg, Nässjö och Bollnäs övertygande sina grupper och visade att man tillhör topp 8 i Sverige. Den fjärde gruppen vanns något överraskande av Katrineholm efter imponerande segrar mot Kungälv, Hammarby, GT/Gustavsberg och Fredriksberg. Fredriksberg från Ronneby fick en friplats efter att Skövde hoppat av och var naturligtvis ovana med spel på stor plan så här tidigt på säsongen, men avslutade snyggt med att bara förlora med två mål mot Katrineholm.

   
TILL SVENSKA CUPENS HEMSIDA >>   

Skribent: Erik Jonsson/Magnus Alm
E-post: Adressen Gömd

LIVERAPPORTERING

ARRANGÖR

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg