Hoppa till sidans innehåll

Bakgrund och vad vi vill


Jag Ställer Upp! är värdegrundsprojektet för alla oss inom basketen i Stockholms basketdistrikts verksamhet. StBDF är projektets huvudman och startade det i samarbete med Arvsfonden och SISU den 1 januari 2010 p.g.a. att vi upplevde att det fanns ett behov av en positiv motkraft till det ökande destruktiva beteendet bland våra aktiva i distriktet och då främst i matchsammanhang.

 

Inom Jag Ställer Upp! tolererar vi inte någon typ av våld, hot, nedvärderande kommentarer, könsord, mobbning och allt annat utanför ramen av vett och etikett, etik och moral.

 

Med "Jag Ställer Upp!" vill vi tillsammans med alla (spelare, domare, ledare, förening, föräldrar/publik) inom basketen förstärka den positiva attityd som finns i våra hallar och på så sätt arbeta bort den negativa diskurs som kan förekomma främst kring barn- och ungdomsidrott.

 

Vi vill skapa en fantastisk matcharena som vill något mer än att bara genomföra en match - något man längtar tillbaka till och vill vara delaktig i!

 

TILLSAMMANS strävar vi efter en anda av sportslighet och positivitet i alla sammanhang. Vi står för en god kommunikation mellan SAMTLIGA parter och visar varandra ömsesidig respekt. Det ska vara roligt, stimulerande och tryggt att spela basket och roligt att vara med oavsett vilken funktion man har.

 

Vi vill skapa en gemensam värdegrund för Stockholms basket som vi alla står bakom och är öppna för att arbeta över klubbgränserna för att få bort fördomar och negativa attityder. Alla ska känna sig delaktiga i detta och förstå att de är förebilder för någon annan och att deras beteende spelar stor roll för utvecklingen och känslan hos en annan individ.

 

Alla vi inom basketen har ett stort ansvar som goda förebilder!

Uppdaterad: 26 JUN 2017 11:31


 

JSU_180x180

 

 SISU_180x180

 

 

Postadress:
Stockholms BF
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmbasket...

Se all info