Hoppa till sidans innehåll

Matchledare


En av de viktigaste funktionerna under en EB-omgång fyller matchledaren. Utan en bra matchledare flyter inte arrangemanget.

Matchledaren är beroende av att domare och lagledare hjälper till för att få flyt i arrangemanget. Som stöd till matchledare finns här nedan några saker man bör tänka på.

INNAN

SPELPROGRAM

Skriv ut spelprogram. Ett spelprogram bör matchledaren ha nära till hands. Ett spelprogram bör vara uppsatt i hallen så föräldrar, ledare och barn vet var de ska befinna sig - allt för att arrangemanget ska flyta på och att man undviker "onödiga" frågor.

PÅ PLATS

INPASSERING

De flesta hallar är s.k. "vaktmästarhallar" och då finns hallpersonal på plats som eventuellt kan besvara era praktiska frågor. I så lång utsträckning som möjligt försöker vi lägga EB-matcherna i sådana hallar. Men p.g.a. halltillgänglighet kan man behöva lägga omgångar i hallar där inpassering måste ske med kort. Ett sådant kort kan man låna från StBDF och i regel brukar man kunna komma in 30 min innan. Om ni är osäkra på om han hallen kräver kortinpassering, kontakta StBDF.

PLOCKA FRAM & AVGRÄNSA

Så tidigt som möjligt, plocka fram bänkar eller annat för att avgränsa spelplanerna. Var inte rädda för att be föräldrar om hjälp.

SÄTT UPP INFO

Sätt upp spelprogram och eventuell annan info som kan underlätta ert arbete.

MÄRK UPP SPELPLANERNA

För att underlätta för lagen och domarna att veta vilken spelplan man ska befinna sig på bör man markera spelplanerna ("A", "B" osv).

EFTER

PLOCKA UNDAN

När man lämnar hallen ska det givetvis se likadant ut som när man kom. Ta hjälp av domarkollegorna.

RAPPORTERA

Rapportera eventuella avvikelser till StBDF, dvs om det var några wo-matcher eller om någon domare inte dök upp.

Vi vill ständigt förbättra den verksamhet vi bedriver. I EB-hallarna är matchledarna StBDF:s ögon och öron. Rapportera gärna vidare om ni kommer på något som kan förbättras eller något som ni tycker fungerar bra.

Uppdaterad: 22 JAN 2018 11:43 Skribent: Sara Dutina
E-post: This is a mailto link


 

JSU_180x180

 

 SISU_180x180

 

 

Postadress:
Stockholms BF
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmbasket...

Se all info