OS-kval och World Cup 3 - Paris

14 JUN 2021 17:05
Dags för det sista OS-kvalet till Tokyo, det genomförs i Paris i anslutning till den trejde och sista deltävlingen i World Cup
  • Skapad: 14 JUN 2021 17:05

Sverige deltar med lag i både herr- och damklass i OS-kvalet. Jonatan Andersson, Stenbro, Kaj Sjöberg, Alingsås och David Fredriksson, Mjölby utgör herrlaget(uttagne Jonas Andersson Trelleborg tackade nej till sin plats). Damerna är Christine Bjerendal, Lindome, Erika Jangnäs, Stockholm och Elin Kättström, Linköping. Båda lagen har möjlighet att kvala samt herrarna individuellt(då de saknar plats än), komihåg att damerna var mycket när i Nederländerna 2019 på VM att ta en plats. Så kapaciteten finns bland damerna det vet vi, herrarna har troligen en svårare väg då extra många tunga nationer kommer jaga lagplatser på herrsidan. Kvaltävlingen avgörs 18-20 juni. Samtliga deltar också i World Cup 20-26 juni. Till World Cup ansluter även compoundskyttarna, Zandra Reppe, Östersund, Linus Olsson, Gripen, Alexander Kullberg, Oskarshamn samt Erik Persson, Åkersberga. De tre sistnämnda relativt nya i seniorsammanhang och i landslaget. Zandra står för rutinen men där denna tävling främst är en förberedelse för kommande Paralympics i Tokyo.
På plats är också våra förbundskaptener Tomas Johansson, Ingrid Olofsson och Kaarina Saviluoto.
Resultaten om vanligt på www.ianseo.net

Skribent: Cenneth Åhlund

nyfiken