Platsannons - Föreningskonsulent/utvecklare

25 SEP 2021 10:00
Vår nuvarande mycket uppskattade föreningskonsulent har gått vidare i sin karriär och kommer därmed inom kort lämna oss. Vi söker därför hennes minst lika bra efterträdare.
  • Skapad: 25 SEP 2021 10:00

Svenska Bågskytteförbundet (SBF) söker Föreningskonsulent/utvecklare

Vill du vara med och utveckla svenskt bågskytte? SBF söker en förenings- och utvecklingskonsulent. Ett stimulerande jobb för dig som gillar utveckling, utmaningar och idrott. Som konsulent arbetar du med att utveckla befintliga och framför allt starta upp nya föreningar/sektioner och verksamheter.

Ansvarsområden

Du kommer, i nära samarbete med distrikt, förbund och Generalsekreteraren (GS), arbeta för att uppnå SBF:s övergripande målsättningar. Viktigast blir att bearbeta ”marknaden” för nya bågskytteföreningar/sektioner samt att, tillsammans med GS och förbundsstyrelsen, ta initiativ till regionala utvecklingsinsatser utifrån identifierade behov. Som konsulent samordnar och driver du samarbetet med SISU Idrottsutbildarna, distriktsidrottsförbunden och kommunerna för att föreningarnas utveckling ska bli så stark som möjligt.  Men även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Dina egenskaper

Du trivs bäst i ett yrke där du knyter kontakter, träffar människor, utvecklar och förnyar verksamheten. Du är en driven och självgående person. Du är duktig på att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att nå uppsatta mål och du är van att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna. Som person är du också positiv, öppen, nyfiken och respektfull mot andras idéer och tankar. Du ser detta som en naturlig del i din karriär som verksam inom svensk idrott.

Dina kvalifikationer:

• Erfarenhet från föreningsdriven idrottsverksamhet, gärna flera idrotter, och stort intresse för att åstadkomma förändring, bågskyttet kan vi lära dig, det kan vi.
  • B-körkort och tillgång till egen bil.
  • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation.

Meriterande:

• Högskoleutbildning eller annan relevant idrottsutbildning
  • Arbetat som anställd eller förtroendevald inom en ideell idrottsorganisation ex som konsulent.
  • Att ha arbetat tillsammans med samt rapporterat till en styrelse.
  • Kunskap om kommunala och/eller politiska strukturer.
  • Erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och sociala medier

Vi ser gärna kvinnliga sökande för att nå en jämställd personalgrupp

Om tjänsten
Tjänsten är tills vidare, med inledande provanställning, med start snarast möjligt. Anställningsgraden är 100 %.  Du kommer att verka i hela Sverige. Placeringsort för tjänsten kan anpassas efter sökande men närhet till Stockholm väger tungt. Du har stor frihet när det gäller att förlägga din arbetstid, men det innebär mycket vardagskvällar, med övernattningar, och helger.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Cenneth Åhlund, GS, på telefonnummer 0708–103133 eller mail. Välkommen att mejla in din ansökan senast den 17 oktober 2021 till ovan, märk ansökan med ”Förenings- och utvecklingskonsulent”. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut.
För mer information om Svenska Bågskytteförbundet se www.bagskytte.se .

Svensk Bågskytte är, innan Covid19, en av de mest växande idrotterna de senaste åren. Svenskt bågskytte består av idrotterna Bågskytte, olympiskt, inomhus, fält och 3D samt Beridet bågskytte har 10 000 medlemmar organiserade i cirka 156 föreningar i 11 distrikt som utgör Svenska Bågskytteförbundet. Bågskytte är en livslång idrott med goda förutsättningar för tillväxt i hela Sverige. Vår vision är en Bågskytte för alla, överallt, alltid.

Skribent: Cenneth Åhlund

nyfiken