#nouse{ color:red; } Svenska Cupen Ungdom startar i helgen - Svenska Bandyförbundet

Svenska Cupen Ungdom startar i helgen

03 OKT 2014 14:40
På lördag inleds Svenska Cupen P20 på fyra orter. Tolv lag är med och gör upp om slutsegern i den tredje upplagan av cupen.
  • Skapad: 03 OKT 2014 14:40

- I den första omgången har de tolv lagen delats in i fyra trelagsgruppen. Vi har därför valt att förlänga speltiden till 2x45 minuter, berättar tävlingsledaren Magnus Alm, som riktar ett särskilt tack till Bollnäs GIF vars P18-lag valde att ta en vakant plats efter ett avhopp.

Spelorter i den första omgången är Vänersborg, Nässjö, Uppsala och Edsbyn.

- Vetlanda är titelförsvarare och tippas utmanas främst av Villa Lidköping, Sandviken och Sirius. Då det handlar om cup kan dock vad som helst hända, lagen är mer förberedda än någonsin och vi kommer att få se bra och spännande bandy, säger Alm.

P19-landslagets förbundskapten Håkan Rohlén betonar vikten av att få spela matcher av tävlingskaraktär så här tidigt på säsongen.

- När man hamnar i en period av mycket försäsongsträning är det viktigt att bryta av med cuper. Det är alltid roligt med matcher och det är gynnsamt att vi kan spela inomhus vid detta datum, säger Håkan Rohlén och fortsätter.

- Man vill testa nya saker och få ihop gruppen. Sen går inte allting perfekt så här tidigt på säsongen, det ska man vara medveten om. Men man får en bild av vad man gör bra och vad man behöver jobba med.

Till hemsidan för Svenska Cupen Ungdom >>

Till mer information om Svenska Cupen Ungdom >>