Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bågskytteförbundet mot sexuella trakasserier


Under hösten 2017 uppmärksammades #metoo där mängder av berättelser från kvinnor från hela samhällets yrkesliv samlades för att tala om sina upplevelser av sexuella trakasserier. Även inom idrotten lyftes denna skrämmande bild av förtryck fram, då under #timeout, där över 2000 kvinnor vittnade om sina upplevelser. 


Bågskytte för alla överallt alltid, 
är vår gemensamma vision.

Ändå vet vi att inom samhället, idrotten och mest troligt även inom bågskyttesporten, drabbas människor av personer som går för långt, personer som begår brott mot andra människor. Detta är inte acceptabelt. 

Bågskytteförbundet följer och arbetet mot sexuella trakasserier genom de tydliga och väl genomarbetade riktlinjer som Riksidrottsförbundet har tagit fram. Dessa finns att hämta via länk längre ner i texten.

Ta kontakt
Bågskytteförbundet kommer även tillsätta två kontaktpersoner för den som känner sig sexuellt trakasserad inom bågskyttet. 

Dessa är styrelserepresentanterna: 

Rolf Volungholen tel. 070-5749507 tills dess vänd er till GS 070-8103133 

Om du inte vill kontakta någon av dessa är det viktigaste att du berättar om det du varit med om för någon som du har förtroende för.
Våga berätta. Våga anmäla.

Prata om det i föreningen
Vi uppmanar alla medlemmar att prata med varandra i föreningarna och ute på tävlingar. Prata om värdegrund, jämställdhet och hur vi i Svenska Bågskytteförbundet agerar mot varandra. Använd gärna det stöd och handledningsmaterial som finns länkat till nedan. Ta hjälp av SISU för en genomgång av er förenings värdegrund och stadgar.

Stöd och handledning
Se gärna RF:s policy och handlingsplan för sexuella trakasserier:

https://idrottonline.se/Riksidrottsforbundet/globalassets/riksidrottsforbundet/gamla-rf.se/dokument/trygg-idrott/idrottsrorelsens-uppforandekod.pdf
www.rf.se/Inkluderandeidrott/
https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott

Uppdaterad: 08 FEB 2018 14:57 Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige