Hoppa till sidans innehåll

WA utesluter Ryssland och Belarus helt från bågskyttevärlden 2 mars och framåt

02 MAR 2022 13:39
WA gör samma slutsats och beslut som IOC och vi inom svenskt bågskytte
  • Uppdaterad: 02 MAR 2022 13:39

Läs mer här 

Ryssland och Belarus förbjuds deltaga i internationella evenemang

Lausanne, Switzerland
Ytterligare sanktioner har annonserats som reaktion på krisen i Ukraina:

World Archery’s styrelse har beslutat om ytterligare sanktioner mot Ryssland och Belarus, i överensstämmelse med de senaste rekommendationerna från den internationella Olympiska Kommittén, som reaktion på krisen i Ukraina. 

Dessa nya sanktioner tillkommer förutom det tidigare uttalandet och de initiala sanktioner som offentliggjordes som en följd av Rysslands brott mot den Olympiska Vapenvilan.

Från den andre mars 2022 får ingen tävlande, lagledare eller teknisk personal från Ryssland eller Belarus deltaga i något internationellt bågskyttearrangemang förrän annat meddelas.

Detta inkluderar varje tävling som ger poäng för världsranking, kvalificeringstävlingar, andra större organisatörers evenemang, och varje arrangemang som styrs av World Archerys eller World Archery Europes regelverk eller där dessa utser teknisk personal.

Teknisk personal inkluderar också domare och klassificerare.

Ryssland och Belarus är också förbjudna att ansöka om eller arrangera internationella evenamang. Dock har varken World Archery eller World Archery Europe för närvarande några inplanerade arrangemang i något av länderna.

I överensstämmelse med rekommendationen från den internationella Olympiska Kommittén, som anordnade ett möte med presidenterna i alla internationella sportförbund på tisdagen, skall varken bågskytteförbunden i Ryssland eller Belarus eller valda representanter från någondera landet avstängas eftersom de inte är direkt inblandade i brottet mot den Olympiska vapenvilan.

World Archery har tillfogat följande uttalande utöver sanktionerna:

World Archery upprepar sin ståndpunkt att det inte finns någon plats i denna värld för krig och våld. Sporten är en hyllning till freden, till vänskap och de Olympiska värderingarna.

World Archery har ingen önskan att bestraffa tävlande eller funktionärer som delar dessa värderingar men måste prioritera tävlandets integritet och rättvisan i tillträdet till tävlingar som vår del av idrottens unisona reaktion på den pågående krisen i Ukraina.
 
Det är World Archerys förhoppning att de unisona ropen på fred från människor av alla nationaliteter snabbt skall leda till ett slut på krisen.

Ytterligare beslut skall tas av World Archerys styrelse om och när det behövs.

World Archery skall samarbeta med den internationella Olympiska Kommittén, Ukrainas Olympiska Kommitté och Ukrainas Bågskytteförbund för att stödja tävlande och fortsätta att när det är möjligt ge humanitär hjälp till de medlemmar av bågskyttegemenskapen som drabbats av krisen.

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige