Hoppa till sidans innehåll

Årets förening


Nu är det äntligen dags att återigen uppmärksamma det goda arbete som  föreningarna gör för att sprida dansglädje och främja danssporten. 

Svenska Danssportförbundets syfte med utmärkelsen Årets förening är att uppmärksamma och lyfta fram föreningar som främjar dansen, socialdans och danssport i Sverige. Utmärkelsen ska gå till en förening som bedriver dansverksamhet i tävlings och /eller motionsform. Årets förening är en förening som tar ansvar för sina medlemmar genom att sprida dansglädje och arbetar utifrån DSFs vision, mål, styrande dokument och Strategi 2025.

Förbundets styrande dokument                                                                   www.strategi2025.se

Under 2021 och 2022 har tilldelades ingen förening utmärkelsen. Tiden har använts till att tillsammans med specialdistriktsförbunden, skapa gemensamma kriterier, en tidsplan för ansökan och hur föreningen ska uppmärksammas.

Nu är det dags att börja fundera på om din förening uppfyller eller kommer uppfylla kriterierna som tagits fram för 2022. 

Kriterier för årets förening 2022:

  • Föreningen har en inkluderande föreningskultur och arbetar aktivt för att utveckla föreningen
  • Föreningen har uppnått konkreta resultat utifrån föreningens verksamhetsplan
  • Föreningen är innovativ och en förebild för andra föreningar

Du som vill nominera en förening gör det senast 15 oktober på en särskild blankett som mailas till det SDF som föreningen tillhör. 

Hämta blanketten här!
Hitta ditt danssportdistrikt!

Specialdistriktsförbunden utser en kandidat från sitt Danssportdistrikt som de skickar in till DSF. Förbundsstyrelsen utser Årets Förening, som sedan presenteras på förbundsstämman 2023 och uppmärksammas på olika sätt. Dessutom få vandringspokalen följa med till föreningslokalen. 

Uppdaterad: 21 JUN 2022 10:05 Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link