Hoppa till sidans innehåll

Årets Ungdomsledare


Priset går till en verksam tränare som coachar i StBDFs seriespel i en av distriktets föreningar. Stipendiet skall användas till förmån för stipendiatens vidareutveckling som basketcoach. Stipendiaten skall ha ett uppträdande som hedrar henne/honom både på och utanför basketplanen.

2018
Tobias Andersson, Södertälje BBK

Tobias Andersson, SBBK

Tobias ställer upp för sitt lag till 100%, en kunnig ledare som alltid tar hand om och utvecklar sitt lag. Tobias vill alltid andras bästa och han har en stark vilja och drivkraft. Tobias uppmärksammar alla, som den fantastiska förebild och tränare han är.
Tobias är född in i basketen och han gör allt för sporten!

2017

MODIBO ANDERSSON, DUVBO IK

“Han brinner för sin roll som ledare. När han inte tränar lag själv är han i hallarna för att se hur andra lag tränar, tar anteckningar och ställer frågor. Han ställer alltid upp och har en framtoning som både spelare och andra ledare uppskattar väldigt mycket. Hos Duvbo IK är han ett föredöme och redan en hederlig “hallråtta” trots sin ringa ålder på 23 år.”

 

2016

Valentino Labbart

2015

Årets ungdomscoach 2015

KEVIN TAYLOR LUNDGREN, DJURSHOLM INDIANS/NORRORT
"Detta är en person som är coach för så många lag som möjligt, från 04:or till damlag. Han har gjort det i många år, trots sin unga ålder, och lägger fortfarande ner både hjärta och själ i varje träning och match. Man märker att detta är det han brinner för. Med all sin kunskap inom basketen och som en bra ledare kommer han komma långt."

 

2014

Ridwan Chowdhury
  
RIDWAN CHOWDHURY, BK Järva
"Han har utvecklats starkt som coach under säsongen och tagit över ansvaret för både F99 och F00 i BK Järva och skött det på ett föredömligt sätt, där han också lyckats hålla ihop gruppen som ...totalt består av ca 25 spelare. Dessutom har han varit ansvarig för klubbens FU15 lag i RM samt deltar som distriktslagscoach och är med i regionslaget FU14. Han är alltid positiv och glad och vill hela tiden utveckla sig som ledare."

 

2013

MARC MÖLLER, Spånga Basket

Som ungdomsledare med glöd, kompetens, empati, mycket humor och energi är han motorn i sin förenings utveckling. Han brinner för idrotten och för att alla spelare ska ges samma möjlighet till utveckling. Han brinner för hallkulturen och vill att hallen ska bli en samlingsplats dit spelare, domare och publik ska vilja komma, bli väl mottagna och känna basketens puls. Han har höga krav på kvalitet och ger alltid allt. Han ställer också höga krav på sin omgivning, vilket ger resultat. Han motiverar, utmanar, coachar, stöttar, pressar, lyssnar och genuint bryr sig om ungdomarna och deras utveckling som spelare och individer. Vi inom Stockholms BDF och framförallt din förening, är mycket tacksam för ditt arbete och engagemang med hjärta och glädje!

 

2012

ERIK FREDRIKSSON, Solna Vikings och Spånga Basket

 

2011 delades priset ut till en ledare på flicksidan och en på pojksidan.

 

2011 - Årets Ledare på flicksidan

ANNA ULLIN, KFUM Fryshuset F99

Läs mer

 

2011 - Årets Ledare på pojksidan

JERKER ERICSON, NBBF P97

Läs mer

Uppdaterad: 07 MAJ 2018 19:35 Skribent: Sara Dutina


 

JSU_180x180

 

 SISU_180x180

 

 

Postadress:
Stockholms BF
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmbasket...

Se all info