Hoppa till sidans innehåll

Hur arbetar vi?


Vi vill att det alltid ska vara roligt att vara engagerad inom basketen i Stockholm!

För att nå detta mål är det viktigt att alla - oavsett föreningstillhörighet, kön, ålder eller funktion i föreningen eller distriktet - arbetar tillsammans för att skapa de förutsättningar som krävs!

Vi har alla ett ansvar!

 

Vad gör vi?

Ansvariga på kansliet arbetar tillsammans med styrelse och utskott, där vi tar fram metoder, gör åtgärder och ser till att de aktiviteter vi anordnar är främjande för barn och ungas utveckling. 

Är DU intresserad av att göra något i er förening eller för någon särskild grupp i disktriktet tar vi varmt emot förslag och idéer och hjälper gärna till!


Faser i värdegrundsarbetet

1. KÄNNA TILL - Att känna till "Jag Ställer Upp", loggan och att man vet att det handlar om en gemensam värdegrund för all verksamhet inom StBDF.

2. REFLEKTERA & FÖRSTÅ - Skapa förståelse, respekt och bidra till positiv utveckling genom att diskutera värdegrundsämnen och olika frågeställningar (ex genom grupparbeten, workshops, lagsnack m.m.) 

3. LEVA - Att leva som man lär - var en förebild!

4. AGERA - Det är allas ansvar att ta tag i situationer när någonting händer - rapportera och för en diskussion på plats.

5. UPPFÖLJNING - Att vidta åtgärder och uppföljningar när något sker - "Hur ser vi till att det inte blir så här igen?"

 

I vilken fas befinner sig din förening, ditt lag och du själv?

Hör av dig till den ansvarige för värdegrundsarbetet på kansliet, om du har frågor och funderingar och vill arbeta vidare med detta på något sätt.

Vi utser årligen stipendiater bland dem som varit ett gott föredömme för basketen och Jag Ställer Upp!

Stipendium på 2 000 kr går bl.a. till spelare, ledare, domare och eldsjälar. Exakta titlar publiceras i januari, då det börjar bli dags för er inom Stockholms basket att skicka in nomineringar till oss. Vinsterna utdelas under finalerna i Spalding Basketshop Cup till våren.

 

Jag Ställer Upp    

Uppdaterad: 26 JUN 2017 11:33 Skribent: Sara E Dutina

Postadress:
Stockholms BF
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmbasket...

Se all info