ANNELIE OCH RICARD TOG BRONS PÅ WAGM

Guld Silver Brons

0

2

2 Brons blev Sveriges medaljskörd på 2018 års WAGM som spelades i Tjeckiska Horni Bezdekov. Annelie Lundell som spelade sitt första MOS mästerskap lyckades med bedriften att vinna brons i Oldtimers Damer trots sin ringa erfarenhet på underlaget. Desto mer av den varan har Sveriges främste MOS spelare Ricard Lockner. Ricard tog hem bronset i Oldtimersklassen

Lagtävlingen: Sverige 1 blev 6:a och Sverige 2 slutade på  10:e plats

Läs mer om WAGM 2018 på länkarna nedan

Två individuella Brons till svenskarna

I helgen spelas WAGM

Resultat WAGM 2018

--------------------------------------------------------------------------------------

2019 spelas WAGM på hemmaplan i Kungälv 14-16 juni. Förbundskapten Pauli Kuikka återkommer med info på denna sida om vad som gäller för 2019 års mästerskap.

Info om MOS-landslaget från Pauli Kuikka

Sverige tänker naturligtvis ställa upp med lag i World Adventure Golf Masters (WAGM) som i går på hemmaplan då det ska avgöras på Kungälvs nya äventyrsgolf. SBGF tänker därför ställa upp med tre stycken landslag på 2019 års mästerskap och förhoppningen är att deltagarna ska tillhöra alla olika kategorier och att Sverige ska få med sig en stor medaljskörd.

Tävlingen spelas fredag till söndag den 14-16 juni. Den officiella träningen sker på onsdag och torsdag, men tanken är att spelarna i den svenska landslagstruppen ska vara på plats och träna redan från tisdag.

Vad krävs för att bli uttagen och vilka kriterier finns?
Naturligtvis är spelskicklighet och intresse ett urvalskriterium, men förutom det även att jag tror att det kommer fungera socialt med övriga gruppen eftersom det också är ett lagspel.

Gällande själva uttagningen till det svenska äventyrslandslaget finns det ingen speciell OBS-tävling, men naturligtvis är bra prestationer på underlaget meriterande. Givetvis kommer de tävlingar som spelas på underlaget innan mästerskapet att följas extra noga och kan ha inverkan på vilka som blir svenska landslagsspelare i år:

Följande tävlingar spelas på MOS innan mästerskapet:
21 april, Slottsskogen i Göteborg
28 april, Sundbyberg
11-12 maj, Seriespel div1 i Sundsvall
11-12 maj, Seriespel div1 i Gullbergsbro

Laget kommer att nomineras den 14 maj.

Meddela mig ditt intresse kring deltagande för Sverige i årets WAGM:
This is a mailto link.

Förbundskapten: This is a mailto link
Sportchef: This is a mailto link

Uppdaterad: 09 FEB 2018 13:04 Skribent: Pauli Kuikka / Jan-Åke Persson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf
Klicka på omslaget för att läsa

Extramaterial.
Foton från Årsmöteshelgen, Inomhus-SM, Svenska Cupen, 3-Manna U23-Jun-Ungd och Tjejfemman
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN