#nouse{ color:red; } Svenska Cupen P18 inleds på fem orter - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen P18 inleds på fem orter

14 OKT 2016 13:49
Till helgen är det dags för den första omgången i Svenska Cupen P18. Totalt deltar 20 lag i cupen och den inledande omgången avgörs på fem olika spelplatser.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2016 14:04

Arrangörer är Surte, Nässjö, TB Västerås, Sirius och Vänersborg.

- Jag vill rikta ett stort tack till arrangörerna, det är inte lätt att hitta istid så här års, säger tävlingsledaren Magnus Alm.

Svenska Cupen P18 fyller främst en funktion att komma på is för lag utan hall och därmed värna bredden, men har också utvecklats till en statustitel för våra elitlag. Nya lag för i år är Surte BK och Skövde Bandy, vilka lottats i samma grupp i Ale Arena.

- Det är spännande och det är klart att motståndet kan vara tufft. Vi är ett breddlag, men snacket är att vi ska ha en trevlig cup och spela bra bandy. Vi ser till att alla i laget får speltid och får vara med. Mognaden i laget från förra året har höjts och det är kul. Vi hoppas på så få individuella misstag som möjligt och vi tror på vårt spel, säger Surtes lagledare Daniel Ekström och fortsätter.

- Vi är ett lag som gått från att vara sju spelare till ett lag på 14 ordinarie spelare. Sedan fyller vi på med spelare födda 2001 och 2002 och har en trupp på ca 20 spelare att förfoga över. Vi spelar utan dispenser och det är faktiskt tack vare flickspelare som det här laget lever. Vi hade inte klarat att få ihop ett 11-mannalag från början utan flickspelare. Vi har ett bra samarbete med flickidrotten och vi har trott på att ha kul och träna för att bli bra, tids nog kommer resultaten.

Inledningsvis har Surte fått bära stora förluster, men resultaten har med tiden jämnats ut.

- Vi närmar oss och det roligt att se. Vi har bra harmoni i omklädningsrummet och i laget. Oavsett resultaten i helgen så går vi vidare till fortsättningsspel. Det är unikt och det tycker jag är bra. Svenska Cupen blir ett bra sätt att förbereda oss inför säsongen, säger Daniel.

   

TILL CUPHEMSIDAN >>   

Skribent: Erik Jonsson
E-post: Adressen Gömd

LIVERAPPORTERING

ARRANGÖR

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg