Hoppa till sidans innehåll

Frågor och Svar


IO FAQ minst

Här hittar du de vanligaste frågorna, som du kanske inte hittar svar på i våra manualer.

Om du inte hittar det du söker bland "Frågor och Svar" eller i våra manualer, kan du alltid ta kontakt med förbundssupporten.

Jag har problem att logga in, vad gör jag?

Du kan göra följande kontroller om du har problem med din inloggning

 

 • Rätt sida när du loggar in
  Du kan endast logga in via förbundets hemsida, dvs inte via www.idrottonline.se
  Vet du inte länken till förbundets sida kan du söka fram den via "Aktiverade förbund" på förstasidan

 • Rätt skrivet lösenord
  Knappen "Num Lock" måste vara intryckt för att siffror skall kunna skrivas med siffertangenterna till höger på tangentbordet.

  Om "Caps Lock" är intryckt kan du endast skriva med stora bokstäver och lösenorden är oftast en blandning av stora och små.

 • Glömt ditt lösenord
  Har du glömt ditt lösenord kan du själv generera ett nytt lösenord genom att klicka på hänglåset högst upp till höger på sidan och därefter länken "Glömt lösenord".

  Om du får meddelandet: "E-postadressen matchar ej med den som är angiven i systemet", ska du kontakta din förenings administratör för att få din e-postadress kontrollerad.

 • Rätt skrivet användarnamn

  I första hand bör du använda ditt "idrotts-ID" som består av bokstavskombinationen IID samt en sifferkombination som är unik för dig. Användarnamnet skrivs alltid i format IID00012345, där IID står för "IdrottsID" och siffrorna är löpnummret. Observera! Det är endast siffror i löpnumret.

  Det går även att använda ditt fullständiga personnummer (ÅÅMMDD-XXXX) som användarnamn.

 • Giltig webbläsare
  Använder du någon annan webbläsare än de vi rekommenderar?
  Vi rekommenderar Internet Explorer version 7 eller senare samt Firefox. Andra webbläsare fungerar till en viss del men det finns funktioner i EPiServer (CMS 6) som inte stöds av dessa webbläsare. Övriga webbläsare förutom ovan nämnda stöds inte

Visa svar


Dölj svar


Jag får ett felmeddelande när jag loggar in och har antivirusprogram Eset NOD32. Hur går jag tillväga för att logga in?

Om du inte kan logga in och har antivirusprogramet som heter Eset NOD32 och webbåtkomstskydd påslaget, gör följande:

Gå in under inställningarna för Eset NOD32 Antivirus, titta under skydd mot virus och spionprogram och klicka på webbåtkomstskydd. Avmarkera rutan Aktivera webbläsare, spara och starta om webbläsaren och logga in igen.

Klicka här för att se bild.

Visa svar


Dölj svar


Hur tilldelar jag rättigheter på vår webbplats till fler personer inom förbundet?

De personer som listas i åtgärdsfönstret är de personer som har en roll (vilken som helst) mot förbundet i IdrottOnline Förbund. IdrottOnline Förbund är det administrativa program som förbunden hittills har använt för att underhålla personregister och adressuppgifter inom Svensk Idrott.

 

Visa svar


Dölj svar


Varför blir inte en adress uppdaterad via SPAR?

Inom idrottOnline sker SPAR uppdateringar en gång i månaden. Uppgifter som då uppdateras är

 • Adress
 • Inaktuella personnummer
 • Avliden

Om personers adresser i förbundsadministratioen/medlemrsegistret inte uppdateras beror det troligen på att personen valt en annan kontaktadress än folkbokföringsadressen.

 

Detta kan varje peson själv korrigera via Min sida alternativt administratören för föreningen ändra via medlemsregistret.

Visa svar


Dölj svar


Kan man använda sig av HTML, Java och CSS på sin hemsida?

Man kan använda sig av vissa script för exempelvis banners på hemsidan, men bara på de sidtyper där du hittar visa/dölj HTML-kod som finns på Nyheter, Anslagstavlan och Vanlig webbsidor.

Tecknet liknar ett sick-sack tecken och är det 2:a tecknet från höger i den menyrad där du hittar textformatering, imagevault ikonen och meridium link tool.
Vi kan inte ge support för detta utan det kräver att man själv har kunskap om html.

Utöver möjligheten att välja mellan ett antal fördefinierade utseenden på webbplatsen finns möjlighet att ladda upp och använda en helt egen stilmall. Detta görs på följande sätt:

Obs! För att använda egna stilmallar bör man ha en bra kunskap om CSS (Cascading Style Sheets). Vi har tyvärr inte resurser till att lära ut denna kunskap.

 • Logga in och sedan gå till Redigerarläget.
 • När du är på startsidan så högerklicka och välj Visa källa
 • Leta fram vilken stilmall du för tillfället använder som tema. Denna bör heta ”/styles/RF_ThemeX” där X är identifieraren för den stilmall din klubb använder sig av.
 • Surfa nu mot din webbroot + sökvägen till stilmallen som anger färgtema, tex https://www1.idrottonline.se/styles/RF_Theme1.css
 • Gör dina ändringar i stilmallen och spara den innan du laddar upp den i ImageVault.
 • Från din startsida kan du nu ange i redigerar-läget att du vill använda en egendefinierad stilmall samt ange sökvägen till den i ImageVault.

Tips! Vill man även ändra färg på boxarnas ramar så kan man göra så här:

 • Spara ner nuvarande boxram som en bild och gör de ändringar som du vill tillföra.
 • Ladda upp den nya bilden i ImageVault.
 • Ta reda på sökvägen till bilden genom att dubbelklicka på den i ImageVault så att den visas i sitt originalformat. Högerklicka på bilden och välj att avaktivera menyn. Högerklicka igen på bilden och välj Egenskaper. Kopiera sökvägen som startar med ImageVault/Images/.
 • Ändra i stilmallen till den nya sökvägen till bilden.

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag en Facebook "like" ruta?

Via länken https://developers.facebook.com/docs/plugins/ kan ni vilja vilken typ av Facebook plugin ni vill ha på er IdrottOnlinesida.

 

Genom att fylla i valfritt formulär på ovanstående länk kan ni förhandsgranska samt få fram en HTML kod för er plugin som ni sedan kan klistra in på er IdrottOnlinesida.

 

HTML-koden klistrar ni in i redigerarläge och "HTML-läge" på sidan ni vill att Facebookpluginen skall ligga. Knappen för HTML hittar ni i den övre raden ovanför textrutan på sidan.

Vi har tyvärr inte möjlighet att supporta Facebook kopplingar inom IdrottOnline utan hänvisar alla frågor till Facebooks egna sidor om utvecking enligt ovan.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
IdrottOnline Förbund
Riksidrottsförbundet, Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996150
E-post: forbund@idrottonline...