Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blev bara hemmavinster när Nordallsvenskan startade i helgen. Bodens BS vann ganska klart med 15-5 mot Piteå BK. De andra tre hemmavinnarna var Wilhelmina, Flash och Fjällräven.
 
Team Clan och IS Göta är fortsatt obesegrade i herrarnas Elitserie. Lagen möttes på lördagen och spelade oavgjort, 10-10, där Clans Alexander Tigerstrand slog 300. Även BK Kaskads förlustnolla är intakt efter en kämpaseger mot IKW/Köping BK.
 
Calluna och AIK har båda tre raka segrar medan Spader Dam F åkte på sin första förlust.
 
Fyra lag är fortsatt obesegrade efter två omgångar i årets Sydallsvenska. Bulltofta, Team Clan F, Team Pergamon och Örgryte har alla startat serien på bästa sätt.
 
Det blev hemmalagens dag i damernas Elitserie. BK Högland besegrade BK Hallandia och BK Merci vann mot Hammarby IF BF där Mercis Janina Lindberg inledde med 300. – Jättekul för egen del och en viktig seger för laget, säger en glad Janina Lindberg.
 
Nio matcher spelades i dagens Mellanallsvenska och de flesta av dem slutade med hemmasegrar, men tre lag lyckades ändå ta med sig 2 poäng hem från sina bortarundor.
 
I herrarnas Elitserie möts obesegrade lag i helgen. IS Göta möter Team Clan och BK Joker på bortaplan. – Kul men lite nervöst med en toppmatch direkt hemma på ny oljeprofil, säger Clans Kevin Lindbladh.
 
I damernas Elitserie spelas tre matcher i helgen. Nykomlingarna BK Hallandia har bortapremiär mot BK Högland och BK Cahoot och BK Merci tar emot Hammarby IF BF. – Vi ska fokusera på vårt eget spel och ha kul, säger Hallandias Yvonne Martinsson.
 
De regerande mästarna Team Pergamon åkte på en tung förlust i säsongspremiären. Joker var starkast i rivalmötet under onsdagskvällen och vann med 12-8. – Det var en otroligt bra laginsats av oss, säger Stefan Roos i Joker.
 
Nu är det dags att nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2023. Nytt för i år är att TSYA genomförs över kalenderår januari-december. Senast den 2 december behöver nomineringarna vara inskickade till Svenska Bowlingförbundet.
 
Stureby BK vann nykomlingsmötet mot BK Full House i Elitserien på söndagen. Stureby vann med hela 19-1 och slog även nytt distriktsrekord för Stockholm med 7557 totalt. – Sjukt bra match från vår sida idag, säger en nöjd Dennis Eklund i Stureby.
 
Hälften av matcherna i Sydallsvenskans första omgång på lördagen slutade 11-9 medan det i några av de andra matcherna var mycket höga siffror.
 
Alla lag som var på bortaplan fick med sig poäng hem den här helgen!
 
I säsongens första omgång i Mellanallsvenskan var det bara ett lag som lyckades ta full pott på sin bortasväng, och det var BK AX som därmed tar en mycket tidig ledning i serien med 4 poäng.
 

Dubbelseger för AIK dam

(2022-09-17 22:16)
Idag har det spelats fem matcher i de Allsvenska damserierna. I Norra var det bortasegrar för hela slanten medan vinsterna i Södra gick till hemmalagen.
 

Postadress:
Ångermanlands Bowlingförbund
Mikael Henriksson, Grubbe 404
872 94 Sandöverken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: grubbebon@gmail.com

Se all info