Hoppa till sidans innehåll

Våra utbildningar TIO


Utbildningar kan arrangeras av dansförening, distriktförbund eller Svenska Danssportförbundet (DSF) centralt. För alla DSF:s utbildningar måste sanktion utfärdad av DSF finnas. Endast fysisk person godkänd av DSF eller annan organisation, ansluten till RF, får anlitas som utbildare. I DSF:s utbildarförteckning återfinns samtliga av DSF godkänd utbildare. Utbildare inom TIO-dans kommer att förtecknas på hemsidan under hösten.

Efter genomförd utbildning erhåller man ett kursintyg eller motsvarande, som bevis på att man genomgått aktuell utbildning och man blir officiellt registrerad hos DSF. Kursintyget berättigar till att gå vidare på Svenska Danssportförbundets utbildningstrappa.

Plattformen. Den första utbildning som en ledare möter inom SISU idrottsutbildarna är "Plattformen". Idag är plattformen en grundutbildning för Barn och ungdomsledare där man får lära sig grunderna för att bli en positiv och självständig idrottsledare. RF har haft tankar på att även skapa en ”Plattformen Vuxen”. Denna är dock ännu ej färdigutvecklad. Eftersom RF håller på att se över sin struktur med utbildningar, så är det inget krav att gå Plattformen, även om vi rekommenderar det. RF förväntas ta fram ett nytt kursupplägg, läs mer på SISUs hemsida.

Inom DSFs utbildningar inom TIO-dans används litteratur enligt denna LITTERATURLISTA

Läs vidare under flikarna till vänster.

Uppdaterad: 24 OKT 2017 19:14 Skribent: Anna-Lena Holgersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link