Hoppa till sidans innehåll

SBF och Trygg Idrott


Svenska Brottningsförbundet har under 2020 utarbetat en handlingsplan på förbundsnivå. Detta för att ha en beredskap vid incidenter men också en plan för det förebyggande arbetet.

Svenska Brottningsförbundets handlingsplan

Förväntningar på SBF:s föreningar

Riksidrottsförbundet prioriterar området Trygg Idrott och det är alla specialidrottsförbunds (SF) uppgift att arbeta för att skapa trygga idrottsmiljöer för sina medlemmar.

I december 2021 tog SBF:s styrelse ett beslut om vilka förväntningar som ställs på medlemmarna i vårt förbund när det gäller arbetet för att skapa trygga idrottsmiljöer.

Från och med 1 januari 2022 ska föreningar som är medlemmar i Svenska Brottningsförbundet:

  • Begära att personer som arbetar med barn- och ungdomar visar upp ett begränsat registerutdrag från polismyndigheten. Föreningen har också ett ansvar att kontrollera tidigare referenser hos tränare och ledare som kommer nya till klubben.
    Frågor och svar om registerutdrag.
    Beställa registeruttdrag.
  • Föreningen ska delta i minst en av de digitala träffar som SBF håller på temat Trygg Idrott under 2022. Totalt kommer fyra träffar hållas under året.
    Mer information om tid och datum och innehåll för träffarna kommer. De klubbar som uteblir från samtliga träffar förlorar sin möjlighet att söka projektstöd för nästkommande år (2023)

  • Välja en representant från föreningen som ansvarar för området Trygg Idrott. Personen ska genomgå en digital utbildning samt hålla sig och föreningen uppdaterad om Trygg Idrott. Personen kan med fördel vara invald i föreningens styrelse, men det är inget krav. Valet av representant meddelas SBF, som är med och stöttar.

Svenska Brottningsförbundet finns som stöd i arbetet för trygga idrottsmiljöer för alla föreningar och dess representanter.

Vid frågor kontakta Malin Kjebon, This is a mailto link
tel: 08-699 6324

Uppdaterad: 23 FEB 2022 16:22 Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png