#nouse{ color:red; } Ungdom: Villa-jubel i Svenska Cupen P20 - Svenska Bandyförbundet

Ungdom: Villa-jubel i Svenska Cupen P20

18 OKT 2015 18:36
Villa Lidköping kan titulera sig segrare i Svenska Cupen P20 sedan man besegrat Sandviken med 4-2 i söndagens final.
  • Skapad: 18 OKT 2015 18:36

Svenska Cupen för juniorer har avgjorts i Vänersborg i helgen. I grupp A tog sig två av huvudfavoriterna, Villa Lidköping och Sandviken, relativt lätt till semifinal.

I grupp B var det betydligt jämnare. Edsbyn spelade bra bandy och förde matcherna mot Västerås och Sirius, men fick bara med sig en poäng totalt i gruppen efter att i sista gruppspelsmatchen varit chanslösa mot Vetlanda. Ett Vetlanda som också hade en poäng innan matchen, men tack vare segern gick till semifinal på Sirius bekostnad. Sirius hade 2-2 mot Västerås med knappt fem minuter kvar av matchen, ett resultat som skulle tagit båda lagen till semifinal. Men en misslyckad bortrensning som istället ställde egen målvakt innebar missad semifinal för uppsalapojkarna.

Västerås SK överraskade positivt hela helgen, laget är klart bättre än i fjol, men räckte ändå inte till i semin mot Sandviken. I den andra semin tog Villa Lidköping en tvåmålsledning mot Vetlanda som kom tillbaka och kvitterade, men Villa drog återigen ifrån och säkrade en finalplats via en 4-2-seger.

Sandviken tog ledningen i finalen, men innan paus hade Villa lyckats vända till ledning med 3-1.

- Vi åkte på ett relativt tidigt baklängesmål, men spelade väldigt bra under en period i första halvlek och lyckades vända. Det var gött, säger Daniel Behlander, en av Villas tränare.

Sandviken gav dock inte upp, utan kämpade sig tillbaka och fick in en reducering med cirka fem minuter kvar att spela.

- Då blev det nerv i matchen, men vi stod upp bra och lyckades reda ut det, säger Daniel, som fick se Viktor Pettersson sätta slutresultatet 4-2 på straff med ett par minuter kvar att spela.

- Det är riktigt starkt av Viktor att sätta straffen i det läget. Det är final och det är nerv, säger Daniel och fortsätter.

- Vi spelar på många spelare och det är många som vill delta. Vi sprider ut målskyttet och vi har flera spelare som kan avgöra matcherna.

FINAL, SVENSKA CUPEN P20

Villa Lidköping-Sandviken 4-2 (3-1)
Mål Villa: Alex Adeheimer, Johan Näsholm, Ludwig Johansson, Viktor Petterson.
Mål SAIK: Rasmus Kettunen, Felix Callander.

Skribent: Erik Jonsson/Magnus Alm

LIVERAPPORTERING