Hoppa till sidans innehåll

Dansledare


Inom våra dansledatutbildningar har vi en utbildningskarta enligt nedan. Viktigt att notera att plattformen och GTU arrangeras av SISU så när man skall gå dessa utbildningar så kontaktar man sitt egna SISU-distrikt och ber om att få dela på en redan planerad utbildning eller att de behöver arrangera en för er.

Plattformen. Den första utbildning som en ledare möter inom SISU idrottsutbildarna är "Plattformen". Idag är plattformen en grundutbildning för Barn och ungdomsledare där man får lära sig grunderna för att bli en positiv och självständig idrottsledare. RF har haft tankar på att även skapa en ”Plattformen Vuxen”. Denna är dock ännu ej färdigutvecklad. Eftersom RF håller på att se över sin struktur med utbildningar, så är det inget krav att gå Plattformen, även om vi rekommenderar det. RF förväntas ta fram ett nytt kursupplägg, läs mer på SISUs hemsida.

GTU (grundtränarutbildning) nivå 1 - Inlärning (kurstid 15 timmar). Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov i förpubertets- och pubertetsåldern. Kurslitteratur som används är Idrottsledare för barn och ungdom, Talangutveckling och Träna med kroppen. 

GTU (grundtränarutbildning) nivå 2 - Utveckling (kurstid 25 timmar). Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov i åldersfasen efterpubertet till äldre ungdom. Kurslitteratur som används är Träningslära för idrotterna och Praktisk idrottspsykologi

GTU (grundtränarutbildning) nivå 3 - Prestation (kurstid 35 timmar). Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov från äldre ungdom till vuxen.

Dansledare Bugg, Swing, BW, LH, RR eller DB. En dansledare kan vara alltifrån hjälpledare till kursledare eller tränare.  Kursen har inslag av olika pedagogiska verktyg som en kursledare och tränare behöver. 

Dansledare Barn, Ungdom består av alla BRR-grenar i en utbildning (men mer fokus på bugg) och är inriktad på kursledarskap och dansteknisk kunskap. 

Akrobatik 1 består av att man lär sig hur man gör enklare akrobatiska figurer inom AR3 och delar av AR2

Akrobatik 2 består av att man lär sig hur man gör svårare akrobatiska figurer inom AR2 och delar av AR1

Elitcoach vuxen/ungdom Erkända elitcoacher inom DSF med en bred bas och kompetens för ungdom/vuxen träning.

Uppdaterad: 24 OKT 2017 19:15 Skribent: Anna-Lena Holgersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link