Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund för Svenska Bågskytteförbundet


Förbundsstyrelsen uppdaterade med RF/SISUS:s hjälp värdeorden för Svenska Bågskytteförbundet blev under hösten 2020.

Förbundsstyrelsen gick 2010, då tillsammans med SISU, igenom allt från vad vi förknippar bågskytte med, till att prioritera de ord vi kom fram till, vi enades då om Fokusera kraft i glädje och gemenskap. Med det som grund har vi nu ändrat till följande:

Värdeorden som ska känneteckna svenskt bågskytte är Gemenskap, Glädje och  Modern. Vi har även Slogan ”Bågskytte –bästa idrotten”. 

Vid varje tillfälle vi eller någon lyckas så väl inom förening, distrikt eller förbund så uppstår glädje och gemenskap. Det kan handla om framgångar som rör enskilda skyttar eller när vi träffas för att utveckla och skapat nya förutsättningar på alla nivåer inom bågskyttesporten.

Modern är ett nytt värdeord och grundar sig både i hur vi tycker att verksamheten tänker men också hur den måste tänka framledes, modern, eller nytänkande, är ett krav för att vara relevant som idrott i framtidens Sverige.

Värdegrunden skall vara ett stöd i vårt gemensamma arbete där beslut och handling skall kopplas och vägas mot dess nytta för glädjen och gemenskapen men också i synen på modernt. 

Värdegrunden är fastslagen av SBF:s förbundsstämma 2011-04-17 reviderad vid förbundsstyrelsemöte 25 sep 2020.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: Cenneth Åhlund

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige