Hoppa till sidans innehåll

Vill föreningen få information från DSF så måste tillstånd ges i IdrottOnline


Riksidrottsförbundet, (RF), har påbörjat förberedelserna med anpassning av IdrottOnline i enlighet med EU:s nya dataskyddsförordning, förkortat GDPR, som ersätter PersonUppgiftsLagen, (PUL), den 25 maj 2018.
Anpassningen av IdrottOnline görs stegvis fram till dess att den nya lagen börjar gälla. Den 22 augusti så införde RF en funktionsbegränsning så att specialförbunden inte längre har tillgång till uppgifterna i föreningarnas medlemsregister. Enligt GDPR så behöver föreningarna ge tillstånd till sina respektive specialförbund, innan de som tidigare får ta del av föreningens medlemsregister.

Användandet av föreningarnas medlemsregister görs endast i begränsad omfattning och i stort sett endast då Danssförbundet behöver kontakta rätt person (t ex ordförande, kassör, sekreterare, huvudadministratör, idrottslyftsansvarig) i respektive förening för att ge information om verksamhet eller förmedla viktig information.Denna service kan Danssförbundet inte längre upprätthålla, om inte föreningens huvudadministratör för Danssport loggar in i IdrottOnline och under Administration/Inställningar, ändrar defaultvärdet NEJ till antingen LÄSA-REDIGERA eller LÄSA. Det räcker med att ändra värdet så registreras/sparas det i databasen.

Danssförbundet har inget behov av att kunna ändra uppgifter i föreningarnas medlemsregister, däremot LÄSA, alltså se de kontaktuppgifter som finns registrerade (såvida det inte råder sekretess för enskilda personer som specialförbundet ändå inte får tillgång till). Utan en fungerande kommunikation med våra medlemsföreningar så uppstår det brister och fördröjningar, vilket kan skada verksamheten. Fortsatt tillgång till kontaktuppgifter i föreningarnas medlemsregister är en stark önskan från förbundets sida så vi ber därför föreningen att ändra nuvarande defaultinställning ”NEJ” till ”LÄSA”, så snart som möjligt.

Uppdaterad: 06 FEB 2020 15:58 Skribent: Angelica Källström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link